On je koristio Move to iOS.

Sorry na duplom postu, ali imam jedan problem pa mi treba neki haker ako to zna riješiti ili da me uputi gdje se mogu time pozabaviti. Pokušat ću objasniti problem od početka jer traje neko duže vrijeme. Znači radi se o HTC-u One (M8) Nije nikada rootan, niti modificiran na bilo kakav način. Prije par mjeseci došao je update od HTCa koji sadrži "Android Security Patches (libStageFright) pod brojem 4.16.401.13. Kao i svaki drugi update, išao sam napraviti i taj, no usred instalacije se prekinulo i izbrisalo mi OS s telefona, mobitel mi je ostao u bootloopu. Nisam htio ništa sam dirati i imao sam garanciju pa sam ga odnio na servis. Bio je tamo 10 dana, dobio sam ga nazad s friško instaliranim androidom. Nakon toga  par dana je bio mir i opet mi je počeo iskakati taj update (ne možeš ga se riješit, svakih par sati iskače, baš inzistira da ga se instalira) Mjesec dana sam pizdio više puta dnevno zbog toga pa sam odlučio malo vidjeti o čemu se tu radi i slučajno sam ga ponovno instalirao. Desila se ista stvar, usred instalacije izbaci error, sve se prekine i mobitel se više ne može uključiti. Onda nisam više htio nositi mobitel na servis pa sam malo otišao na xda developers i naučio kako sam instalirati friški android gore i napravio sam upravo to. Sve je super, no taj jebeni update i dalje jebe. Pošto sam nabavio Nexus ovo želim prodati, no neda mi se s tim problemom prodavati jer nitko neće kupiti ako objasnim, a ako zatajim problem novom vlasniku će se desiti u roku 2-3 dana i onda će mene zvat i zajebavat pa to želim izbjeći. Moje pitanje je, ima li načina da taj update odjebem i dignem mob na 6.0 android pošto je ovih dana navodno došao na M8.?

Ne možeš izravno na 6.0? Ako ne pregazi ga ručno opet, možda je integriran u šestici pa te neće više zahebavat  :)

Ne, nadao sam se da ću moći i napraviti baš to kaj si rekao, ali ne da da ga se zaobiđe jednostavno. Pokušao sam ga odbit skroz, onda skinut, ali odbit install. Skinut pa disableat updater, ma čuda sam probao i svaki put se đubre vrati. Javio sam se simultano HTC supportu pa su rekli u recoveryu wipeat system cache. To sam i napravio, al se trenutno jako dugo boota mobitel, vidjet ću hoće li upaliti pa javim ovdje.

EDIT: Evo upalila je njihova fora, uspjesno sam instalirao update  gore i odmah dignuo mob na 6.0. Sad ide u prodaju.

Eto danas curi kupio Lumiu 550 sa Windows 10. Jako dobar posao MS napravio sa ovim OSom.

• [deleted]

Ajmo pomoć ako ima dobre duše..
Ja stvarno nisam expert ali jel se isplati ona ponuda od Tcoma  sa 3 compact.
Malac najesen kreće u školu i mislim da je i više nego dovoljan za prvi mob...čak i previše ali pošto je 70 kn mjesečno mislim da je to dobar deal..
Isto tako ako smatrate da u njihovoj ponudi ima neš bolje za cca 70/100 kn mjesečno slobodno recite pošto mu hoću najbolje za novce koje dajemo..
Hvala..

Koja ponuda,imaš link?

Ako je u pitanju Z3 compact,onda je to stvarno najbolje za klinca koji tek kreće u školu. Čak i prenajbolje ali očito danas svi klinci imaju vrhunske mobitele,takvo je doba.

Klincu od 6 (7?) godina kupit Z3 compact?

Zašto?
Čemu?

Bez uvrede, ali stvarno to smatram nepotrebnim ;)  :
Ako već mora imat mobitel (da vam se javi i slično, ne "zato jer i druga djeca imaju"), mob za soma kuna je tak malom djetetu i više nego dosta.
Sony E4 (il E4G) (ako se još može nać kod operatera), Samsung Grand Prime il Grand Neo, HTC Desire 526, LG G4c...sve solidni mobiteli za njega, po cijeni od oko 1000-1400, sa većom dijagonalom ekrana. Ne treba njemu kamera od 16 mpx, 3 GB RAM-a i osmerojezgreni procesor :)

Edit: zajeb, Grand Prime je oko 1500 :)

Ako već moraš ić na veću cifru, uzmi mu Sony Xperiu M4, LG Zero, Galaxy A5 (novi, preporuka), ili A3...to su modeli do 2500. Istina, dodaš još 700 pa imaš Z3c, ali... :)

Nemoj shvatiti ko pametovanje, nije mi namjera...ti sam znaš kaj je najbolje za tvoje dijete  : , ovo je samo neko moje razmišljanje.

Samo mi je teško izbrisat jednu scenu iz pamćenja, iz dućana, kad sam radil jedan dan u Samsungu po izlasku S6 Edge; dođe klinac, 11-12 godina sa mamicom i taticom, kupuju mobitel i mali ništa drugo nego S6 Edge, mobitel od 7 soma kuna kak mu je bila cijena kad je izašo, tam diže histeriju da hoće njega i samo njega, da je novi, da je super, da mu treba, da neće niš drugo jer su to smeća i sranja (baš ti izrazi)...

...i što će starci nego provuć Amex, 24 rate, odu dvije hrvatske plaće, hvala lijepa, dođite nam opet, bilo  nam je zadovoljstvo.

