Rebootovi su sigurni u nekoj dalekoj budućnosti s obzirom na to da se to događa i u stripovima nakon što prođe neki određeni dugi period.
Što se tiče dosađivanja, jedini žanr filmova koji je nakon nekog vremena nestao su bili westerni, ali s druge strane ljudi i dan danas vole kad izađe kvalitetan western (True Grit, Django, Hell or high water, Lawless).
Superhero filmovi nisu tu od jučer, sjetimo se kako je u 80ima Superman dobio 4 nastavka, isto kao i Batman u 90ima i kako je tek 1997. nastao problem nakon Batmana i Robina jer su filmovi postajali sve lošiji.
Sjetimo se i da je od 2000. do 2007. izašlo čak 16 filmova pod Foxom i ostalim kućama koje su imale prava na Marvel likove (3 X-Mena, dva Bladea, tri Spidermana, Hulk, 2 Fantastic Foura, 2 Punishera, Elektra, Daredevil, Ghost Rider). Problem je u tome što tada ljudi nisu bili toliko ludi za time jer su publika i kritika prihvatili pozitivno samo 5 filmova od navedenih.
Danas ti filmovi uspjevaju i postoji jasan razlog zašto kao što je i jasno zbog čega su ti filmovi bolji od raznih Transformera, Hunger Gamesa, Hobbita i ostalih blockbustera, bilo da se radi o kohezivnijim pričama, boljem castingu i trudu glumaca ili boljim vizualnim efektima. Uspjeli su napraviti to da je ljudima stalo do tih likova, da ne mogu odvojiti glumca od lika i sigurno je da će Marvel jahati taj val uspjeha još godinu dana do sljedećih Avengersa. To je razlog ujedno i zašto DC-u ne ide, jer nisu uspjeli napravit još to da me briga dal su to Henry Cavill i Ben Affleck u glavnim ulogama ili ne, te što će se dogoditi s njima. Ako u bližoj budućnosti DC to uspije, nadajmo se, onda bi pak imali i situaciju di će ljudi ponovno uživati u pričama nekoć najpopularnijih likova pa će se jahati i taj val.
Bilo kako bilo, dok se Black Panther probija u top 10 filmova po zaradi u povijesti i dobiva onakve ocjene, i dok Avengersi izgledaju ovako kako izgledaju i zasigurno se probijaju u top 5, ne vidim zašto bi netko prestao gledati te filmove. Izdvojio sam sate i sate za gledanje svakakvih grozota u kinu pa mislim da mi nije problem 5 puta godišnje otići izgubiti 2 sata na to.
Uostalom tu situaciju najbolje dočarava priča sa Jamesom Cameronom koji je također izjavio da se pojavio superhero fatigue. To kaže tip koji planira raditi 5 Avatar filmova. Očito je da je frajer ljubomoran ko pas što se nije uspio uvaliti u jednu od franšiza. Određenoj manjini očito smeta što ovi filmovi uspjevaju pa pokušavaju biti na taj način glasni, al realno, publiku nije, a koliko vidim ni kritiku nije briga. Nikad mi nije bilo jasno zašto nekome smeta činjenica što netko voli stvari koje taj ne voli.