Jel se isplati kupiti iPhone 5c ili više LG g3? Cijena im je ista...
Ako želiš izbeći sve što si gore naveo i pobjeći od androida onda definitivno iphone 5c  :)

Ja sam ga kupio ima 3 tjedna, updejto ga na iOs 9 i sve radi savršeno. Baterija mi gura i po 3 dana, što dvoljno govori koliko je to optimizirano imajući u vidu na kapacitet iste.

frend ima 5s i kaže da je 5c neisplativ. da je lošiji naspram 5s iako je po specifikacijama isti. Dobro, ja bih uzeo s 20 % popusta za keš pa bi bio 2400 kn  (3000 kn nedam iz inata)
Iskreno od Androida bih u obzir uzeo i z3c vidim na njuskalu ima oglasa povremeno i to iz vipa uglavnom. To ih uzeo sa urednim papirima.
Gledo sam i LG g3 i isto izgleda sve to pristojno.
Z3c ima meni najbolje taj menu uređen i to mi se sve jako sviđa.
s xperiama sam imao stvarno jako dobra iskustva (oba su mi izgurala 2 godine)

Da imam pretplatu ne bih bilo problema.

Eh kada sam to spomenuo. Ako nađem npr nekoga tko ima pretplatu jel se može uzeti SAMO uređaj bez da se produljuje pretplata?! Ako bih nekoga našao pa ono da tako uzmem povoljnije...

druga stvar je memorija na 5c... tek sada vidim 8 gb

Ja ti imam G3 skoro godinu dana pa ti zato kažem.
Veći i bolji ekran.
Bolje kamere.
16/32 GB interne sa karticama do 128 GB.
Dobiva potvrđeno Marshmallow 6.0
LG ima po meni jako lijep skin za android i još će bit bolji kada dobije ovaj koji ima G4.
Možeš maknut njihove aplikacije ako hočeš i kasnije ih vratit ako ti trebaju.
Ima dual window, quick memo, može palit manji prozor internih aplikacija preko nečeg drugog.
Baterija ti je removable pa ako počne za*ebavat lako se zamjeni.
Knock code je isto jako fora.
I mobitel radi fludino dosta. Naravno nije savršen ali je vrlo dobar.
I još ti je data managment bar 2X lakši na njemu nego na iPhoneu.
Druga stvar da ti kupuješ iPhone 6 ali 5c s 8 GB umjesto G3 ili Z3c je mislim suludo.

što lg ima od tih svojih aplikacija?! ako ih možeš nabrojati
Mene su na samsungu živcirale te glupe aplikacije koje se ne mogu maknuti 
Nisam do sada imao lg mobitel.
Jel ima onih aplkacija koje služe za spajanje na lg tv i te spike?

ti imaš verziju sa 2 ili 3 gb rama verziju? I jel se isplati čekati da padne cijena sa 3 gb rama ili ne? Sada je sa 3 gb rama 3200 (pala je za 100 kn). Ako bi došlo na 3000 kn onda bih i uzeo. Mislim da ta jedna giga rama sada ne znači, ali za 1 g ili 1.5 g će puno značiti

One koje ne možeš maknut su ti ove od Google-a standardne, ove šta trebaju mobu tipa pozivi, alarm itd. i jedina iritantna stvar koja je tu a da se neda maknut je McAfee ali ono ona ni ne radi niš ako se ne registriraš na nju. Inače samo Googleove se updateaju preko storea ostale idu preko update centra i to stvarno jako rijetko išta dođe.
Na TV ti on ide preko Miracasta i to na bilo šta šta ima BT.
32GB/3GB rama. Mislim da ti se isplati uzet tu jer em imaš više internog mjesta (makar to nije bitno jer će 6.0 dat da formatiraš karticu kao internu) em meni uredno koristi oko 1800-1900 MB rama tako da sam prosudi.

LG po pitanju svojih aplikacija i razno raznih upitnokvalitetnih featuresa nije daleko od Samsunga,štoviše s obzirom na Samsungovo skidanje kilograma što se tiče TouchWiza,mislim da LG definitvno preuzima tron po pitanju najlošijeg OEM Android Skina. S time ne želim reći da je katastrofalan,niti uvrijediti ljude koji ga vole ali objektivno gledajući je među najlošijima. No,definitvno moram spomenuti i da su i među prvim najavili updejt na Android Marshmallow za svoje flagshipe (G serija) koji bi po prvim najavama čak i trebao poprilično brzo stići.

Što se tiče usporedbe tj. dileme između iPhone 5C ili LG G3,reći ću ti ono kaj sam i iboru rekao - iPhone 5C nije loš mobitel ali pitanje je vremena kad će ga nova verzija iOS-a zgaziti a i sam mobitel je nedavno dovršio 3 godine,što definitvno znači da je hardver zastario. Uzeo bih ga jedino da mi uleti za neku jebenu cijenu,a pod jebenu mislim plavuša s velikim sisama jebenu.

