Genesis Haha što je najgore ne trollam. Imam iPhone 11 Pro iz 2019 i taj mopbitel radi jednako dobro kao S23 Ultra ili šta već za moje potrebe. Jedino što meni osobno treba jest bolja kamera i 120Hz ekran, da to mogu magićno staviti u ovaj mob kojeg imam radio bi još 4 godine. A izmeđuostalog cijena uređaja se podudara sa scijenom ostalih flagship mobitela tako da ne kužim u ćemu je problem? Baterija traje jednako dobro kao i kod ostalih flagshipa iako je kapacitet puno manji, jačina HW-a je na papiru slabija ali u praksi se bolje izvodi radi bolje optimizacije nego naspram kompletne konkurencije, te je iOS jednako dobro ako ne i bolje ispoliran sustav nego Android. Dolazim iz višegodišnjeg korištenja Androida (prije ovog 11 Pro što imam) tako da znam o čemu pričam, sve ovo što sam gore napisao nisu laži samog sebe već činjenice koje se vrlo lako mogu provjeriti odmah sada na YT usporedbom. Kamera ima 5X zoom dok druge imaju 10X, wow koga boli kifla, osobno koristim zoom jednom u 15 godina, a one pizdarije da slikaš mjesec iskoristiš 2-3 puta da se pohvališ i nikad više. Ako ćemo objektivno, Pixel i S23 imaju bolji low light senzor i bolji zoom, no u normalnim uvjetima iPhone ih šiša po apsolutno svemu iako oboje imaju 8 jezgri i 16GB rama ili koliko već. Sveukupno to je po performansama i optimizaciji bolji uređaj.