Igrao sam 6 sati...kakva je ovo igretina. Kao The Division veteran koji je u igri prešao sve i ima preko 1200 sati bojao sam se da me neće tako povući, ali ne da me povuklo nego nisam mogao prestat igrati. Samo oklagija iznad moje glave i prijetnje žene su me nakon 6 sati maknuli.
A svi koji su igrali The Division kako treba, shvatit će što pišem. Ostali možda manje.
1. Level dizajn - nisam mislio da će to biti slučaj, ali Washinghton i promjena klime su napravili čudo. Ulice su krcate neprijateljima, lootom, a level dizajn je genijalan. Toliko uličica, zaklona, vertikalnog GP-a. Toliko boja, a posebno mi je igra po mraku nevjerojatna. Izgleda odlično. OK, neki dijelovi grada ne izgledaju tako, ali velika i ogromna otvorena raskrižja, aleje i sve...level desgn je 2 koplja iznad The Divisiona 1. Grad jednostavno vuče na istraživanje i još.
2. Pucanje i zvuk - iako možda površnim igračima se čini sve isto, zapravo je sve različito. Ponašanje puški, DMG, osjećaj pucanja je totalno drugačiji. Da ne govorim čitav RPG sustav izgradnje pušaka i lika. Tu će se čuda raditi. Nisam igrao još sočniju pucačinu.
3. Kretnje - nema više chicken dancea, i nema više nabijanja u facu neprijateljima, nego cover gameplay je majka. Konačno. PvP nisam otključao, jer 6 sati sam igrao 1 misiju i 2 sporedne misije, ali zbog promjene healanja i koliko ono traje, nema više run n gun tehnike.
4. Neprijatelji - minus je i dalje slab AI i spužvasti dojam istih, ali TTK je smanjen dosta. Sviđa mi se dosta raznolikost njihova jer kad ti se čini da si sve počistio naletiš na onog lika s bacačem granata i on te pomete odmah. Boss borbe su super jer se vidi svaki komadić armora koji otpada. Uglavnom, poboljšanje prilično. Zbog otvorenosti svijeta i mape, flenkaju sa svih strana (mislim na free roam).
5. Hrpa toga za raditi - pogubio sam se. OK, prije su side misije bile što su sad upitnici. Sad su side misije ono što su bile velike i glavne misije u The Divisionu 1. Ima toliko sadržaja i stvari za raditi, milijun načina za loot dobiti. Svijet igre je baš nekako živ i dinamičan s ovim frakcijama i njihovim misijama. Beta ima više sadržaja nego što je The Division imao u svojih 20 sati.
6. RPG elementi - ogromna dubina će biti oko gradnje savršenih buildova. U odnosu na The Division 1 veliki skok. Koliko kombinacija, craftanja. Svega. Bit će grind žestok.
7. Likovi su zasad barem (NPC-ovi) glupi dosta, razgovori slabi, ali opet, ovo je mali dio samo. Ima još uvijek bugova dosta, ali u 6 sati koliko sam igrao igra radi odlično. Kad se sjetim Anthem bete, ovo je mila majka.
Teško se skinuti s igranja...u svakom smislu igra je poboljšanje u odnosu na The Division 1. Posebice mi se čine sadržajno. Nisam još ni probao Dark Zonu, a ni specijalizacije. Niti onu najtežu end-game misiju. Toliko toga ima u beti...ne znam.
Ekipa je već spremna, barem 20 ljudi koje znam da su igrali The Division, kupuju i ovo tako da jedva čekam izlazak. Massive je napravio odličnu igru.