"Dobar dan, jel vam došao Z5? Nemate ga izloženog"

"Da, prekjučer. Mogu vam donjeti da pogledate."

"Može, hvala vam."

Donesem, okrene ga dvaput u ruci: ""Može, uzimam"

Današnja scena iz dućana...eh 

Moram priznat da mi se sviđa puno više od Compactice, ali cijena je prepaprena  :( (6.199,00)

Mene ti updatei za aplkacije na androidu beskonačno nerviraju i to za neke žnj aplikacije. Tipa baterijska lampa ili google tipkovnica ili onaj Hangout. I dok ne obaviš update ti ne možeš koristiti mob jer šteka.
Updejtići od par megabajta koji traju niti minutu...big deal.

Da kada usred radnje dođe par dana uzastopno update iritira jer samo pokvari...

A gle, meni bi isto draži odabir bio z3c ali s ovom cijenim je previše i moram novi PC uzeti... G2 je povoljniji ali ima 1.5 GB RAM-a.
16 GB je meni dosta jer ne stavljam  glazbu, samo slikam a to na PC mogu prebaciti.

Probao sam na YouTube naći video od lg g3 da vidim koje to aplikacije ima koje potencijalno mogu iritirati ali nisam našao.
Morati ću do SD skočiti pa da vidim u ruci.

Opekao sam se s sugavim samsungom pa sam oprezan. Ono što želiš ili si škrt ili nemaš, pa gledaš (lošu) alternativu.

No od ovog tostera je sve bolje. Ovo trenutno smeće sa 512 MB rama je koma. U Rusiji Putin takve proizvođače strelja.

I najdraže mi je kada googlaš lg g2 i onda ti izbaci par dućana i svaki ima drugačiji opis proizvoda. Od 1.5 RAM-a do 2 i svi se ograđuju od specifikacija.

Što se tiče tih glupavih aplikacija, ne smetaju me ako ne rade pozadinski i ne gutaju bateriju. Ono na Samsungu je koma bilo...

Edit: tuhy, kod vas ima tih lg i sve isto ja sam se pogubio. Daj ako ti nije teško kaj imate sa 2 GB RAM-a od lg. Uzeti ću neki ona šema diners utorkom.

mislim vidim i g2 sa 2 gb rama. Se isplati onda i to ili je bolje g3 i to samo radi izmjenjive baterije dati 500 kn više 

Što se tiče tih "bloatware" aplikacija, najlakše ti je rootanje i "freezeanje" sa titanium backup-om. Još imaš i onu DisableService aplikaciju, isključiš svakojakve servise tipa GoogleWear i takve gluparije, za koje znaš da ih nećeš koristiti.

Čini mi se da nisi baš upoznat s time, pa kad kupiš mob i budeš zainteresiran za to, samo odi na xda-developers i potraži svoj budući mob, tamo ćeš sve pronaći :)

Čuo sam za to, ali koliko sam i čuo gubi se garancija sa takvim stvarima jelda' 
No svejedno hvala na informaciji  :
Kao što rekoh, ne smeta me ništa dokle god ne troši dodatno bateriju + ne smeta u redovnom korištenju. Android, nosiš se s time i tjt... Dvojba je još dakle g2 ili g3, jedino ako drastično padne z3c onda bih to ali to znam da se ne će dogoditi 

Taman mislim - došao je dobar mobitel kada ono...

Mislio sam prvo uzeti m4 aqua ali onda sam vidio 8 gb verziija i na raspolaganju samo 1.5 

Kažeš luka na novom updateu od androida će se opet aplikacije moći prebacivati na sd karticu. U tom slučaju ako uzmem recimo m4 aqua i kupim si sd karticu tih 8 gb od telefona mi ne će smetati (vidim najavljen je Marshmallow  za m4 aqua  8)

Tuhy je preporučio m4 aqua, i meni se mobitel sviđa! Ali kažem tih jadnih 8 gb unutra je koma :/

Jasno, ali lako za to
Recimo krepao mi ekran na z1c nedavno, a bio je modificiran OS unutra. Flashao t-mobile verziju, poslao na servis (garanciju imao), i sve 5.Ali kako hoćeš :)

Z3C bih ti preporučio svakako, ako se dvoumiš. Kolika je cifra uopće, i tražiš samo novi iz dućana? Baterija mora biti vrh, na z1c je super, kako je tek na z3c

u dućanu je 3400 kn. NA njuskalu ima po 2200-500 što je i ok cijena ali nisu svi iz zg-a + mnogi nemaju papire. Našao sam samo jedan oglas s računom i garancijom(lik valjda uzeo pretplatu pa prodaje mobitel). Uzeo bih isključivo sam garancijom i računom preko nuskala i to od privatne osobe a ne ovi šverceri ili ukradeno...

