iPhone je solidan uređaj no mene je razočarao u nekoliko navrata i ne bih se vraćao više na iPhone. Ili sam naletio na defektne uređaje i imao takav peh ili je nešto drugo u pitanju no na iPhone se više ne vraćam. S druge strane sa Samsungom sam jako zadovoljan, ne sijećam se kad sam imao zadnji put neki problem s njima. Prije sam dosta mijenjao mobitele no evo, Note20 Ultra imam sad dvije godine (nikad niti jedan mobitel nisam imao toliko dugo) i vjerujem da će još dugo raditi kad ga dam mami. Tako da se baš veselim Z Fold 4. Već sam naručio i futrolu s olovkom za njega jer mi je S Pen must have.

Picek iPhone je solidan uređaj

Rly? Kao da pričamo o npr. Xiaomi uređajima lol. iPhone je najkvalitetniji mobilni uređaj danas i tu kvalitetu osjetiš samo kad uzmeš u ruke iPhone i bilo koji drugi mob, a tek kad ga upališ i koristiš se njima da ne govorim.

Brijac Možda je bio nekad najkvalitetniji no što se tiče osjećaja u ruci, čak niti ovdje više ne dominira jer su današnji high uređaji (prvenstveno mislim na Samsung) po kvaliteti u istom rangu, odnosno iPhone ne odaje osjećaj da je kvalitetniji od jednog Note20 Ultra ili S22 Ultra.

Iako je sve stvar preferencija. Npr. Note20 Ultra nakon dvije godine radi jednako fluidno, nikad se nije zblesirao ili nešto slično.

Picek odnosno iPhone ne odaje osjećaj da je kvalitetniji od jednog Note20 Ultra ili S22 Ultra.

Znači i Samsung je samo “solidan” uređaj?

Koji je onda dns top mobitel ako su Samsung i iPhone samo solidni?

Meni je najbolje kad spomenemo prave mobitel odma doleti @Tzereen i poblati ih i onda spomene mobitel za dicu koji ih uci matematiku

Taj neki 1 plus 2 1 plus 5 i tako to

Daj odrasli smo ljudi ne kupujemo mobitele za dicu

Da se ne svadjate.

Brijac možda sam se krivo izrazio pa da budem precizniji - iPhone 13 Pro i Pro Max te Samsung S, Note i Flip i Fold modeli su vrh ponude i više od solidnih uređaja. Što se tiče solidnosti, govorim o kvaliteti izrade uređaja, a to je da su svi navedeni uređaji vrlo kvalitetno izrađeni i svi djeluju pod rukom premium, ne odskače ovdje nešto posebno iPhone.

No, što se tiče mojih iskustava s iPhoneom (iako sam to već negdje naveo) - jedini s kojim sam bio zadovoljan unazad 6-7 godina bio je 6S Plus. Nakon toga sam uzeo iPhone 7 Plus i tvornički zapakiran uređaj došao mi je s neispravne obje kamere. DObio sam kroz 2-3 tjedna novi uređaj kojemu je nakon pola godine riknulo antensko pojačalo i ljudi me često nisu mogli dobiti na mobitel. Onda sam napravio pauzu, vratio se na Samsung i rekoh, ajmo iPhone-u dati opet priliku. Uzeo sam iPhone XS kojemu je krčala i zujala slušalica, u servisu rekli da je to normalno. Znači, telefon s jednom od najgorih kvaliteta poziva što se tiče slušalice. Mijenjao ga za iPhone XS Max kojemu je isto zujala slušalica no ono što me smetalo je to kaj su na njemu više-manje sve igrice počele trzati, valjda se zagrija. Govorim o igranju igrica zimi, ne ljeti na +30. Odonda sam prekrižio iPhone te imao Samsung S10+ i Note20 Ultra i s nijednim nikakvih problema.

@Raziel I jel koristis S Pen ? Kao netko tko nikad nije imao Pen ne znam za kaj bi ga ikad koristio posto nisam poslovni korisnik mobitela.

bosscorelli ako ne koristiš inače S Pen onda mislim da nema smisla ulagati u mobitel s S Penom. Ja ga koristim za posao, najviše mi odgovara što rukopis pretvara u tekst koji onda mogu poslati mailom drugima ukoliko nešto bilježim. Također, S Pen na Note20 Ultra zgodan je i za fotkanje jer služi kao okidač. Imam i Tab S7 koji više koristi žena za posao (arhitektica je) radi crtanja i projektiranja na licu mjesta, lakše je nego crtati po papiru i odmah se može podijeliti s drugima.

