Hebote život pa tko još uopće kupuje Sony mobitele. Ili tko još uopće pomisli da kupi Sony telefon u današnje doba lol .. hehe
Mobiteli (Android, iPhone) - općenito
Odrastao sam na sonyjevim, potom sonyericsonovim i naposljetku ponovno sonyjevim mobitelima i zao bi mi bilo da odu ali antagonizam su zasluzili u potpunosti, nisu se nimalo prilagodjavali publici i to ce ih kostat.
Mislim z serija od prvog pa do sestog mobitela potpuno isto izgleda, xz i xz premiumi takodjer. Jednostavno nema smisla izbacivati stalno nove modele koji ce isto izgledati i imati iste specifikacije na kraju dana. Xz2 je dosao dvije godine prekasno kao i xz3 i ne vidim tko bi ovaj mobitel kupio pored pixela 3 i mate 20 pro koji samo sto nisu izasli. O s9, g7 i op6 da i ne govorim.
A brate i meni su bili najdraži svojevremeno. ali danas na žalost ne vidim smisao. Konkurencije ima na bacanje, em bolja, em jeftinija jel..
Pitanje za nekoga tko zna, od jucer mi na androidu koju god stranicu otvorim u Chrome_u sam telefon je scrola do dna zna mozda netko sta bi moglo biti
S obzirom da me trenutno imam skoro 3 godine star Moto G3, iako jos fenomenalno radi, lagano sam se zasitio 720p ekrana i starog Androida.
Pa sam krenuo lagano gledati na mobove, i samo me zanimalo misljenje cijenjenog FFA pucanstva, uzeti Oneplus 6t kada izade, pricekati S10 ili cak Oneplus 7, s obzirom da mi nije problem cekati, ako bi bio dovoljan jump.
tesko je za reci da li ce ti stvarni jump biti veliki no s obzirom da postoje naznake da ce iduci snapdragon biti na 7nm (kao a12 bionic i kirin 980), skok u performansama bi trebao biti dosta veliki izmedju ovogodisnjih i flagshipova za 2019. s druge strane s obzirom da si na starome midrangeru prijelaz na recimo op6 bi ti sam po sebi trebao biti kao nebo i zemlja.
...
kad danasnji flagshipovi nebi kostali pravo bogatsvo vjerojatno bih sebi uzeo mate20 no s obzirom da jednostavno ne mogu sebe natjerati da iskrcam preko 400€ za mobitel, bit ce eventualno lg g7 ako mu jos malo padne cijena :)
neki ok midranger poput nokie 7 plus ili xiaomi mi a2 takodjer mi dolaze u obzir.
Nakon godina vjernosti HTCu, prešao sam u Huawei tabor. Nisam više želio čekati da se HTC sjeti izbaciti flagship, a U11 je lagano počeo i štekati, uz sveprisutnu zastarjelost.
Prvo sam htio uzeti Mate 20 Pro, no taman je otišao out of stock kad sam ga htio naručiti. Vrzmao sam se između Mate 30 Pro ili P30 pro i izbor pao na potonji. Mate 30 Pro nema Google podršku, a fkt mi se neda zaobilaznim putem rješavat taj problem.
P30 Pro za sada mi je bomba, brz, prekrasan, top kamera, solidan ekran, sve super. Jedina mi je zamjerka što je pretjerano sklizak te što je kamera na čudnom mjestu i ispupčena te je dosta wobbly na stolu kad ga stavim.
https://www.bug.hr/mobiteli/apple-ce-predstaviti-dva-iphone-se-2-smartphonea-13119
https://www.bug.hr/mobiteli/lg-g9-na-prvim-renderima-13134
https://mob.hr/samsung-galaxy-s10-lite-i-galaxy-note-10-lite-sluzbeno-predstavljeni/
https://mob.hr/oneplus-concept-one-teaser-sugerira-nevidljivu-kameru/
https://www.racunalo.com/huawei-ocekuje-100-milijuna-prodanih-5g-smartfona-u-kini-sljedece-godine/
Šta mi je bolje uzeti Samsung A50 ili Xiamoi redmi note 8 pro?