Znam samo, da jednog dana, ako ću, nadam se, i ja tak imat dijete, da ću ga odgojit da neće biti ni blizu tom dečku koji je taj dan dobil svoj najdraži S6 Edge. Nečiji sustav vrijednosti (što će gore spomenuti dečko jednog dana shvatit) se ne mjeri po veličini i cijeni mobitela
Taj dečko je i povod zakaj se ne slažem da svojem sinu kupuješ tak skup mobitel kak je Z3c, jer mislim da će i jeftiniji bit sasvim dobar za njega ;)  :

Ako tražiš manju dijagonalu (ko Z3c), reci pa ti potražim i tak nekaj (već spomenuti A3, recimo...2016 verzija)

Jebemti kak se vremena mijenjaju, ja sam s 13 godina morao mjesecima molit starce da mi dozvole da si SAM kupim Nokiu 3310 sa teško ušparanim novcima.

Ja sam ovo pak ovo čudo dobio tek u srednjoj -

Skoro svaka šuša je imala tu fakin Nokiju 3310, pa sam barem bio faca s ovim Sonyjem. Imao je i kotačić sa strane za skrolanje. To je bilo ono vrijeme kada su mobovi na bonove tek počeli uzimati maha. Nakon toga sam imao neki Siemens C i još nešto, pa onda nikad prežaljeni Sony K610i. I danas dobijem poriv da se vratim na taj stari mob, čisto da odmorim od gluposti koje se šire društvenim mrežama, loše baterije i aplikacija koje štekaju svako malo.

Ja sam ih imao 17 komada do sad. To su oni kojih se mogu sjetiti, možda sam zaboravio koji.
Nokia 3310
Nokia 5100
Nokia 6280
Nokia N81
Nokia N900
Samsung D600
Samsung F480
Motorola v525
Siemens C45
iPhone 3g
iPhone 5s
Sony Ericsson P900
Sony Ericsson Xperia Arc S
HTC Desire HD
HTC One X
HTC One
Huawei Nexus 6P

Tuhy  Ja se u potpunosti slažem sa svime što si napisao,ali mogu ti reći iz osobnog iskustva zbog toga što mi sestra radi u raznim školama da je Z3 Compact danas prosječan mobitel za klinca od 7-8 godina. I to ne samo da svi imaju takve mobitele,već oni koji nemaju su predmet ismijavanja i ruganja. Naravno da to ne vrijedi za sve klince i sve škole,ali postaje sve učestalije i učestalije.

Što se tiče mobtiela,kad je Buz već spomenuo ovo su moji bili:
Sony Ericsson (neki stari,ono Nokia 3310 rang nemrem se sjetit koji)
Nokia 3510
Nokia 5130 Express Music
Nokia 6234
Nokia 6790
iPhone 4S

Iz priloženog se vidi da sam bio veliki fan Nokie (tj. moj stari koji je kupovao to ).

Mislim da malo pretjerujete. Moja necakinja polazi prvi razred, znaci to su djeca od 7-8 godina i apsolutno ni jedno dijete u razredu nema mobitel. Mala me nagovara da joj kupim i skoro sam popustio. A onda je priznala da nitko nema mob, a bogami nece ga ona prva imat...

• [deleted]

Moj Vito ne očekuje ama baš ništa..
To su prije moje fantazije da mu kupim neš pošteno a općenito nikad mu se ne bi priuštilo ništa iz obijesti nego samo i isključivo zbog potrebe.
Znači on je zadovoljan i sa Lenovo480 koji je meni službeni.
Dapače sve kaj mu je potrebno je tamo..
Taj isti mob mu se kupuje da se može nazvati mene ili mamu kad nismo s njim doma ilitiga od 07-09 ujutro dok ne dođem sa posla.Znači škole ne bi vidio osim ako ne bi bilo nemoguće se međusobno uhvatiti.
Općenito sam istog razmišljanja da im ne treba dati preskupe i prevelike stvari ali da nema opciju da ga se otplaćuje dvije godine sigurno ga ne bi dobio..
Opet ponavljam moje fantazije pošto se meni uvijek sve najjeftinije kupovalo pa da  ne budem ko moji kak su bili..
Znam da je i to pogrešno ponekad ali on je jedan i jedini i tatina jedina ljubav...
ZNAM sve ZNAM ali jebi me ...

Nismo tu da ti dijelimo savjete kak ćeš odgajat dijete, pogotovo jer većina nas ni nema dijete. Sam znaš šta je najbolje za njega. Ja bi kupio svom djetetu nekaj bolje tek kad to zasluži ponašanjem i zalaganjem u školi. Znači sad nešto tek tolko da se može javit, a kad zasluži ja bi mu kupio iPhone 6s plus od 128 GB pa makar kredit dizao.

Živimo u takvim vremenima, gdje se gleda i vrednuje samo materijalno..

Tuhy
Shvaćam te ali sorry kolega nisi kompetentan. Drugačije ćeš razmišljti i pričati kada budeš imao svoju djecu, vjeru mi  ;)

Sve 5, velim da nisam niš loše mislil nit sam mislil pametovat ;)  :

Vjerojatno ću i ja svome klincu htjet priuštit sve najbolje, ovo na strani prije su bila samo neka moja razmišljanja u svezi toga.
Nema ljutnje, nadam se ni s vaše strane  :

Sony Ericsson P900
Ma nigga.

Najbolji mobovi. Imao sam i p800,p900 i p910.

Odlican je bio moj P900, smartphone dok jos nismo ni znali sta znaci smartphone. Imao sam karticu od 32 Mb sve cure su me hjele je*at jer sam imao 5 pjesama na njemu pa su htjele da ih pustam jer je to bilo cudo nevidjeno.

Hahaha da da, bas su kartice skupe bile za jadnih 128 mb a prvo i 32 xD

Bas pravi smartphone back in the day.