A zašto to pobogu?

Ne sviđa mi se ni prvi ni drugi rumor. Vjerovatno ćemo konkretnije znati do kraja godine.

Cartridge ima smisla ako idu na unificirani hand held sistem i konzolu.

Sada moraju zasebno raditi igre za jedno i drugo.

Ja bi osobno volio cartridge zbog tišine i brzine učitavanja.

Ali naravno više ćemo znati sljedeće godine.

Nemam ništa protiv cartridge-a, ali više naginjem da će ako se odluče na no-cd, ići na stranu all digital.
A cartridge su skupi za praviti, i sa tim hoće opet da drže monopol kao davno u doba NES-a i SNES-a, kad su publisheri morali od njih naručivati cartridge-es i hoće da se odvoje opet od ostalog svijeta. Ne znam, smatram da prave bespotrebne rizike, a ono što jednostavno trebaju je napraviti konzolu jačine makar trenutnih.

Dati hardversku slobodu svojim kreativcima i dizajnerima da rade čuda na konzoli, a ne limitirati ih opet i siliti gimmick-ima.

Naravno pričam sve hipotetički. Prava istina se krije tu blizu.

-----------------------------

Edit.

Ako bi posmatrao trenutno stanje industrije, imaju dva izbora. Napraviti konzolu koja će ostvariti uspjeh na tržištu (ne mora kao u slučaju wii-a, samo da je uspjeh) i nastaviti dalje u pravcu kojim se kreću zadnjih 30 godina.

Ovo je po meni najbolji izbor, konkurencija je uvijek zdrava, što slučaj sony vs M mogu svjedočiti.

Drugi izbor, je da ako se i ova konzola pokaže finansijskim neuspjehom, nažalost kapital stečen od prodaje wii-a se lako izgubi, pogotovo sa ulaganjem u nove patente i izbacivanjem nove konzole. Ako se to desi, nadam se da će N tada imati dovoljno mudrosti da ne bude tvrdoglav i da ide u propast, već se okrenuti multiplatform-u i biti kralj na tržištu.

U svakom slučaju kad pogledam, mi kao gameri možemo samo dobiti.

Nitendo je čudna firma, koliko mi se sviđaju, toliko i nisu.

6 dana kasnije

Neki rumor za Listopad:
https://youtu.be/3KNI2kmzE8Y

21 dana kasnije

Tko prati reviewtech kanal, taj je propo u duši i izvana.

Naletio na YT naslovnici na video...

25 dana kasnije

Počelo slanje devkitova:

https://www.youtube.com/watch?v=d1GuilFI91g

Malo nagađanja:

https://www.youtube.com/watch?v=Vb_bm7PTICY

mjesec kasnije

Dati hardversku slobodu svojim kreativcima i dizajnerima da rade čuda na konzoli, a ne limitirati ih opet i siliti gimmick-ima.

nadam se da će N tada imati dovoljno mudrosti da ne bude tvrdoglav i da ide u propast, već se okrenuti multiplatform-u i biti kralj na tržištu.
Dis  :

Kaj se mene tiče, bilo bi lepo da se mal poprave i v online delu. Sad kad napokon i mi imamo eShop, dobro bi došli i kakvi simbolični achievementi.

dobro bi došli i kakvi simbolični achievementi.
Još ak' ih implementiraju i u Wii igre koje igraš na WiiU 

Upstream supply chain expects new Nintendo games console to achieve 10-12 million unit shipments in 2016

Nintendo's new game console is scheduled to enter mass production at the end of the first quarter 2016 and despite the fact that the Japan-based company is targeting to ship 20 million units in 2016, the device's upstream component suppliers expect shipments to only reach around 10-12 million units. Foxconn Electronics (Hon Hai Precision Industry) reportedly has been chosen to manufacture the device, but the company declined to comment on its clients or orders.

The new console is estimated to enter mass shipments in the second quarter. In addition to Foxconn, suppliers such as Foxconn Technology, Macronix, Pixart Imaging, Coxon Precise Industrial, Nishoku Technology, Delta Technology, Lingsen Precision Industries and Jentech will also supply components for the device.

