http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=6073&idPhone2=7068
Dakle po ovome Sony rastura u skoro svakom pogledu. Uživo ih ne poznam, niti imam iskustva sa Sonyem i HTC-om pa mogu ovako objektivno razmotriti.
M4 ima pol gige više RAM-a, što više to bolje, dobro ajde, Desire nema 1GB nego 1.5GB, ali nemoj slučajno uzimati neki od 1GB jer je to smrt za korištenje, samo patnja. Na Galaxy Tabu 3 imam 1GB memorije i to je da se ubiješ kada želiš na njemu malo duže nešto raditi.
Ekran je manji, što je meni isto draže, 5.5" je fakat ogroman.
M4 ima do 16GB prostora, za razliku od Desirea sa samo 8GB, te Sony ima i Lollipop. Lollipop zauzima ogroman dio memorije jbt, meni je od 16GB ostalo oko 8.5GB za korištenje, da nemam SD bio bih na :
Ako možeš uzmi 16GB jer će i to biti jedva dovoljno.
Staviš si neki Nova ili Apex launcher besplatno sa Google playa ako ti je ružno default sučelje (meni su svi ružni osim ajfona i čistog google-ovog )
Eh da ti je sreće da nađeš neki povoljan ajfon na njuškalu kao ja (brijem da si rekao da bi njega volio), jbt novi zapakirani i4 za 2800kn sam dobio, podignut u t-comu dan-dva prije, s garancijom. Nikad nisam vidio nakon toga tako dobru ponudu.