Raziel
ja Applu prvim zamjeram što neke stvari koje postoje godinama oni prezentiraju kao veliku novost i čudo neviđeno i 100 puta sam ih sterao u pm.
Prije koji dan mi se javlja kompić da bi curi kupio iPhone i pita me kaj mislim o 16 pro. Ja mu ukratko izložim razlike i kažem da vidi jel bi ona to koristila i primijetila… prije par tjedana smo bili u apple dućanu ja nešto gledao i pito ga jel on primijeti razliku 60 i 120 hz i on kaže isti k, tko to uopće gleda? Tako da, iako je smješno da danas apple nema "standard" 120 hz, ima još hrpa ljudi kojima to nije bitno…
Ja sam na iOs prešao kada sam uzeo onaj Se model (negdje 2020 godina mislim?). Imo sam prije sony m4 aqua, samsung galaxy itd. Naprosto mi je dopizdilo više se boriti sa nekim android glupostima, ikonama koje ovise od modela do modela, to što nisam mogo izbrisati neke glupe app koje samo gutaju memoriju a nepotrebne su i sl. Dan danas znam izgubiti živce. Stari i stara mi imaju android. Molila me stara da joj nešto kod e-maila porihtam. To dragi bog nije mogao naći, nekoliko youtube tutorijala sam pogledao, jedva to narihtao… Onda me stari žica nešto pitao da nađem, pa to je prestrašno kako je taj menu napravljen. Ima neki xiaomi telefon i to neki najšitniji nego čak i među boljima. Naprosto ne mogu te stvari trpiti… Plus, najveća uvreda mi je bila kada sam čekao na update novog Androida prepredugo ili još gore - nije ni došao… iOs i nakon 5 g dobiješ novi iOs. Frend kupuje curi mob, ona dan danas ima iPhone 8 koji radi. Neki android te starosti ne možeš za poziv više koristiti. Ne ulazeći u ikakve ratove, imo sam jedno i drugo… Prešao bih sutra na android kada bih znao da ću imati podršku eto makar 3 godine i da ću prvi dan dobiti novi software i da će taj ui/ux na nešto suvislo ličiti. Na krau, telefoni imaju toliko mogućnosti za koje valjda 80 % ljudi ni ne zna. Dobar dio koristi za iste stvari.