Odlazak na studij u Rijeku (inače sam iz općine Sveta Nedelja pored Zagreba, a sada friško Podsused, Zagreb) me je učinio kuharom amaterom jer dođe točka kada ti hrana u menzi ili bude ok ili postane jebeno dosadna. Upari to s trilijunima recepata dostupnim na netu i dobit ćeš mene - lika koji jede sve i svašta, cijeni i voli domaću klopu ali istražuje strane kuhinje, povezuje s poznatim ili se upućuje u potpuno strane vode, pa radi nešto što mu je skroz strano od nule, tipa japanski ramen. Jednostavno imam iznimnu ljubav prema hrani, bilo to nešto što možeš pojesti kod nas u restoranu, strano ili domaće ili napraviti doma koliko god jednostavno ili kompleksno bilo. Sporo kuhano prijano, dimljeno, pareno, prženo, I don't care….volim sve i zanima me sve, imam taj blagoslov u životu da sam si mogao priuštiti putovanja s curom tj. ženom, Španjolska, Madeira (Portugal), Cipar, Italija,Malta, Turska, UAE, Tajland, Koreja, Japan… volim stranu kuhinju iz svih tih zemalja i zemalja gdje čak i nisam bio tipa Meksiko (ubio bi za dobar taco).
Kad kuham osjećam da radim nešto od nule što mi je baš fora, od rezuckanja povrća do sous vide tehnike gdje kuham steak 8 sati na 50 stupnjeva.
TLDR bi bio - internet, putovanja, iskustva frendova, kuharice - od tuda crpim znanje i tehnike