Zanimljive rasprave vodite, ali ne spominjete činjenice.
Činjenica je da će ljubitelji apple uređaja platiti cijenu zadnje generacije bez puno razmišljanja. Apple kao takav radi odlično za poslovne korisnike, teško je to ocijeniti i dokazati u par rečenica ali sveukupno je stabilniji i pouzdaniji što ne znači da npr viši rang androida tipa s23 ultra to nije. Dovoljni govori koliko uređaja izbacuje apple godišnje a koliko Samsung. Kao OS su to dvije različite planete. Vidjelo smo još u orijašnjim generacijama koliko brzo radi iOS sa daleko slabijim hardverom od npr android konkurencije.
Po meni je sve do osobnog stava, i po meni je idealno iphone poslovno i android privatno. Ali kažem to je moj stav. Mada da uzmem samo jedan uređaj za jednoni drugo mislim da nema nekih prevelikih prepreka i razlika.
Činjenica 2 je da je sony na početku androida bio u samom vrhu…s vremenom zbog pitaj kojeg razloga su počeli radit uređaje koji nisu mogli komparirati konkurenciji…to je trajalo neko vrijeme…a za to vrijeme su dobavljači uzimali sve manji i manji lager sony uređaja jer je prodaja strmoglavo krenula prema dolje.
Danas, sony zna izbaciti pokoji zanimljiv model, ali ga je jednostavno jako jako teško prodati kod nas a vjerujem i u europi općenito. Jednostavno ljudi više nemaju želju previše eksperimentirati kada tebe kao proizvođaća nema xy godina. Jer za to vrijeme su ljudi zavoljeli druge brendove.
To što @Tzereen kaže za marketing može i ne mora biti stvar koja bi radila veće promjene. Po meni je jedini način da se poguraju da počni raditi isplative uređaje koji mogu konkurirati..tako je počeo huawei i pogotovo xiaomi koji je svake godine nudio sve bolju ponudu u nižoj i srednjoj klasi. Ljudi su prepoznali uloženo/dobiveno i krenule su prodaje.
A dok sony izbaci jedan telefon godišnje i to u visokoj klasi od +1000e gdje konkurencija jede malu djecu teško može naprijed. Ajde još da imaju najbolju kameru, ekran, zvučnike…bilo što da odskaču…ali zapravo ne..imaju sve top..ali ništa broj 1.
A ljudi koji plaćaju 1000 eura na više žele pouzdanost. A to su ovom trenu samo Samsung i Apple. Huawei neću komentirat, kao ni oneplus.
Logički razmišljam…imam 30k eura..biram između mercedesa i kia-e. Jedan i drugi su top u klasi, gotovo identični po mnogo toga. Šta ću uzet?
Mogao bi još pisati satima da nadovežem i druge brendove…