@resident_evil ako mozes uzmi a51. kupio sam ženi a71 u sancti za 3000 kuna i poboljšanje baterijei i svega naspram prosle serije je dan i jebena noc.
- Uređivano
Imam dobru ponudu ako se prebacim na drugi operater. Postoji mogućnost da ostanem brzo bez posla zbog korone, taka da nikako ne planiram davati lovu u kešu. Iskreno meni ti mob više manje sluši za surfanje, yt i ponekad slikanje. Nikakvi programi-igre ili šta ti ja znam. Da mi nije počeo rikavati Xiaomi Mi A1 ne bi ni tražio drugi.
Uvijek Xiaomi. Redmi Note 8 Pro je bolji od A50 gotovo u svemu osim možda kod OS-a, ali i to ovisi što više preferiraš. A za istu ili manju cijenu.
Xiaomi ispred Samsunga ziher.
Samsunga uzimaju samo još iz navike, slično kao i iPhone.
Postoje puno bolji telefoni, a još više ako se uzme u obzir uloženo/dobiveno.
S tim da sad imaš i novi note 9S, koji mi se čini bolji od note 8 pro, iako samo ime ne upućuje na to.
Ja imam mi 9T, jer mrzim one zube i oči za kameru na vrhu ekrana.
@Tzereen nebih se složio
Samsung trenutno ima dobar lineup telefona. Ja ne volim samsung pa sam zeni uzeo a71. Trenutno rijetko koji mobitel ima takav use time za toliko para. ja osobno čekam da izbace pixel 4a zato što je meni fotoaparat jedina bitna stavka na telefonu Zato još uvijek i koristim Nexus 5x.
- Uređivano
onak opalio sam na mobitelu (motorola) u zadnje dvije godine mozda 50ak (ajd malo vise) slika i to prvenstveno kad stavljam nesto na eBay i jucer mi rikne zadnja kamera! wtf! kako?! zasto?! koji k?! ocito kad prodje dvije gdoine sve se pocne raspadati. tako mi na zadnjem sasmungu nakon 2 godine skoro baterija eksplodirala. sto je najjace ja ne koristim uopce puno mobitele. prvenstveno za aukcije, internet banking i kad legnem youtube i to je to. napisem mozda 20 vacap poruka tjedno i nemam nikakve drustvene mreze, a ne moze mi nijedan mobitel izdrzati duze od 2 godine. mozda zato sto otvaram pivske boce sa njime? ne znam, nemam pojma!
Tzereen Samsunga uzimaju samo još iz navike, slično kao i iPhone.
ja bih se slozio. imao tri samsunga i iphone. veca smeca nisam vidio.
rikne ti kamera, explodira ti baterija. jel kupuješ mobitele u normalnim shopovima ili ih naručuješ od ekstremista ?
fensisuperstar fensi, nemoj to osobno doživjeti.
Nisam rekao da su loši telefoni. Danas skoro svaki proizvođač ima odlične modele.
Poanta je da su drugi bolji, naročito kad se gleda omjer uloženo dobiveno.
Ali tableti od Samsunga su mrak. Fakat ga obožavam.
fensisuperstar
Dobar lineup je jako relativan pojam. U low i mid kategoriji imaju najslabije procesore koje upakiraju u šarenog plastikanera sa amoled ekranom. Primjer je upravo taj a71 koji vjerovao ili ne spada u low to mid rang a košta 3 soma. Frende za 2400 si mogao prije dvije godine uzet od xiaomija pocophone koji je imao najjači proc na tržištu i još ti je ostalo za cijelog odojka na ražnju.
Tako da ekran, 128gb meme, i baterija su definitivno snaga A modela, ali sve ostalo je ispod prosjeka. Šteta što su Ameri shebali huawei, jer bi sad bio show, gazili bi sve oko sebe.
Xiaomi ih gazi u low i mid rangu samo tako.
Međutim i xiaomi ima mušica, a najveća je softwer, koji nije uvijek idealan.
Najbolje bi ti bilo isprobat i jednog i drugog, jer to je ko da pitaš da li bmw ili merceds ili audi. Ovisi, najviše o tebi , jer po navedenom nisi zahtjevan.
Ja bi uzeo jeftinijeg, mada opet ako gledaš primarno videe samsung ti ima bolji ekran.