Miro Nije isprano, nego su to prirodne boje bez nerealnog kontrasta.

Druga je priča ta, da voliš životopisne boje kao i 95% osoba koje znaju za tu opciju.

Vjeruj mi, ima i onih koji imaju s22,s23 seriju i neznaju za to 😃

Takvi ni na s24 seriji nece vidjeti problem.

Samsung je uvijek imao napucan kontrast na amoledima. Isti razlog zašto hrpa proizvođača TV-a nemaju točnu reprodukciju boja i ostale parametre out of the box. Jednom kada ljude navikneš na kričave boje i sliku koja na prvu izgleda puno bolje od stvarnosti više nema natrag. Znam po svom QLED TV-u.🤣

Nije mi jasno zbog čega jednostavno ne stave OLED panele? Ja na ovom svom smećetu nikad do sada nisam ni pomislio da su boje isprane ili krive 🤷‍♂️

A realno, da, vivid nema veze s životom. Ali kužim još na mobitelima da ga koriste, ali kad ga ljudi doma na TV-u koriste, dođe mi da se objesim.

Miro

Joj skroz sam zaborabio da ga i Samsung ima 😂 Ma dobro to za boje se kernel update-om može riješiti samo tako. Morao bi uživo vidjeti razliku između ta dva moda ali koliko vidim razlike ima ali valjda nije toliko drastična koliko inače bude.

prayer

Razlika je ogromna toliko da bode u oci svaki put kad upalim mobitel

Kad bolje rezimiram i nisam baš oduševljen sa S24 Ultra.

Imam osjecaj da se radi o mrvicu boostanom s23 ultra modelu sa fokusom na AI.

Ok radi nesto bolje slike i kao ima bolje performanse ali s23 ultra i dalje melje sve pred sobom.

Cijene su još zanimljivije na tržištu.

Trenutno S22 Ultra kao nova cca 400-500e, s23 ultra zapakiran cca 800e, a s24 ultra cca 1200e.

Prema sve viđenom za sada nisam siguran da li vrijedi 400e više naprama s23 ultre.

Ako dodamo na to sve da bi cijela S23 linija trebala dobiti zakrpe sa AI-em stvar postaje još kompleksnija.

Miro

Valjda riješe to, osim ako im anti glare ne stvara problem, budemo vidjeli što će biti oko svega ovoga!

JoelDrake Da čitam baš da su navodno boje zbog tog anti-glare sustava.

Mada, iskreno ne vjerujem. To bi bio teški promašaj.

JoelDrake

A neznan sto bi reka, nije nesto na sto se naviknes ni na sto cu se naviknuti ni na sto se mislin naviknuti.

Jednostavno bas me živcira

Evo sa mog s24 ultre

Ženin s23ultra

Sad neznan jeli whatsup smanjija kvalitetu i kako ce vama biti slike kad gledate ali uzivo razlika je ogromna

Miro Gledam na OLED monitoru jebeš mi sve ako slika nije ista.

prayer

Da nemozes viditi ovako razliku

Znaci na S24 ultra obe postavke su apsolutno iste a na s23 ultri je vivid ono sto trazimo tamo je ocita razlika

Ali kad ovako saljen sve ispada isto.

Uglavnom nemoze ako minjas iz moda u mod da bude bez promjene i onda reci da ste to tako tili, da je Samsung to tako zamislija onda nebi bilo opcija za minjanje nego jedan mod i gotovo.

Miro Pa uslikaj sa jedan mobitel sa drugim ekran pa uploadaj ovdje, jedino se tako može raliza vidjeti.

prayer

Sad san isa to napraviti i opet izgleda isto, ostavija oba mob i isa slikati sa mobitelom od male iphone 15 i na njemu sve izgleda isto.

Neznan koji kurac eto

Ovdje se vidi kolko tolko razlika.

Gore desno daleko bolje crvena boja…uživo još ogromnija razlika na s21. Na s24 je gotovo isto.

6 dana kasnije
                6 dana kasnije