http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=6073&idPhone2=7068

Dakle po ovome Sony rastura u skoro svakom pogledu. Uživo ih ne poznam, niti imam iskustva sa Sonyem i HTC-om pa mogu ovako objektivno razmotriti.
M4 ima pol gige više RAM-a, što više to bolje, dobro ajde, Desire nema 1GB nego 1.5GB, ali nemoj slučajno uzimati neki od 1GB jer je to smrt za korištenje, samo patnja. Na Galaxy Tabu 3 imam 1GB memorije i to je da se ubiješ kada želiš na njemu malo duže nešto raditi.
Ekran je manji, što je meni isto draže, 5.5" je fakat ogroman.
M4 ima do 16GB prostora, za razliku od Desirea sa samo 8GB, te Sony ima i Lollipop. Lollipop zauzima ogroman dio memorije jbt, meni je od 16GB ostalo oko 8.5GB za korištenje, da nemam SD bio bih na  :
Ako možeš uzmi 16GB jer će i to biti jedva dovoljno.

Staviš si neki Nova ili Apex launcher besplatno sa Google playa ako ti je ružno default sučelje (meni su svi ružni osim ajfona i čistog google-ovog  )

Eh da ti je sreće da nađeš neki povoljan ajfon na njuškalu kao ja (brijem da si rekao da bi njega volio), jbt novi zapakirani i4 za 2800kn sam dobio, podignut u t-comu dan-dva prije, s garancijom. Nikad nisam vidio nakon toga tako dobru ponudu.

ma dobro, nije mi iPhone toliko napet da bih čekao sada ne znam kakvu ponudu.
Nemam ja ništa protiv HTC-a da se mi razumijemo. Kada sam uzeo oba u ruku m4 mi mi je lijepši u smislu tog menu-a malo, i ostavio mi je možda bolji dojam. Da slažem se, 5.5'' je fakat veliko.
Nema 16 gb modela trenutno, samo 8, dakle kartica će biti vjerovatno obavezna. No dobro, ja ne stavljam svoju mjuzu već slušam radio više.
Ne mogu bez mobitela na wc, ne znate kakve su to muke isusove 

Glazbu, filmove i dokumente mozes staviti na sd, kao i (jako) mali broj aplikacija, i to kod dosta njih pod tim mislim samo jedan njihov dio, za pohraniti cijelu aplikaciju na sd, takvih mogu nabrojati na prste jedne ruke, tako da ces morati dobro menađirati prostor, ostalo mi se ovako na papiru sve cini solidno.

Najbitnije mi je da radi 8 ball pool  8)
Od aplikacija i ovako nemam puno, ono za rezultate, fejs, twiter, viber i pokoju igru 
Koliko vidim, ide do 32 gige kartica maksimalno.

Mislim da ima čak i jači model, ali ga nema kod nas 

Ne kužim kao danas uopće mogu prodavati sa 8 gb memorije... Koliko lolipop pojede od toga?

https://www.youtube.com/watch?v=5jH3VC0aOEU

4k btw 

Znači možeš u miru piti colu dok surfaš na netu s njim. 

http://www.techtimes.com/articles/58771/20150609/sony-xperia-m4-aqua-with-8gb-memory-no-you-only-get-1-26gb.htm

Kako đubretarski, ja ne vjerujem. I 16GB je već malo, kamo li 8GB. Na iPhoneu sustav manje zauzima, tako da bi i 16gigi bilo dovoljno, ali Androidi sa svojim preinstaliranim shitappovima zauzmu ogromnu količinu. Ako ga budeš kupovao pogledaj i tamo u postavkama koliko memorije je dostupno. Biti će dovoljno za par aplikacija ali ono...  Samo fejs uzme 1/5 toga. SD kartica je obavezna.

Mogu na webu pogledati koje aplikaciju (ne)mogu na SD?! mislim na web shop od andoid aplikacija
Fakat ne želim dati 2 soma za mobitel, a onda da se desi da mi stanu 3 aplikacije.
Majke ti mile, koji to idiot moraš biti da staviš 8 gb
Radije bih pričekao da dobe 16 gb ili pogledao drugi dućan, pa makar i dao 200 kn više ali da mobitel ima tih 8 gb u sebi više radi aplikacija  8)

Problem je što su oni zapravo maknuli prebacivanje aplikacija na SD, pa je većinom to nemoguće. Jedina opcija je rootanje telefona. Postoje neke aplikacije "App2SD" i slično, ali ne vjerujem da puno pomažu. Jedini način na koji možeš vidjeti može li se aplikacija prebaciti na SD karticu je (koliko ja znam) da jednostavno odeš u application manager i vidiš informacije o njoj, ako je gumb za prebacivanje na SD omogućen onda možeš, inače ne. Mislim, ja nikad ne bih uzeo 8GB, da sam na tvom mjestu bih dobro promislio o tome, kladim se da ćeš popuniti taj prostor u 3 dana maksimalno.  Isto tako Desire 816 onda vjerojatno otpada jer postoji samo 8GB verzija.

