Pitanje koje ste samsunge imali?
Ja vise od 10 godina na samsungu i problema nikad i iskreno na ništa drugo se nebi prebacio, navikavanje na novi os nove postavke ne dolaze u obzir.
A isto tako moje okice ne podnose više nešto što nije super amoled, koliko god dobri ti xiaomiji bili do sad kad bi ga uzeo u ruku i vidio lcd samo bi ga spustio doli hvala ali ne hvala.

Jedino do sad me zanimao one plus ali kad san ga usporedio sa noteom ekran je na noteu bio za moje oci puno lipši.

I ono što je dobro ja samsung uvik dobijem za jako dobru cijenu na pretplatu,trenutni note 10 plus me ispao 4000kn i još sam dobio tablet na dar i sad neka mi neko za tu cijenu nađe bolji xiaomi skidam mu kapu

Miro Gospon Miro ja kažem tko jednom proba Samsung note zna da je samo jedan note, a sve ostalo su telefoni 😃

Isto dosad promijenio 3 Samsunga. Ne mogu se posebno na nešto žaliti, bilo je nekih sitnih mušica nekad, ali ništa ozbiljno. I dalje pouzdan brend za mene. Dobar ekran, kvaliteta izrade, kompaktnost i baterija, to je ono što me zanima i tu je Samsung dovoljno dobar da bi i dalje bio među prvim izborima.

@doctorfreak pa to i je poanta. Ima kvalitetan fotić, dobar use time i veliki base storage. Na kraju krajeva kupljen je za ono čemu i služi.
      Znači osobno mene boli kurac kakav je mobitel sve dok ima dobar fotoaparat. Sad imam 2 nexusa 5x jer sam ženio kupio tog samsunga i na oba ću promijenit bateriju i jednog koristit samo kao photobota sa instagramom.
      @Tzereen sve 5. Kazem znam masu ljudi koji su se zalili na samsung ali eto isplatilo se uzeti. Jbga sancta ima jebenih popusta. Uzeo bi iskreno taj s10e ali akcija je trajala jos samo taj dan, kreditna mi je na istarskoj kreditnoj banci koju nazalost sancta ne prima a bio je jeben popust od 1400 kuna. Da sam imao jos mozda jedan ekstra dan uspio bi uvalit bratu da mi uzme na njegovoj.

fensisuperstar Ne pitaj buraz! rikavaju ko ludi. Zato ne dajem vise od 300€ za mobitel pa taman i da leti. Onak do sada nijedna konzola mi nije riknula, ali sam saranio 4 pc napajanja i kontam jedno 7 mobitela.

ja sam svoj mob platio 1000 kuna na tipa 50-60% popusta xD eto jedino što rikava je baterija ali ono vec ga koristim ohoho
        trajao bi on i još da nisu šupci gimpali nexuse kad su izbacili pixela.

Ja imam A51. Baterija traje vječno, a ekran je dobar. Pošto nisam fejk gejmer, odnosno kežual (😆) svejedno mi je kakav je procesor jer je mob svakako fluidan.

Heat bitno je samo kakvu grafičku imas u pcu, koji auto voziš i koliko ti je velik penis. #alfamuškarčine

Ja Chieftecovo iz iste godine. Preživjelo je i udar groma prošle godine u matičnu, kada sam mislio da je sve riknulo. Ok, lampica više ne radi, ali računalo je stabilno u radu, lol.

Kao i u svemu, izgleda sa je sve stvar kvalitete proizvođača i lutrije.

Druze ako te "lutrija" ne zeli onda budes ko maverick, sjecam se kad radiio ko vozač stavio sam na vozilo MOBITEL (ne auto lolol) i krenuo i sjetio se da mi je na krovu i ja kreten umjesto da usporim polako ja naglo stanem. Odletio mi mobitel u tri lijepe pičke materine 10 metara prosao pored 3 kamenčine i smjestio se veliku masu prljavog veša plahti i tih sranja, 😃

Koliko znam, sva ta ekipa koristi kineska napajanja, a nakon testiranja stave naljepnicu preko.

