Sarkazam, prijatelju. Sve navedene igre (uključujući i ovu čiji sam OST linkao) su preporuke.

7 dana kasnije

Ako taj dancing game uopće pokuša ikako biti dio kanona, poludit ću. Već vidim:

MC Jesus, spasili smo te s našim plesanjem, nyaaa~ Imamo posebnu engrish rap obradu samo za tvoj maestralni povratak na pozornicu, kyaaaa
AlexY, kako stvari stoje, želje su ti uslišene. Sa Neogafa, izvor Famitsu.

- they are using their know how from previous game to improve every aspects like visual, action, etc.
- there are some brand new songs
- there is new mode that replaces the story mode
- PS4 version runs in 60fps
- the basic systems are adopted from the previous game, improving certain things and removing certain things
- they want to add chaotic and colorful elements that they couldn't put in the base game
- everyone from Persona sound team is working on it
________________________________________________________________________________________________________

Veigue, hvala na linkovlju i preporukama. Vidio sam odavno već, ali nisam se logirao nikako. Sorry.

Konačna odluka o samoj nabavi 3DS-a će pasti tek u sljedećoj godini. Switch je prioritet, a i ovako sam suviše overwhelmed dobrim stvarima i igrama.

Inače, ovo mi je bila prva reakcija na tvoj post. (još zamisli ovu melodiju u pozadini)

https://www.youtube.com/watch?v=watch?v=Bc5rboSunV0

- there is new mode that replaces the story mode
Fala YHVHu, bilo bi in i bolje.

Drago mi je da bar netko sluša moje preporuke. :)

Ali for real, sve navedene igre su dobre/odlične. No, ajde, da budem iskren, od 3 Fire Emblem igre koje su trentuno dostupne za 3DS ja samo zadnju nisam igrao (Shadows of Valentia), ali ostale 2 (Awakening i Fates) su zakon. I znam da samo to već rekao jednom, ali onaj font i boja iz Fates-a ne neodoljivo podsjeća na

Legend of Dragoon. 

SMT IV je predobra igra (iako malo treba da ''krene''), a Apocalypse još bolji, jedino što SMT puristi bitchaju zbog ''friendship'' teme koja prevladava (ali ipak je to pravi SMT a ne Persona, bz brige).

Svi Etrian Odyssey naslovi (osim Etrian Mystery Dungeon) su na isti kalup i ako ti se jedan svidi, svi će ti se svidjeti. Ako ne... onda ne. Igra je čisti dungeon crawler i zbilja izazovna.

Soul Hackers ne mogu dovoljno nahvaliti, a Dragon Quest... je Dragon Quest. 

Uskoro nam dolaze i Deep Strange Journey (remake SMT Strange Journey-a sa DS-a; jebena igra) i Radiant Historia: Perfect Chronology (još jedan remake DS igre; također prilično čudan i kul).

Vjerojatno bih još par igri spomenuo, ali ovo su po meni udarni RPG-i.

Jedini uljez na onoj listi je The Legend of Legacy, koji je nekakav spiritualni nastavak SaGa serijala i kritike ju baš ne vole (zato sam i rekao da je ''uljez''), ali po meni ona kika es samo tako!

10 dana kasnije

Fala YHVHu, bilo bi in i bolje.

Ludilo su mi ove tvoje šaljive dosjetke. Meni je taj YHVH u SMT univerzumu oduvik izgleda ka neka bolesna David Lynch kreacija. Ne znam zašto.

I znam da samo to već rekao jednom, ali onaj font i boja iz Fates-a ne neodoljivo podsjeća na

Legend of Dragoon. 
Da, da. Na tragu si.

Svi Etrian Odyssey naslovi (osim Etrian Mystery Dungeon) su na isti kalup i ako ti se jedan svidi, svi će ti se svidjeti. Ako ne... onda ne. Igra je čisti dungeon crawler i zbilja izazovna.
Etrian Odyssey je možda i najveći hardcore s kojim sam se ja susrea u gamingu. Ja ne vidim način na koji ja mogu uživati u tome u svojim godinama. Uvijek zamišljam te strastvene ET igrače kao strpljive tridesetogodišnjake koji hladnokrvno bez imalo emocija tapkaju po tim dungeonima. Btw. sve ostalo su zlatne preporuke. Soul Hackers vrišti 90.-ima.