Picek ja sam na iphone-u od cetvorke i nikad problema s ni jednim, svaki je radil savrseno, nikad se zamrznul, nikad zatrzal, nikad trebal radit reset, sve je radilo savrseno, evo sad sam prosle godine malo za promjenu uzel Samsung Z Flip 3 i kolko god je fora mobitelcic tolko mi je falel ios da sam se nakon 3 mjeseca vratil na iphone, uzel 13 mini i mobitel je cudo, leti, ko i svaki Iphone, ti si ocito pehist i naletaval si na defektne jedinice :/ dosta frendova i poznanika ima iphone i svi su pre zadovoljni.

renda pa da, očito sam shit magnet za iPhonove, nema drugog objašnjenja 😂 A što se tiče softwarea, stvarno se radi o tome tko što više voli i više mu odgovara. Imao sam prije iMac i Macbook Air no izašao sam iz Apple ekosustava, Android mi više odgovara, kao i Windowsi.

Picek Viš viš, dosta korisno za fotkanje bas sam isoa vidjeti na youtube. Samo Note serija ima Pen ?

bosscorelli imala je Note serija S Pen no Note serija više ne postoji, zadnji uređaji iz Note serije bili su Note20 i Note20 Ultra. Sada je zamjena za Note seriju S22 Ultra koji ima integrirani S Pen te bih naveo i Fold 3 i 4 koji nemaju integrirani S Pen no postoji mogućnost kupovine casea koji dolazi s Penom pa i oni koriste S Pen mogućnosti.

Čudo kako ova voda na moru opušta. Opće se ne obazirem na provokacije. @Miro , skoči i ti u vodu, bit će ti bolje!! ❤️

Btw, Xperia 4ever!! 😂

bosscorelli

Kiristim najviše kad Editujem slike preko Lightroom ili koristim Object Eraser.

Ponekad se naleti i na neku hitnu informaciju, pa mi je začas izvući olovku, prošvrljati informaciju koja mi treba i spasiti zacas.

Dobro mi dođe i kao tajmer/kontroler za slike. Gesture pokretima SPena dok je mobilni na daljinu su doveli do savršenstva, skoro pa nikad ne omašim.

Tzereen Ali ti i dalje ne razumiješ da nisi relevantan pisat ovakve postove. Možeš imat nekakve svoje osobne zaključke koje si definirao jer si osobno nešto isprobao/koristio ili su ti prenijeli kolege/prijatelji/poznanici/rodbina ili si čitao/pročitao članak/recenzija o mobilnom uređaju/uređajima.

Relevantan može biti jedino onaj koji svakodnevno radi sa svim uređajima nevezano za rang, koji ih koristi kao daily driver, koji je u tome xy godina i koji nema bilo kakvih favoriziranja između proizvođača.

Što znači najbolji telefon? Pa danas svatko može ugurat najjači cpu i gpu na tržištu, stavit dobro hlađenje…klokat ga i srat kako ima najbrži telefon. Isto može staviti i najkvalitetnije materijale i safirno staklo. A gdje je softver? Tko ce ga programirat da je bug free? Ima li uopce bug free telefona? Ima li uopce telefona koji ni fizičke ne kvare?

I tako možemo u nedogled. Nije sve u novcima…da se gledaju spekse pa je automatski best buy.

Evo Xiaomi je prije koji mjesec u suradnji razvio najbolju stražnju kameru, jesu zato najbolji? Pa ti likovi nisu 2 godine mogli riješit da ljudima dolaze sve notifikacije na mobitelima. I ja to imaš dokaza koliko želiš.

Pa imaš iphone koji se prodaje masovno, em što je američki em što je složen perverzno em što programeri kucaju kod za kolko ono 5 telefona? Pa tolko modela Xiaomi izbaci u 2-3 mjeseca.

Nema idealnog i nema najboljeg telefona jer tu ulazi puno stavki. Šta znači dobar cpu ako je ekran ispljuvak ili je kamera smiješna? Izrada plastika-metal-staklo je isto ogromna stvar i to razlikuje skupo od jeftinog.

A da ne pričam o softweru i bloatweru. Pa na xiaomiju F3 ima više blotweara nego na xianxi mobitelu sa kineskog placa kojeg su slagali kvazi hakeri u šupi.

I tako dalje i tako dalje

Tzereen

Ne razumin

Da skocim u vodu?

Sto da napunim kadu pa skocim u vodu?

Po tisuciti put more je more a ne voda

doctorfreak onda jednostavno ne moraš čitati moja mišljenja o telefonima. Čitaj one za koje ti smatraš da su relevantni. Tipa Saša s preporučamo.com.

And again, nisam rekao da cijeli Samsung ne valja ili da cijeli Sony valja ili bilo koji drugi. Ovisi od modela do modela i od cjenovnog ranga.

A za davanje misljenja ne moraš završiti školu, čini mi se čak da ni ne postoji neka za recenziranje mobitela.

Ako želiš baš konkretno razgovarat, možemo i na private, a možemo i tu, ali reci točno kaj te muči. Baci neke argumente pa možemo kontra argumente i tako. Možda se čak i složimo oko necega..