Ja da budem iskren, ne pamtim kad sam imao problema na PC-u što se tiče pokretanja neke igre, a to mi je uglavnom primarna platforma igranja. Stvarno, no bullshit. Ovo što Chono kaže, mogu se desiti loši portovi, ali uz malo istraživanja može se od inferiornije platforme napraviti superiornija. Što na konzolama je zaključano, tako je kako je. Ja u Bloodbornu ne mogu prisiliti konzolu da downsamplea, ili uz pomoć modova otključati frame cap.
Evo primjer Nier Automata, port kao port je iskreno njesra, neka priča tko god šta hoće. Ali uz pomoć fan modova (specifično FAR mod, nešto slično kao Duranteov fix za Dark Souls) može se otključati framerate, otključati rezolucija, zamijeniti low quality teksture, mogu cheat engineom otključati kretanje kamere za neke fenomenalne screense, mogu čak u FAR modu omogućiti bolje sjene koje su developeri iz nekog razloga zaključali.
Da ne spominjem backwards compatibility do samih početaka igara kao takvih i da uopšte ne patim za Mass Effect i Dark Souls remasterima jer sve to već imam na pc-u. I to toliko optimizirano da 4k i 60 fps-a idu kao podmazani.
Naravno ovo zahtjeva malo prčkanja, ali iskreno nikad mi nije trebalo više od 5 minuta. Naravno ako ste totalno operisani od PC-a osim facebooka i worda, onda da, slažem se, bolje se držati konzole.