Naravno da je pao hype kad je završila jedna cijela epoha.
Cijeli stvoreni univerzum koji je vodio do End Gamea je jedan od najboljih, ako ne i najbolji serijal koji se dogodio filmskoj industriji, dugoročno značajniji i od Star Warsa i brojnih drugih. To je baš blockbuster za blockbusterom i praktički je obilježio cijelu jednu generaciju kojoj će to biti uspomena na djetinjstvo. I sad je to gotovo.
No nije sve prošlo bez problema. Puno je tu bilo učenja i rješavanja problema u hodu. Ja bih rekao da je tek nakon drugih Avengersa, odnosno s početkom Phase Three sve prebačeno u petu brzinu i podignuto na top razinu. Prije toga, bilo je i loših filmova i loših ugovora gdje su mijenjali bitne glumce (Edward Norton, Terrence Howard...).
Sad ih je zeznula korona i mislim da ovom međufazom kupuju vrijeme, pogotovo serijama. Održavaju interes publike. Međutim, kad opet krene, krenut će jače no ikad. Mislim da će novi Thor, Guardinsi i sl. biti bolji od ičeg dosad snimljenog u MCU, a ta ljestvica je poprilično visoko. Sad su puno pametniji, organiziraniji, strukturiraniji, kreativniji i općenito bolji.