5 dana kasnije

jos uvijek nisam zavrsio P5...pomalo sam zaboravio igru

godina kasnije

Toco Toco opet ima odličan video o ljudima iz gaming industrije. Ovaj put je riječ o Shigenori Soejimi, Atlusovom dizajneru likova, ilustratoru i jednom od najpodcjenjenijih ljudi (meni jedan od najdražih art ljudi u industriji) u svom dijelu kod kreiranja igara.

Najpoznatiji je po radovima na Persona serijalu i Catherine (čiji remake cijeli FFA nestrpljivo iščekuje ;P).

https://www.youtube.com/watch?v=watch?v=MwpLv3ZhC5M

Preporuka dana.

Evo još jedan Toco Toco za brata AlexY-a. Off topic je pa ide u spoiler.

https://www.youtube.com/watch?v=r0bgZZeOwuM

Siguran sam da si već sinja ovaj njihov video o Mizuguchiju, ali ako nisi - obavezno pogledaj. Nisam zna da tip i predaje na sveučilištu. Korektan je skroz.

Baš san pogleda Soejimin video jutros, jasno i Mizuguchijev odavno već. Soejima izgleda simpa tip, sviđa mi se komentar da nije znao što bi sa erotskim predloškom Catherine isprve. Netko je negdje spomenuo da većina ovih (japanskih) kreativaca voze auto ili šetaju utupo negdi da razbistre mozak i nađu inspiraciju, interesantno je.

KANEKO VIDEO WHEN TOCO TOCO PLS

KANEKO VIDEO WHEN TOCO TOCO PLS
Ma dobro, ali dopustit ćeš...

HIDEO KOJIMA toco toco. 20 minuti Kojime kako jede svoje omiljene Blossom & Bouqet sendviče u svom uredu okružen Gojirama. Video kulminira odlaskom u Akihabaru gdje Kojima kupuje gomilu hentaija, pravi se da se ništa ne događa, i predano nastavlja pričati o prolaznosti života, Kurosawi, kako mu je pun kurac MGS-a ()...

:

3 godine kasnije

Kako odigrati Personu 2? citam da ima ponajbolju pricu u serijalu, al' PS one i PSP kopije kostaju ko sveti petar. nesto sam citao da dvojka ide u dva djela. kakve su to akcije?
sta je sa ovim persona Q? su to neki rimejkovi ili sta? imam 3ds pa se pitam dali je vrijedno vremena ili da to igram tek kad iscrpim main serijal?
presao sam do sada samo personu 4 i sada rjesavam p5 royal, ali znam vec da nastavljam dalje jer ionako nema na vidiku nista pametno ove godine osim jedne igre za sada, a ta nece previse vremena ionako uzeti.

Za ove starije ako imaju dobru kompatibilnost rekao bih da je emulator najbolje rješenje. Ja sam mislio idigrati P3 FES, ali kako stvari stoje, radije ću čekati P5R za PC, makar bi valjalo provjeriti i P4G za PC.

Zero imam golden na burazovom steam acc, ali sam igrao ps2 vanillu. P3 sam planirao uzeti za ps2, ne nuzno FES verziju jer me ne zanima previse dodatak iz onoga sto sam procitao.

nisam ljubitelj emulatora bas i uvjek gledam da odigram na hardweru za koji je igra izasla ako je ikako moguce.

p2 me iskreno najvise zanima, ali je sve u vezi nje komplicirano za popizdit. prvi dio p2 izasao za ps one, drugi isto valjda, ali sam na jap, pa onda nakon sto godina taj izasao na psp, ali kosta 100 i kusur evra i takve gadarije, a nisam ni lud kupovati psp.

maverick
      Ako su ti cene previsoke (a jesu), jbg emulator i to je to.
      Meni je Persona 2 jedna od omiljenih.
      Da kao sto si rekao ima dva dela :
      Persona 2: Innocent Sin (izasla samo u japanu originalno a potom kasnije prevedena na PSP-u)
      Persona 2: Eternal Punishment (to smo mi prvo dobili i nikad nisu izbacili psp verziju ovamo)
      Persona Q ti je dungeon crawler iz prvog lica ( kao Etrian Odyssey igre)
      To vise side price gde se mesaju likovi iz razlicitih delova.

