Radi se o cca 5-7% razlike.

Sumnjam da bi pričali isto da je situacija obrnuta, a prije je i bila.

wooddiebone Trajanje baterije, lošije slike, lošiji cpu, katastrofa gpu i prodaju pod isti uređaj. Scam kupaca. Nek prodaju i Exynos u Americi, nije problem, ali ne mogu ostalima tako bezobrazno srati po glavi jbg.

Kao što rekoh, situacija je bila obrnuta donedavno pa niko nije pisnuo.

Al da, načelno se slažem, trebali bi prodavat isti uređaj svugdje.

Raziel OnePlus je daleko iznad Huaweia i Xiaomija.

I dalje best buy flagship bez posebne konkurencije.

Best buy flagship je bio sa One Plus 7 i modelima ispod, a sa 8icom koja je skoro 1000 dolara, ne bih se baš složio.
    Većina kompanija koje su tek u usponu daju ogroman kvalitet naspram cijene parirajući konkurenciji i tražeći svoj udio u djelatnosti, a jednom kad se dostigne određeni nivo prepoznatljivosti i popularnosti brenda, onda vidiš kako se cijene polako dižu te postaju tik sa brendovima koji su već na glasu kao brendovi sa visokom cijenom.

one plus nazalost zaostaje s kamerom za iphoneom, pixelima te mate ili p40 pro uredjajima ali kad bi birao uzeo bih ipak njega. huawei bez google play storea nije bas opcija, iphone ne volim a google je cak i za mene malo previse niche uredjaj 😃

xiaomi je malo previse bezobrazan postao, mislim da su jednu stepenicu preskocili kad su objavljivali cijene za mi10 modele.

Koliko vidim najbolje je importati korejski Note 20 Ultra koji ima 5G unlocked je i ima Snapdragon 865+.

Samo, gdje ga naći?

21 dana kasnije

Uradio dns preorder za Google Pixel 4a. Citao sam samo dobre stvari o ovom smartphone, a 340€, za koliko se moze na Google Store naruciti, to je odlicna cjena. Dizajn mi se jako svidja sa crnim mat finishom, kamera je jako dobra, dimenzije nisu gigantske kao kod konkurecije i meni ono najbitnije nema blootwarea, osim ako ne brojimo neke od google aplikacija, koje dolaze uz one standardne, poput duo kamere, google lens i sl.

Usudim se reći da su sve Googleove aplikacije zapravo korisne kad ih se nagovoriš isprobat.

Pixel 4a je čudoviše od mid-rangea.
    Čak me i plastično kućište ne smeta.

Zadnjih 2-3 mjeseca imam problema sa punjenjem na IPhone 11 Pro. Prvo sam mislio da je do kabela i idem danas usporediti punjenje na istom kabelu na mojoj 11 Pro i na ženinom X-u, njoj sve puni OK dok meni šlampavo i moram malo namještavati da počne puniti.

Mislim si ja jbt pa nije valjda da mobitel malo stariji od godinu dana rukava, a čuvam ga ko oči iz glave. Idem baciti oko na YouTube za kakvo riješenje kad ono da treba malo četkicom za zube očistiti port. Naravno nije pomoglo, ali što je napravilo je očito malo odlomio gomile i gomile prašine i prljavštine koja je ušla iz džepova u lighting port. Uzeo čačkalicu sada i izvadio zbilja nevjerojatno puno presane prljavštine. Mobitel puni kao od prvog dana jebo ga ja.

Prošle zime pošto sam produljila pretplatu i uzela novi mob uzela sam galaxy s10, cak je i akcija bila pa sam dobila samsungov tablet uz njega. I logično, kupila dobru maskicu i zastitu za ekran. I sada na poslu imamo jednu plavusu ko iz vica kojoj je tata kupio isti mob. I gledam ju kako ima maskicu koju je kupila na koridoru za jednu marku koja se raspada jer joj mob pada na pod bar dva puta dnevno, zastitu za ekran koju skine, hukne u ekran, obrise u sisu i zaljepi natrag, uzme kekse, stavi u dzep sa mobitelom zajedno pa se cudi zasto joj nece punit mob jer joj je port pun mrtvih ljudi. Gleda moj mob i kaze kako je moguce da je moj ocuvaniji a ona ga je kupila poslje mene. Nikad necu razumjet takve ljude, nikada u zivotu svom.

Trpa kekse u džep...🥯🐷👀🙉🙊🙈

Čuva Bog takve idiote. Znam na svojoj koži.

Imam isto tako kolegu kojem telefon svakodnevno ispada, samo ga obriše malo i u džep. Kaže dobar je on, nema pecke na njemu.
        A ja svoj Samsung što imam ovdje čuvam kao oči u glavi, brišem svakodnevno i pazim. I neki dan mi spade po prvi put, razbi se staklo pozadi, prošara se u hiljadu linija.
        I šta čovjek da uradi...

Koji su ljudi jebeni retardi, meni mobitel nije u životu ispao iz ruku. Xaxaxa

Meni ispadne svaki dva-tri puta, al nikad sa visine veće od 30 cm i nikad bez maskice.

Imam Spigen Neo Hybrid koji stavljam na sve mobitele od S7 i nikad zaštitu za ekran.
        Nikad nisam ogrebao ekran, a kamoli da sam ga razbio.
        Imam džep u koji ide samo mobitel, sve ostalo ide u druge.
        Ženama je to teže zato što i kad vam obleka ima džepove, stane Labelo ili Sinusan unutra pa morate po torbama razvlačit i to zna bit zajebano ako ekran nije zaštićen.