JA sam bio na korak do m4 aqua ali tih 8 gb me odbilo. Da se aplikacije stvarno mogu stavljati na SD i pokretati dosta mi je i kartica od 32 gb za moje potrebe  :)

ako se stvarno može na tom novom androidu vrtiti na sd kartici, onda bih bez beda uzeo i m4 aqua.
Možda bih se dvoumio između m4 onda i lg g2/3 samo zato jer lg ima 2.2 procesor naspram 1.5 m4 tj Quad-core 1.5 GHz Cortex-A53 & quad-core 1.0 GHz Cortex-A53  :) Ali xperia bi imala prednost!

mislim potvrđen je novi android za m4 aqua... a i cjenovno je jeftinija - 2100 kn + oduzmi 10 % za diners. To je i više nego fer cijena  8)

" i sada Google Marshmallow donosi upravo i bolju podršku za micro SD: kada unesete micro SD karticu u telefon sa Marshmallow sustavom, počet će ga tretirati kao internu memoriju"
dakle zdravo seljački - stavim sd karticu unutra i od tvorničkih 8 gb dobijem zapravo koliko želim - slobodno gore stavljam aplikacije i slike i sve i nemam straha da ću potrošiti memoriju  :) Ili sam ja nešto krivo skužio... Ovo je fakat ogromna novost i dobra
Teoretski, na m4 aqua od jadnih 8 gb bih si mogao stvoriti finih 40 da 32 gb karticom  :)

edit: na kraju koliko može kartica u m4 aqua - na sd stranici piše 32 gb, a drugdje ono 124 gb. isto tako na jednom mjestu piše procesor svega 1.5 a drugdje 1.5+1 dodatni. I što je sada točno 

Hmm, ma morao bi kad tad pronaći neki dobar oglas.
Tako je to, kad ne kupuješ onda ima tone dobrih oglasa

Ti vidi onda što ti bolje paše, svakako nećeš pogriješiti bilo što odabrao, a sam odabir samo o tebi paše  :)

Ima netko iskustva sa Kinezima? Cini mi se da je Nexus  pisao da ga je kupio prije mjesec dana..

Ugl gledao sam ovaj Xiomi MI4c, za neka 2-2.2 soma kn se dobije full hd 5' ekran sa snapdragonom 808 i 3gb rama, a i vidim da ga svuda hvale. Ono sto mi nije nista jasno je sto je taj MIUI, jel se na njega mogu normalno instalirati sve Android aplikacije i to, glupa su pitanja znam ali veze nemam s time.

Mozak me vise boli od izbora mobitela, bio sam sada siguran uzeti Moto G 3rd gen, svuda pohvale, cijena super, i onda gledam iskustva korisnika pisu da je ekran govno i da ne vjeruju da ce update ici dalje od Androida M, sto me dosta ohladilo.

Takoder, prije tjedan dana sam isprobao od bratica Z3 compact i odusevljen mobitelom, fantasticno lezi u ruci, sve ide ko podmazano, i onda ga okrenem, a sve izgrebano, ima ga 3 tjedna, covjek kaze da apsolutno svaka minimalna ogrebotina se zabiljezi. Muka mi je od pomisli dati 3+ tisuce kn za mob i da mi onda pukne neko staklo (ili prednje ili straznje), jer sam vidio da je Z3C jako sklon tome, cak ima i slucajeva gdje je straznje staklo pucalo samo od sebe. A nositi mobitel u velikim i debelim caseovima mi se gadi, kada vidim ljude da otvaraju caseove kao da se radi o biljeznicama smuci mi se, ko da su mobiteli napravljeni od ne znam cega.

Pa sam onda gledao LG G2, ali mobitel ima jedan od odvratnijih dizajna sto sam vidio, i citam da je kamera losa, G3 mi je s druge strane prevelik....

Na sto sam muka, ovaj trenutni mob je govno koje jedva radi i dode mi da ga zabijem u zid 100 puta na dan i zelim sto prije rijesiti te dileme ali eto stvarno ideje nemam. Ovako otprilike zahtjevi bili 5' ekran (max 5.2' ali ako su dimenzije mobitela male, znaci preko 70% screen to body ratio), kamera sto bolja (iako bi kao u slucaju Moto G to mogao pregrmiti), minimalno 2gb rama i da je fluidan sto je vise moguce. Budzet do max 3.4k kao u slucaju Z3C iako bih bio jako jako sretan ako bi se moglo do 2.5k kn.