Sad ste me podsjetili, naručio sam iz Engleske gumeni okvir za mobitel sredinom trećeg mjeseca i još nije došao. Thanks Obama, ovaj korona.

Ako se ide na Samsung onda samo top modeli, ostalo je gotovo sve škart, osim par iznimka. To je moje mišljenje.
          Drugo usporedba Samsungov amoled i Xiaomiev lcd nema smisla niti komentirati. Samo se zbog ekrana isplati uzeti Samsunga..

Pa večina xiaomia iznad 2 soma ti ima ips matricu a ne običan lcd. Nekima je to i bolje od amoleda jer su realnije boje.

Imam OnePlus 7T od neki dan. Do sada sam imao njihov 5T čak 2 i pol godine što mi je osobni rekord. Baterija mu je i dalje dobra i sve radi, jednostavno sam se zaželio neke promjene. Nisam htio seriju 8 jer nisam ljubitelj zakrivljenih ekrana tako da je 7T super legao i još je na popustu. Najveća prednost je meni taj njihov OxygenOS, ima sve feature odmah, koje tek onda drugi kradu. Kao da si ga rootao i namjestio po svom ukusu, prezadovoljan sam s njima.

doctorfreak Ma bolje je vraga pogledaj amoled i pogledaj bilo koji lcd razlika je nebo i zemlja, na lcd more onaj koji ima lcd mobitel cilo vrime pa ne kuži razliku, ali sa amoleda na lcd mislin da nitko nemože jedino ako ima problem sa lovom pa jebiga.
              Znan kad je izaša pocophone flagship killer za 3000kn čim san ga diga uruku i vidija ekran reka san ne hvala.

Žena mi ima sony ej to je meni užas od mobitela ali eto njoj se sviđa mada san je nagovorija na samsunga pa krajem godine ili ču joj dati svoj note 10+ a sebi uzeti S20 ultra ili ostajem na noteu a njoj s20 još čemo viditi.

Volio bi probati iphone ali prvo nikako mi se nesviđa onaj rub na ekranu a drugo nikad ne bude prava ponuda ako je akcija onda bude na model koji ima malo memorije a pošto nemože kartica unutra onda me to ne zanima ili jednostavno i na akciji bude preskupo.

Ali i amoled ima svoje mane meni je prošli mob s8+ imao toliko upečenu sliku u ekran da je to bila katastrofa, whats up je uvik bio otvoren🙂

Pa dobro, ako se vratimo sad na Xiaomi i ovaj niži segment i oni isto sad imaju amolede. Konkretno ovaj od Resija Redmi 8 Pro ima amoled a to je uređaj ispod 2000 kuna.

Miro Nisam rekao da je ips bolji nego da nekim bolje leži. Ja sam išao sa amoleda na ips, i naravno treba neko vrijeme...ali se navikneš...sad kad vidim amoled mi je smiješan s obzirom kako ima naglašene bije tj koliko je povečan kontrast.

Da bi volio imati opet amoled u kombinaciji sa zadnjim ili predzadnjim high end procom bi. Ali takvog nema a da je ispod 3 soma. U biti ima a to je note 9, ali je vec stariji uređaj pa ga je teško naci kao novog.

Fenix ma znan da ima ali ipak bude lošije od high end mobitela, kažem uvik čekam akciju i onda na pretplatu dobijem top mobitel za 4000kn i onda ovi za 2000 3000 mi izgledaju smiješno.
                    Nekoga brige pa kupi što prvo što mu dođe pod ruku, recimo iman frenda koji kupuje kante i onda to rikava i na kraju ispadne skuplje nego da je uzeo jači mob, ja ne minjan mob često pa volin uzeti nešto da san miran duže.