Osobno sam isto alergičan na nepažnju prema mobitelima jer mi je nepojmljivo davati opet tolko love ako ne moram.
        Zato si kupim flagship i imam ga dvije godine.
        Jer ga pazim.

A opet na kraju, treba bit svjestan da nekim ljudima mobitel služi doslovno samo kao nužno zlo i boli ih briga za njega.

prayer upravo si me spasio od nošenja mobitela na servis. Također mi se iPhone jedva punio te sam s čačkalicom maloprije izvukao tonu prljavštine. Sada se opet puni bez problema. Tnx! 👌

U životu nisam niti ću kupit maskicu niti foliju za ekran.

A svaki mobitel koji prodajem nakon 2-3 godine izgleda kao da je taj dan kupljen u dućanu. Svi koji su ikad od mene kupovali znaju.
            Samo treba bit malo pažljiv i to je to.
            Ono što radim drugačije je da ga nikad neću odložit na stol direktno, već ako ga moram držat na stolu, stavit ću ga na salvetu ili krpu.
            Znači, samo malo pažljivije, a nije da mi oduzima vremena, novaca ili nešto treće.

Zamisli da smo u birtiji i Tzereen vadi paketić maramica da može odložit mobitel na stol. Jebote od srama bi u zemlju propo i reko ne poznam ovog gospodina. Molim vas pozovite policiju čim Telekom popravi mrežu.

weky
              Nešto kao Dwayne Johnson na ovoj slici kada je stavio Palomu ispod lakta kako ne bi upropastio džemper. Vidi se da @Tzereen skuplja savjete poznatih.

Zašto bi u bircu vadio mobitel na stol?
              Nek stoji u hlačama ili jakni.

Nemam se potrebe preseravat - vidite moj telefon, kolki sam baja.

wooddiebone zene su opcenito neurednije, nebi vjerovali koliko znam cura koje kad su po vani izgledaju ko iz casopisa, kad im dodjes doma samo da ne povratis, vidis da su im se po stanu razvili nizi primati jer jedva prolazis od stvari pobacanih po podu, da nezna sto je pegla i da pere kosu mozda jednom tjedno, pa sprica suhi sampon po glavi da joj kosa ne izgleda kao da moze mastit tavu a njom kad kuha veceru, a dlake se kotrljaju po stanu ko tumbleweed u texasu dok gledas planinu pljesnivog sudja od pretproslog tjedna u sudoperu. Zasto bi pazila na mobitel od 6 tisuca kuna kada ce joj tatica kupit drugi kad joj ispadne na plocice na bazenu i razbije se skroz,ili ga baci u tavu zajedno sa ta dva jaja koja jedino zna sfrigat. Ali sto mi je fascinantno, ona misli da je to bas slatko i quirky gurat polu pojedene cokoladice u dzep sa mobitelom, slusalicama itd, pa bit sva zbunjena kada se slijepi i pokvari.
                Mrzim takve ljude i nikad necu razumjet jer nemogu.

Edit: tj zene su nemarnije prema tehnikalijama od muskaraca za jedno 98%. To je poanta bila.

I onda vidiš da postoje ljudi koji se tak ponašaju prema autima.

Nije mi to shvatljivo.

oxi nažalost, nebrojeno puta sam to vidio i sam. Ne znam zašto, ali uvijek sam imao dojam da su žene sto put bolje od nas u tom segmentu. Ali holy crap, was I wrong...

Neuredno, nemarno, ponekad doslovce prljavo...
                    Ali glavno da je na van neka skupa marka i tona parfema.

Edit:
                    I ovo sto wooddiebone kaže dok ne zafrkava, ne samo tehnika, već i auti.
                    Ko da je to neki veliki posao, samo malo više pažnje i sve pet.

Kod mene je obrnuta situacija, moj dragi se prema tehnologiji ponaša kao da mu je to neprijatelj. Kupi novi mobitel pa mu često padne, a maskica ne dolazi u obzir jer mu tako nije lijep mobitel, i uvijek komentira da se previše brinem o nečemu što se lako zamjeni. Auto je ipak druga priča i tamo je uvijek sve uredno.

nisi kralj ako ne turiraš auto i žlajfaš gumama dok ti bakica prolazi preko ceste sa šiltericom/kapom na glavi kao što radi moj susjed koji me samo jutros skoro 2 put ubio.

@oxi ide gradom i repa "oko mene propalice ubojice, jebena stoka, utoka ispod kaputa."

vuče me da eventualno kupim a72 dok izađe ili pixel 4a dok bude u HR.

munja pa ono bas i ne. eto moj mali dobio konjuktivitis bio od tog pjeska. ili on ili netko drugi mu dirao oči i zdravo.
                    ja osobno nikad nisam imao konjuktivitis, a konjina sam. kuzis. jbt.

maverick munja radio sam i gore stvari. dns se dica cuvaju pod staklenim zvonom, zato i jesu sva taka metiljava.

gle ja svog tretiram kao heihachi mishima. bit ce čvrst!

Jedno je jest pjesak drugo je trljat ga po ocima 🤣

kak smo s blebetaonice dosli u mobiteli koji kurac. ajde dečki šaltanje.