Digitimes Research expects Microsoft's Xbox One and Sony's PlayStation 4 to achieve shipments of 13 and 18 million units, respectively in 2016, and if Nintendo's new console is able to ship 10 million units in the year, the company will then be able to maintain its competitiveness in the market.

http://www.digitimes.com/news/a20151130PD203.html

Na koju foru oni kane toliko milja isporučit do kraja 2016. god?

Na koju foru oni kane toliko milja isporučit do kraja 2016. god?
Nintendo magic.

Nitko sretniji od mene da uspiju u naumu, al trebaju vratit povjerenje publike koja je krajnji kupac jel. Bolje im je da počnu radit (nove) ekskluzive, stave backwards compatibility, privuku 3rd party developere. A uostalom, vidjet ćemo razvoj situacije iako bi ja da konzolu odgode do 2018. i milkaju Wii U jer prodaja za vrijeme black friday-ja u Targetu je svojevrsni dokaz da za konzolom postoji potražnja, samo treba još igaraaaaaa

Nintendo sprema nešto drukčije od Wii-a i WiiU-a

"It's something unique and different. It's something where we have to move away from those platforms in order to make it something that will appeal to our consumer base."
Unikatno i drukčije... Još jedan gimmick? Čini se da neće ići na tradicionalnu konzolu, no opet spominju kako se trebaju odmaknuti od Wiia i WiiU-a kako bi zadovoljili svoje potrošače, to bi valjda značilo odbacivanje gimmicka jer ne vidim što drugo povezuje Wii i WiiU osim gimmicka radi kojeg pati hardwareska strana konzole (da ne bi bila preskupa).

Pa pričali su i postoje glasine da spremaju unificiran sistem obične konzole+prijenosna u jednom. To bi ih svakako odvojilo od konkurencije.

Da, ali meni se to upravo čini gimmicky, tj. guranje prijenosnog uz običnu konzolu bi moglo staviti hardwaresku jačinu ove obične pod upitnik, a koliko će taj hibrid funkcionirati je isto nešto čemu tek treba posvjedočit. Ako konzolu predstave 2016., a lansiraju 2017., to će biti već 4 godine od početka ove generacije, a mislim kako bi ova mogla biti kraća od prošle. Ukoliko će im konzola bit tek nešto jača od PS4/Xbox One, imat će istu situaciju kao sa Wii U. 3rd party developeri će ih opet brzo napustit.

I Wii se odvojio od konkurencije sa motion kontrolama kao što je to učinio i WiiU sa tablet kontrolerom.

3 mjeseci kasnije

Rumorsi vezani za novi NX:
http://www.gamnesia.com/news/rumor-a-leaker-with-a-great-track-record-revealed-megatons-of-info-about-ni

-It has a wireless HDMI dongle that attaches flush to the back of the device. You can pull it out and insert it into any display with a normal sized HDMI output.

-The device uses an evolved version of the Wii U's streaming tech to display in HD on the TV screen.

-Analog controls for movement have small motors in them for full haptic feedback (e.g. if you control a character and hit a wall, the sticks move away from the wall to simulate hitting it)

-Bluetooth synch with tons of devices is supported, including smartphones and tablets.

-You can answer phone calls and display text messages from your phone onto NX screen(s).

-It is closest to the Xbox One in terms of power.

-All tech involved uses the exact same hardware layout as the PS4 and Xbox One

-Any game that can run on PlayStation 4 or Xbox One can easily run on the NX with almost no modifications required. This is even more true if the game runs on Android OS or Unreal Engine 4. One third-party developer said "it's the easiest device we've ever developed for. You just take your code, compile it and it works."

-We should look to Pokémon GO to get an idea of the type of social features that will be in NX.

-It will take multiplayer, AR, and the StreetPass concept to a whole new level.

-The strengths of the device are its usability and ease of use.

-Devs describe it visually and functionally as "as if Samsung and the Nintendo 2DS had a baby."

-It looks friendly, but unlike what most people believe a Nintendo device to typically look like.

-The operating system, named NintendOS, is very powerful and has many modern features of mobile operating systems.

-Very strong networking functions, as it ties into multiple devices and services. This allows for a very competent and pervasive eco-system designed to constantly involve the consumer's life.

Mehh...