E sad sam cijelo jutro gledao SOTG, procitao jos neki stvari i mogu reci da su promjene koje dolaze genijalne i nevjerojatno sam optimistican.
Isto tako sam i otisao u komentare i dogodilo se upravo ono sto sam ocekivao. Crybabiese. E pa sad slijedi jedan rant o ljudima koji me najvise zivciraju i koji me jako pocinju sve vise i vise zivcirat, a to su jebeni casualci i PVE only igraci koji su nevjerojatno glasni na internetu. Znaci nemam ja nista protiv casualaca i PVE only igraca, ali kad oni krenu plakat na internetu zbog stvari za koje nema smisla plakat i kad je ocito da ne kuze igru, e to mi ide na kurac.
Division se na prvu cini jednostavna igra, ali kad krenes malo dublje istrazivat shvatis koliko su neke stvari nevjerojatno kompleksne i koje tek ja otkrivam i shvacam nakon skoro 2000 sati u igri. Pogotovo sad sa dosta drugacijim nacinom slaganja builda koje je dosta kompliciraniji i zadaje jako puno glavobolje.
E sad, najvise ljudi vidim da place zbog Berserk nerfa i 515 geara u DZ-u. Kao prvo, zasto neki imaju pomalo bolesni strah od DZ-a? Division 2 DZ je puno vise user-friendly nego Division 1. A ti neki casualci/PVE only igraci cim spomenes DZ se pocnu tresti, imati PTSP i DZ povezivati s automatskom smrcu cim krocis u njega. A to nije ni blizu istine. DZ je ionako PvEvP podrucje koje je jos od Division 1 bilo zamisljeno kao najopasnije mjesto u igri gdje ce biti najbolji loot. Ako hoces najbolje stvari, snadi se druze i riskiraj. Nije DZ mjesto gdje 200 igraca ceka samo tebe jadnoga da te ubije i sve ti pokradu. Nadi si tim, farmajte i izvadite dobre stvari, to sto ce vas s vremena na vrijeme ubit neki odlican igrac, pa to je dio igre. I meni se znalo dogoditi da mi je dosao neki bolji igrac i ukrao mi stvari. Naljutio se jesam na trentuak, zacepio i krenuo se osvetit. Ili krenuo sa farmanjem dalje.
Sto se tice neki nerfova na talentima za weapone/gear. Najlakse je bilo uzet nesto tipa Berserk, dobiti 950 milijuna % buff u damageu i letit kroz sve. Ma bravo, neki bi najradije proletjeli kroz Heroic misije sa zatvorenim ocima. E pa nece ici, potrudi se malo, isprobavaj razlicite stvari i vidi sto ti najbolje improvea build. Nisu uvijek sirove brojke najbolja stvar. Uglavnom, sad svi ti casualci i PVE only igraci placu za Berserk talentom (koji ce svejedno ostat jak i nakon nerfa), a npr. zanemaruju Unstoppable Force talent na vesti koji je trenutno u PVE-u mozda cak i jednako jak kao Berserk, a bit ce jaci nakon nerfa. Ali ne, vazno je krivit PVP igrace da se zbog njih otezava PVE content. Svasta. A ima toliko dobrih talenata koje ljudi zanemaruju ili talenata koji ce dobit buff, ali nitko ne prica o tome jer eto sveta krava koja im je sve olaksala je nerfana pa treba zbog toga plakat. Evo ja i ljudi s kojima igram, koji smo koristili taj Berserk i koji nam je znacio 10 puta vise u PVP-u nego bilokojem PVE igracu smo odusevljeni s nerfom. Da, moj build ce biti nerfan, ali sam svejedno zadovoljan jer nece vise biti ocito OP stvari nego ce sve biti balansiranije i bit ce vise izbora.
@Icek @ibor4you - ovo vam nema apsolutno nikakvog smisla sta govorite da dobivate samo smece. Pogotovo sa novom promjenom rekalibracije gdje vise nema cappa na atributima. Jucer mi je pao neki random ljubicasti backpack. Vi biste rekli sta ce mi to smece. Ja sam ga pregledao, vidio da se zarolao samo sa 2 atributa, ali jedan od njih je bio 9% weapom damage. Zlatni 515 gear o takvom rolu moze samo sanjati. Odmah sam sacuvao taj ljubicasti backpack i cuvam ga ko suho zlato za novi patch da ga zarolam za nesto. Tako da, ne da dobivamo samo smeca, nego je apsolutno svaka stvar koja padne potencijalni god roll. Zato ljudi, pamet u glavu.
Previse sam se vec raspisao, sad cu stat. Summa summarum, casualci i PVE only igraci koji su nevjerojatno glasni na internetu mi sve vise i vise idu na kurac. Sve bi na pladnju umjesto da stvarno igraju igru i istrazuju sve sto se istraziti da. Bolje da to rade umjesto da placu i onda jos natjeraju developere zbog ogromnog pritiska da mijenjaju stvari i da opet sve bude neizbalansirano. Ali ko im kriv, neka odu od igre, ostat ce vise hardcore igraca koji ce u suradnji sa developerima ucinit igru boljom.
Sretan sam i istinski se veselim buducnosti Divisiona 2 :)