Jel ima itko kakvu ideju, jesam propustio navesti koji mobitel koji je ocit izbor?

kolega Cratos
Jesi možda razmišljao kao i ja o m4 aqua - dolazi Androim M i taj (navodno) rješava da se aplikacije mogu komotno na sd karticu staviti i tako se riješi problem od 8 gb unutarnje memorije...
prema specifikacijama ekran bi trebao biti otporan na ogrebotine!  :)

Ja sam mobitel probao i fakat mi se sviđao jako! Cijena ti je danas 2100 kn + popust -10 % utorkom na Diners!
Dakle mobitel ispadne 1900 kn. Ima 5'' ekran,  2 gb rama i solidan procesor i tako općenito srednja klasa koja će izgurati 2 godine!

Z3c je sada (pre)skup i neisplativ nov iz dućana. Iako je dobar mobitel, barem meni nakon što sam ga probao 

MIUI je ako se ne varam samo njihov skin za Android.

Moja preporuka ti je za ovo što ti tražiš Lenovo Vibe X2. Sto puta sam tu rekao ali taj mobitel jer stvarno fenomenalan ono što sam vidio od stare.

Vibe Shot je još bolji ali je zato 1k skuplji.

Nije ni M4 Aqua loša ako ti se sviđa Sonyev skin koji je meni iskreno jako ružan i tako bježi od material design koji Google daje od 5.0 pa nadalje.

Ugl gledao sam ovaj Xiomi MI4c, za neka 2-2.2 soma kn se dobije full hd 5' ekran sa snapdragonom 808 i 3gb rama, a i vidim da ga svuda hvale. Ono sto mi nije nista jasno je sto je taj MIUI, jel se na njega mogu normalno instalirati sve Android aplikacije i to, glupa su pitanja znam ali veze nemam s time.
MiUi je Android skin koji Xiaomi stavlja na svoje mobitele. Omogućava dosta customizacije ali izbacuje App Drawer,što u prijevodu znači da imaš ajfonovski izgled početnog ekrana - sve aplikacije su raspoređne po tim početnim ekranima. Definitivna mana je to kaj u idle modu sam MiUi koristi ni više ni manje nego 1GB RAM-a. MiUi 7 bi trebao riješiti taj problem ali to je sve rekla-kazala.

Mozak me vise boli od izbora mobitela, bio sam sada siguran uzeti Moto G 3rd gen, svuda pohvale, cijena super, i onda gledam iskustva korisnika pisu da je ekran govno i da ne vjeruju da ce update ici dalje od Androida M, sto me dosta ohladilo.
Ne brini,bilo koji mobitel koji sada uzmeš vrlo vjerovatno neće ići dalje od Marshmallowa,a bogami pitanje je da li že uopće dobiti Marshmallow. Po tom pitanju,mislim da Moto G ima najveće šanse da ga dobije. Fragmentacija Androida je veliki problem koji zahvaća cjelokupni asortiman mobitela koji rade na Androidu,ne samo Motorolu i njihove mobitele.

pa već piše popis modela koji dobivaju Android M. Ja samo ne mogu naći (točan) datum za konkretno m4 aqua. Da kod nas ima ta 16 gb verzija ne bih dalje mislio, ali ovako sam morao.
Ja fakat volim te xperia telefone i stvarno sam bio zadovoljan i volio bih opet imati xperiu.

Ne vjerujem ni ja da ću dalje od Android M ići, ali ako fakat vrate app na sd karticu - SUPER!
Meni je bitno da mi osnovne aplikacije rade brzo jer i onako ne mislim igrati (zahtjevne) igre već raditi nomalne stvari (sms, poziv, oni messengeri i pokoju sliku eventualno) - zato mi je i grijeh dati gro love. A mislim da bi m4 aqua sa M update mogla ispuniti ta očekivanja, podariti mi 2 g mira.

luka1504
Vidiš meni se baš sviđa taj menu od Sony-a. Nekako mi leži i baš mi je drag i pađe mi. Probao sam u ruku staviti i HTC 820, LG ali sve je veliko i ne sviđa mi se toliko kao Xperia. To je naravno subjektivna stvar.

Mene više zanima kako bi kod m4 aqua radilo Quad-core 1.5 GHz Cortex-A53 & quad-core 1.0 GHz Cortex-A53
GPU Adreno 405 u kombinaciji.

Meni sada izbor ovisi o tome kada dolazi taj M update i kada se potvrdi 100 % da kada ja stavim sd karticu da će sve raditi perfektno oko aplikacija i da se to riješilo. DA imam sada tu garanciju odmah bih otišao po mobitel 

Cratos Nisam nažalost, ali dosta pratim recenzije i ostalo pa itekako planiram.