Raziel
govorim o iPhone se modelu iz 2016. Taj model je bio u tom trenutku pristupačan, i po cijeni nekog osrednjeg Androida sam ga platio. Nikakvih 600-700 EUR. sada se točne cifre u kn ne mogu sjetiti nikako.
Ja sam 13 uzeo ne kada je izašao, već kasnije. Doplatio sam nekih cca 300 EUR po sjećanju. Za cca 300 eur doplate ne bih dobio u tom trenutku neki Samsung koji je imalo bolji. Mogo sam kupiti Žaomi. od njih sam kupio jedne slušalice. I to tri puta… prvi put, zadnji put i nikada više.
Taj SE je dugo imao podršku i uredno dobivao update. Cjenovno usporedivi Android je dobio da ne budem prost što…
Na kraju "na papiru" može imati i 5 kamera i 120 hz, samo pitanje je koliko tih 120 hz uistinu radi, a koliko 120 hz šteka i trokira, a i kakva je kvaliteta kamera. Badave mu i 6 kamera ako okida 5 sekundi fotografiju ili ako ne može 4 fotke u nizu brzo opaliti. Na papiru je tada Android imao 2x više RAM-a. Badave mu, kada je štucao i sa najglupljim aplikacijama. Mogu natrpati i još extra RAM-a, badave, ako to ne radi ili ako šteka… Sjećam se te jedne prilike kada me zvala ona curka, a meni se skidao update. Nisam se mogo javiti a ona me čeka. I dok se to poskidalo nikada kraja pa trokira pa izbacuje. Došlo mi je da razbijem taj Sony… na iOsu se ne mogu sjetiti da je ikada ali ikada zaštekao na takav način.
evo, nađi mi bilo koji Android i koji u to doba je bio najskuplji, a koji je izašao kada i iPhone 7 ili 8, a da dan danas radi. I da još ima podršku (kakvu takvu).
A valja se posjetiti i kako su ti fini skupi telefoni znali zapaliti…
Kada kažu apple ovce, a ovce nisu oni kojim se proda vrhunski telefon pa unutra dobe lošiji procesor nego ekipa na zapadno tržištu. To nije uvreda? A vidim krenuli su uskraćivati i punjače, slušalice… Malo su postali škrti?