Ovo mi je sada toliko diglo tlak da bi ih poslao bombaša samoubojicu 
Pa koji su to diletanti. Morati ću onda naći negdje 16 gb verziju pa makar dao tih par kuna više.
Mislim, imao sam ja xperia u sa 8 gb fiksona i bez sd kartice(nije se mogla staviti) i nisam ga popunio.

Dakle, moram naći negdje u ZG sa 16 gb 

I zašto su oni to maknuli, koji su to mozgovi isukrsta ti 

edit:"8GB SONY XPERIA M4 AQUA COMES WITH ONLY 1.26GB USABLE MEMORY" 
Dobro da sam to vidio 

To sa SD karticom ubija. Pola toga ne mos prebacit na nju i sve se samo puni i onda jos moras ic preko okolnih programa jer ne mozes odredit ni za defaultno mjesto downloada kao sd karticu, vec sve ide u unutarnju memoriju.

To android kao slobodan sustav, dobijes unutra Chrome od 100 MB-a za pocetak i svu silu gluposti.

Rootanje moba mi je postalo imperativ.

Cratos

Garanciju na njuškalu možeš dobit na dva načina:

1. Ovjerena garancija i račun od strane operatera,što je najbolji slučaj pošto kvar direktno reklamiraš tamo.
2. Garancija od prodavatelja tj. svi najveći dileri s mobitelima sad imaju čak i svoje dućane i daju normalne garancije,ali najbolje ti je da pitaš.

Markan,zelja,tia mobitelji,mobicom su ti sve pouzdani trgovci i možeš i nazvati i pitati.
Ovdje imaš i temu o tome:
http://www.forum.hr/showthread.php?t=702566

theMarko

Jesi razmišljao o WP-u uopče?

luka1504
a što ti je to sine?
Ja sam ti idiot za tehnologiju podosta  :(

TOP KEK, pa windows phone. 

Ili je ovo bio sarkazam što sam prvo pomislio pa sam se nasmijao jer bih ja to zaozbiljno rekao.
Kakav WP.  Nema aplikacija, nema customizacije, niti meni barem nema baš neko sučelje. Možda jednog lijepog dana kada/ako Microsoft izdominira cijeli svijet s windowsom 10.

Doduše, možeš razmisliti i o njemu, imati će ove aplikacije valjda koje si naveo a i sasvim su solidni i optimizirani, ne štekaju uopće (onoliko koliko sam ja vidio). Samo kaj nisu za mene, pa sam tako rekao.

idi bre pa se leči 

Kakav Windows Phone. To ne bih poklonio neprijatelju. 

Samo android za sada.

Ja se nadam da ću naći sa 16 gb, jer od 8 sam odustao. Panjevi u SONY-u neka se hebu.
Očekujem pm od glasnogovornika SONY-a 

Neznam, ovo me totalno razočaralo... Nije i žurba, radije bih pričekao ili da se dobije ili nešto drugo potražio.

Kolko vidim nigdje ti nemaju 16 GB samo 8.

Od LG u tom cijenovnom rangu imas samo G2, HTC ovi vec spomenuti, Samsung si rekao nikad vise.
Jedino da nades jos nesto od Sonya.

Meni je Android sve manje i manje drag.

Android je poceo jbavat sa svojim verzijama i onda ak ne upgrejdas obicne igrice ti pocnu trzat.

Meni nije ni do toga. Vec mi je do toga da se mob zna srusit. Jest da je na par sekundi ali i dalje iritantno. I onda oni odbijaju updateat mobitel od 4000 kn makar imaju novu verziju vec.

I meni se sve manje sviđa, ali jbg. Za te pare ne možeš dobiti iPhone(barem ovaj noviji), a WP je nikakva konkurencija.
Ovo sa memorijom mi je stvarno retardirano.
I baš to što kažete, update nedaju za dobar mobitel.
I nakon 2 godine počinje trokirati i moraš mijenjati.

Jasno mi je da za 2000 ne mogu dobiti najbolje. niti to tražim. Ali ove mutavosti sa aplikacijama da ne mogu na memorijsku, pa ove gluposti sa svega 8 giga - stvarno nepotrebno.
Ko da njih u tvornici tih 8 gb ekstra košta silne pare 

Ali dobro, ako se ne nađe, gledati ćemo dalje, pa ako treba i strpiti se malo  :)

Ne bih ja ni LG odbacio. Iako ne volim njih najviše, ako za te pare ponude nešto dobro, zašto ne :)

Mene osobno najviše iritiraju ti update SVAKI JEBENI DAN za neku aplikaciju. i onda u opsiu - popravljeno za ovaj android to, za ovaj drugi to itd

Jedino zašto mi je draži taj iOS je to što je stabilniji. Frend ima onako iPhone 3 i tek od prije 3 tjedna počeo jebati. Ali radi stabilno, update minimalni itd.

Fakat mi ide na qurac to kaj ne mogu neke sitnice popraviti. Kao da to namjerno rade

edit ima android nešto kao "siri". Ne mislim na one kvazi replike na storu