danko-b Nama je u osnovnoj školi, grah bio jedini čušpajz koji su više manje svi voljeli. A kobase nije niti bilo, samo ričet ili tijesto.

17 dana kasnije

Aj da nije meso non stop evo malo sipe sa čičvardom

1 / 5

    18 dana kasnije


    Težak dan na poslu

    Miro u zivotu mi nije palo napamet stavit sipu u cicvardu?
    A da, zato jer imam osjet okusa.

    Podsjetilo me na jedne obiteljske prijatelje koji nabacaju pola kuhinje u lonac i pozovu na rucak pa se cudis zasto osjetis rakiju u rizotu od povrca, kad ono baba nalila tri deca u lonac, valjda u ime znanosti, i bace naociscene lignje na gradele i zaliju sa kilom persina, maslinovog ulja i cesnjaka pa dok jedes vadis lignjine iznutrice iz usta i smjeskas se jer se muz i zena tapsaju po ramenima kako su dobro skuhali i kako su vrsni kuhari.
    I sjedis tamo za stolom i zavidis djeci za drugim stolom koji jedu hrenovke i kecap.

    Tldr: tebi je mozda fino, kao sto su meni fini puzevi, o ukusima se ne raspravlja, osim kad se stavlja sipa u cicvardu iz nekog nebjasnjivog razloga. Osjecam se napadnuto jer cicvarda je sveta stvar.

      oxi
      Jesi probala?
      Radi se o starom dalmatinakom receptu svi ukucani su uzivali.
      I necemo se sad vriđati da su samo tebi puževi ukusni, povuci to odmah, puževi su med medeni

        Miro nisam, zato i serem naveliko jer nisam probala jer nemogu spojit to dvoje nikako.
        Sto si stavio u vodu od cicvarde?

        Tj jesi koristio vodu od cicvarde ko temeljac ili si kuhao jedno i drugo odvojeno (gledam sliku jel).

          oxi
          Kuhano je bilo jedno i drugo odvojeno, kupio sam u špara malo škampi za temeljac ali kad san doma otvorio kesu smrdilo je ko kuga pa san ih bacio i temeljca nije bilo, sipe su pustile aromu a dodao sam vina i malo vode bilo je dovoljno.

          A cudno mi je naletiti na jos nekoga ko voli puže, odakle si ti?

            Ko bi reko da puževi spajaju ljude.

            Miro mama mi je iz dalmacije mogu ti poslat na pm odakle tocno ako je bitno, i tamo sam kad god imam vremena, prvo se ucilo kako cistit ribu i drob poslje klanja za tripice i kako krasti strisnje. Radim najbolje tripice u drzavi. Mislila sam da ce ti bit jasno odakle sam jer slanutak ne zovem slanutak zato jer je cicvarda i gotovo.
            A puzi se kupe obavezno i uvjek, mislim da ne postoji bolja hrana.

              oxi
              Kad si rekla strišnja a ne trišnja odma san se zaljubija i po tome znan da si jako blizu moga kraja bas na PM napisi di si.
              A moran viditi na mobu ima li koja slika od puža iliti ga jedne od najslađe i najdzdravije hrane.

              Sad bas cekam kad ce kiša da krenem u lov na puže

                Miro tu u Rijeci nema puza poslje kise, samo u dalmaciji 😀 zato kad sam tamo kad je kisa se uzme vrica za kumpire i udri. Obavezno jednu nosim doma svaki put ako bude kad se vracam.

                  Nisu nas puži povezali nego ric Strišnja odma san zna iz kojeg je mista

                  A otkad su puzi? Ali nisu spuzi?

                    Puževi s kajganom i zelenom salatom, uf.🤤 Uz pohane varganje jedna od najboljih domaćih stvari do koje se dođe uz malo sreće.

                    Odurno, nisam jeo ništa egzotičnije od zagorskih štrukli.

                    Kajgana u spakeru pod pekom i klasika u vodi sa puno soli i onda se napravi toč sa maslinovim uljem kvasinom sol i papar....a uuuuu med

                    Meni nije jasno kak je moguće da u tak maloj zemlji postoje toliko različiti dijalekti 😃
                    Kad krenete, ja pola rečenica ne kužim. Doduše, da neko krene hardkor zagorski, također se ne bi kužilo.