Ja san već dugo godina na Tcomu i kad je ugovor pred kraju samo čekam akcije koje su non stop i onda kako je mob u magenti dobijem jako jako dobar deal a još najbolje u tcoma nikad ne traže ogromne novce odmah kao što su mi tražili u vipa ili tele 2 da za isti mob koji ovamo dobijem za nula kn i otplačujem ga kod drugih je uvik 1000 2000 odmah.
                    Najbolje ponude su uvik za black friday tu tcom razbija.

doctorfreak ja više nikad neču na lcd to za mene nije od kontrasta do backlighta ma do svega.

buz Tako je Buz.
                    Ja sam doduše na OnePlus 7 Pro modelu, a prije toga sam imao 6T koji sam sjebao do neprepoznatljivosti na traci za trčanje.
                    Nakon 6T sam uzeo 7 Pro i eto...iskreno ne vidim razloga da idem na ni jedan drugi Android (pogotovo iOS lol) pokraj ovako gotovo savršenog Oxygen OS-a.
                    90Hz OLED 6.6 inch ekran, baterija više nego dovoljno traje, izgleda odlično, kvalitetno izrađen, jako dobre kamere, super brzo punjenje i daleko najbolji OS. Znači sa OP-a se ne mičem od 6T već od prije 2 godine pa sve do danas. No way.

Svi mobiteli su mi spori pokraj ovoga. Uzmem npr. Samsung S10 ili iPhone 11...jebote ne da su spori, nego su SPORI. Ovdje sve glatko, brzo scrolanje, sve se otvara instant i dobije najredovitija ažuriranja sofwarea na tržištu. Stalno nešto novo dolazi, stalno ga nadograđuju.

I sada su još izbacili puni flagship u 8 Pro modelu. Dolazi i OnePlus Z model koji bi trebao biti nešto više budget friendly s cijenom oko 3000 kn.

Zainteresirali ste me sad s Oxygen OS-om. Što je posebno kod njega osim što je brz?

fensisuperstar Koliko god da je snizeno skuplje mi je nego na pretplati tako da mobitele po ducanima niti ne gledan.
                      A isto tako ne uziman mobitel sa manjim ekranom nego sto iman s20 samo + ili ultra.

Fenix
                      Oni nemaju nepotrebnog bloatwera kao samsung zato je os brzi...ali opet sve ovisi i sa kojim samsungom usporeduje.

Najbolje je do nekog centra i uzmes malo u ruke mob i usporedis koliko znam u tcentru je sve bilo izlozeno pa san gleda.

Mene je zanimao 7pro jos onaj cili ekran bez nepotrebnih rupa i rupica ali jednostavno cijena mi nije odgovarala jer najjaci samsung bi mi uvik ispada jeftinije.
                      Jednostavno samsung je rasprostraniji kod nas i veci su pa daju akcije.
                      7pro je bio oko 5300na pretplatu
                      Note 10+ 4000kn na pretplatu plus tablet od tisucu i nesto na poklon
                      A u ruci ekran na Note 10+ mi je izgleda puno lipse.

Heat jebiga ja nemam srece ni da imam napajanje od boinga...

inb4 dok @maverick spava bivša mu ulazi i malo lupka sa mobitelom i prska lagano vodom po napajanju.
                      "pa budeš vidio koga ćeš ti ostavit radi one kurve Esmeralde!"

Fenix Jednostavno imaš stalno ažuriranja, npr izađe novi Android 11...ti ćeš ga dobiti skoro pa isto kao i njihovi Google Pixel modeli. Samsungu i sličnima treba čitava vječnost za jedno ažuriranje + nakon godine i pol podrška je gotova...ma možda čak i za godinu dana. Čim izađe novi. OnePlus još podržava većinu svojih modela.

Ima odličnu prilagodljivost, nema smeća poput onih aplikacija kao kod Samsunga pa da imaš dva browsera, galerija itd.

Ultra brz je, management baterija i rama je on point, ima odlične geste, software je jako prilagodljiv preko nekih modova (onaj tko se želi baviti s time, ja nisam) te OnePlus to čak i podržava tj cijeli community da ako žele da modificiraju software kako žele.