Ako ti ne smeta sporiji gameplay (pogotovo posle 5-ice) ja bih ti preporucio da odigras personu 2 ( po meni jako fina i zrelija prica od nekih posle)
      Art je cista jebenica i muzika takodje.

Ako odlucis da picis pogledaj malo razlike izmedju ps1 i psp verzija.
      Ali mozda bi bilo najbolje opalit Innocent Sin na psp-u
      i onda Eternal Punishment na ps1 ( psp verzija nikad nije dosla ovamo i lik koji radi prevod...pa jos ga radi 🙂 )
      ovo su neke od razlika izmedju psp i ps1 verzija za eternal punishment :

PSP version has an additional story/dungeon. It's not crucial to the main story, but it does add lore.

PS1 version is considerably harder. PSP version is insanely easy. I'm talking "auto boss fights" easy. PSP version has a nice UI and QOL additions, but PS1 version is far more fun bc of the difficulty imo.

PS1's translation is fine. It does use the Revelations names for P1 characters, though (Maki -> Mary, Reiji -> Chris, etc.)

Tako da se ne zbinis oko imena
      Na kraju i ako ih opalis na sony kecu ja mislim da je to sasvim ok, ja sam ih tako presao.

AbelKOsMos thanks.

znaci prvo Innocent Sin pa onda Eternal Punishment. igrat cu onda na ps one emulatoru jer nemam volje jos i psp nariktavati. znaci ako sam razumio Innocent Sin ima za Ps One sa oficijalnim prijevodom, a Eternal Punishment sa fan made ili?

maverick
          Ovako
          Prvo Innocent sin je izaso za ps1 samo u japanu i kasnije je oficijalno prevedena za psp
          Imas engelski fan prevod za ps1
          Ili oficijalni za psp

Onda Ethernal Punishment je nastavak ali i prva igra koja je dosla ovamo (od ove dve)
          Za nju imas off ps1 verziju
          Kasnije su izbacili i psp verziju ali samo u japanu a fan prevod se jos uvek radi

U kratko kronoloski
          Persona 2: Innocent Sin ps1 fan made ili psp official
          Persona 2: Eternal Punishment ps1 official ili nauci japanski pa pici na psp-u (za sad)

AbelKOsMos ok sad mi je jasnije. vidim da ove godine izlazi i Shin Megami Tensei V za switch i rerelease 3 Nocturne za switch i ps4. mirni smo do 2024.

maverick
              Shin Megami Tensei V će biti prebrutalan, a šta se tiče Shin Megami Tensei III: Nocturne morat ćeš kupiti i DLC ako želiš da Dante bude u igri.

Sorcerer koliko sam skuzio trojka je prema mnogima najkvalitetnija u serijalu.

morat ćeš kupiti i DLC ako želiš da Dante bude u igri

ne dajem pare na takve gimmick pizdarijice.

maverick
                Nocturne je jebenica cista....a zbog SMT V Sam kupio switch.
                Ako ti se svidja Persona mozda overi mainline SMT.
                Ja bih preporucio da pocnes od bas Nocturna (koji je treci deo), onda imas SMT IV na 3Ds-u.
                Od sporednih "univerzuma" Digital Devil Saga 1 i 2 su odlicni, SMT strange journey za ds.
                Ma ima tu jos ali ove gore bih ti preporucio.
                Puno teze igre od persone (ovih modernijih), puno bolje i ozbiljnije price (meni barem) ali i puno vise gameplaya nego tradicionalne price (filmici I sl) pogotovo u Nocturnu.

Sorcerer
                  Zato odigras PS2 verziju (izgleda da je i muzika za switch verziju kompresovana do zla boga)
                  Plus kolko god da je dante cool, svi znamo da je originalni lik kojeg Dante menja, punoooooo bolji 🙂