Raziel
dakle jedan proizvođač nudi to, dok Androida telefona ima na pretek… I samo najbolji telefoni to dobivaju. Ja sada imam 13. Ajmo naći Android koji sada košta koliko (ili je jednako star, makar i neki premium Android) i vidjeti jel ima novi Android prvi dan i tu opciju oko kontakata da prisloniš telefon. Čisto sumnjam. Može li kontakte dijeliti neki drugi Android, a da nije najskuplji Samsung?
Ne ulazim u neke sitnice u razlikama kvalitete fotki kada se uspoređuju najbolji iOs i Android, ali neki cjenovno usporediv telefon se vidi jaka razlika kod videa i kod stabilizacije primjerice. Kada dobim video od svojih koji snime sa Xiaomi koji nije neki žnj od 200 EUR nego barem između srednjeg i najboljeg, a video ti prouzrokuje epilepsiju…
Par minuta posla je i sada GarageBand da se postavi zvuk zvona po želji ako ti je to tako napeto… Da, užasno debilno je to napravljeno. Ko i kako su sredili ove fotke i sve razjebali. I ovaj Liquid glass na iOs 26 kaj dolazi izgleda užas, i nadam se da će biti opcija da se to govno ukine jer to fkt ne mislim preuzeti.
Meni je recimo uvijek falio FM radio… ajde danas uz flat me briga, ali nekada mi je to baš značilo i jako falilo.
Ja želim intuitivno sučelje, Update prvi dan a ne da čekam 6 mjeseci da se ovi sjete prilagoditi za baš taj model. Želim jednostavnost. Preglednost. Ikonice od kojih me ne boli oči jer ne izledaju ko Gardaland a telefon košta da glava boli. Da nemam šitne aplikacije koje ne mogu obrisati. I tjt. Nažalost, ni ovaj bolji Android mi to ne nudi… A fkt mi se ne gubi ne znam koje vrijeme na postavke koje ne mogu naći jer su napravili menu koji nema veze sa glavom.
Ako naprave Android koji je cjenovno usporediv sa ovim što ja izdvajam (prodam stari telefon i doplatim, dakle cca ukupno za telefon izdvojim 600-700 EUR svake 3 g), koji neće imati ikonice za vrtić, intuitivno sučelje, prvi dan update, koji nema neke debilne app koji se ne mogu maknuti i za koji svaki dan dolazi neki update, koji će biti fluidan do jaja - nema problema da se razmisli.
Na kraju - gledam što koristim i što mi treba… Da mi zbog posla npr. treba nešto što ima samo Android - uzeo bih. Ne zanima me ma da je ne znam kako wow nešto što ne koristim. Sjećam se da je Huawei ima neku novost da sa nekim pokretima ruku možeš napraviti screenshout, odnosno da si nešto kao stiskanjem šake mogo preseliti na drugi telefon. Nisam nikakav autist da će gledati u ekran i ko neki majmun sa rukava izvoditi gluposti.
Zadnje što sam gledao je bio Huawei P30 pro. Taj telefon je fkt bio odličan. Nisam ga uzeo jer se već nešto krenulo pričati da Huawei ne će imati Android pa nisam htio riskirati. Ali da, taj telefon je fkt mrak.
Mac ne bih uzimao za posao, jer neke stvari još uvijek nisu prilagođene onom što se mora koristiti i ovi sa Macom su imali jebadu kod digitalnog potpisavanja i komunikacije sa institucijama. Komp će se morati mijenjati jer već sada ima 10 godina. Iduće je mislim all in one HP. To sam imo na poslu i meni je to mrak. Mac mi airbook su mi ovako cool, ali ne bih to imao za svakodnevno korištenje nikako.
Na kraju, grijeh je bilo što kupiti a ne koristiti (puni) potencijal. Mene je telefon olakštao život i posao sto puta. Npr. jedna mala sitnica mi je uštedila gro gro vremena. Npr kada stari slika sa svojim telefonom, to je uvijek ono 2-5 sekundi da telefon okine. Pa mutna slika… A ako slikaš u nizu to je problem. JA sam prirodom stvari moram slikati spis od 500 stranica. Lagano listanje i cap cap cap okidanje i to sam brzo prebacio u PDF i dignuo na e-mail dok sam izašao iz zgrade. Da, to može i neki najnajbolji Android, ali ja gledam cjenovno usporedivo odnosno jel bih to dobio za pare koliko sam platio tada iPhone. Čak i onaj SE koji nisam platio puno je uistinu u ono doba bio fkt dobar telefon uz sve mane koje je imao…