I iskreno mob je bang for the buck. Izrada, kamere, software (koji je IMO najbitniji), OLED 90hz ekran, jako brz fingerprint senzor ispod ekrana kao i otključavanje pomoću lica, jednostavno je po meni šampion u svemu.

Tipa ja nikada s ovim Oxygen OS-om nisam dobio neki battery drain kao na Samsungu i sličnim. Sve radi ko urica. Da nisam skršio 6T vjerojatno bi još uvijek bio na njemu. Ovaj 7 Pro ću upgrejdati tek za par godina i to opet s OnePlus mobitelom.

Naručis preko njihove stranice po realnoj cijeni...ne tu kod nas. Doduše ja nisam pretplatnik niti planiram biti. Ja uvijek kupujem slobodni uređaj jer je meni to jeftinije.

Samsung ne bi nikad više uzeo. Kao ni ove Huawei i slične. Software čini razliku i neće me nitko uvjeriti u drugačije. Isto tako OnePlus drži cijenu jako dobro na tržištu. Samsungu padne cijena drastično u samo par mjeseci.

Tzereen tableti od samsunga sa zadnji shit od gadgeta na tržištu, mobiteli su in skroz dobri...low - mid budget , ovi najskuplji su katastrofa za ono šta nude , potovo na EU tržištu

Al dai dalje imaju najbolji ekran na tržištu, to imaju i uopće nije za usporedbu sa konkurentima

munja
                        Tablet tab S6 ziher nije zadnji shit.
                        Nije čak ni moj tab s5e, ali mi fali pen support.

Odličan oled ekran, odlična reza, super zvučnici, stvarno mi je genijalno za slušati Deezer, gledati Netflix i YouTube ili bacit koju kartašku igru.

Za tablete kod anddroida nema konlurencije kad je samsung u pitanju ali za tablet dalje od ipada ne triba traziti ako se trazi najbolje tablet iskustvo

4 mjeseci kasnije

Konačno bi mogao doći jedan dobar mob od Sonya

Odličan je bio i Xperia 1 II (izuzev glupog imena, al' ok). Samo kaj je cijena u rangu Samsunga i Applea. Al' ok, valjda znaju kaj rade (NOT!).

Ovo sigurno obećaje i djeluje kao telefon s kojim se Sony može vratiti, ali da, treba vidjeti kojim putem misle krenuti, što se tiče cijene.
                        Osobno bih jedino još jaču bateriju gore, 120Hz dobro guta.

Za to vrijeme ZTE prvi u svijetu izbacuje Axon 20 5G praktički bez bezela i sa selfie kamerom ispod ekrana. I to mid range za oko 2000 kn.

Trenutno imam Galaxy S10 koji sam kupio još prošle godine nekako kad je tek izašao, tako da mi je sjeo na prvu i ne planiram promijeniti.
                        Rahat sam par godina, sigurno.
                        Iako poslije ovog videa, to će ujedno biti i moj posljednji Samsung telefon u životu.

ma europski galaxy modeli su godinama zbog njihovog smeca od exynosa jednu godinu u zaostatku za snapdragon flagshipovima. stvarno ne volim apple koji stvarno ima neke obicaje gdje kupca muzu do krajnjih granica ipak mislim da je za one koji kupuju flagship mobitele na releaseu iphone puno bolja opcija od galaxyja

Problem je što sam ja S10 uzeo u Dubaiu, i bio sam uvjeren da ću dobiti Snapdragon 865 jer je za Azijsko tržište. Kasnije kad sam vidio da je Exynos i kad sam pitao kako je to moguće, dobio sam odgovor da Snapdragon se daje jedino za Američko tržište, a kompletan ostatak Svijeta dobija Exynos po istoj cijeni.

Kinezi bogme osvajaju tržište uveliko zadnjih godina, Huawei je već odavno nadmašio konkurenciju glede kvalitete, a Xiaomi i One Plus se polako dižu na taj nivo.
                        Jedna od tri spomenute kompanije će zasigurno biti moj izbor kad se bude uzimao novi mobilni.