Ne kužim zašto se cijeli internet zgraža nad tim incestuoznim seksom između Jona i Danny, pa nije da u prvoj epizodi prve sezone jebene serije brat ne guzi sestru u tornju? I sad je ova scena, koja je zapravo bila jako seksi i erotična, ispala nešto "odvratno i šokantno"? MIslim, oni neznaju niti nikako nemogu znati da su u rodu. I ne vidim neki big deal u tome, nagledali smo se u ovoj seriji puno gorih stvari.
lol pa incest je uvijek odvratan, nema veze kaj si se nagledao svakakvih pizdarija.
I ti očito imaš neko skroz drugo shvaćanje izraza "seksi" i "erotično" jer ta je scena bila sve samo ne to. Kemija ravna nuli, akteri su izgledali kao da im je žešće neugodno i neudobno.
Mislim da je to zato što su Jaime i Cersei na početku bili čisti villaini serije i vrlo unlikeable likovi pa sve što oni rade je ionako pogrešno i smatra se lošim, a njihova incestuozna veza to još i više naglašava kako su oni zapravo negativci u cijeloj priči. Ljudi su se malo zgražali na scene seksa između likova koji su brat i sestra, ali oni su ionako gledatelju predstavljeni kao izopačeni likovi bez morala u svakom smislu.
Jon i Dany su glavni likovi serije i pozitivci, oni koji se drže moralnih načela i ono što oni rade je dobro i gledatelju daje do znanja da, gle, oni su good guys i poželjno je pratiti njihov primjer. Dobro, možda ne Dany sa spaljivanjem neprijatelja ili Jon s odrubljivanjem glava, ali u kontekstu serije to je njihova verzija pravde.
Ali sad kad su oni napravili isto što i glavni negativci serije, ljudima je to mali šok jer se ne očekuje takvo nemoralno ponašanje od good guys i moralnih vertikala serije. Na stranu što oni niti ne znaju da su u rodu, producenti su dali jasan znak gledateljima scenom gdje Bran i Sam izmjenjuju informacije i onda to odmah popratili finalom Jona i Dany u sobi kao da govore "Gle, Jon Targaryen confirmed, sad ćeš gledat kako si prči tetku trololo"