Kupio sam Switch početkom godine upravo zbog portable mogućnosti i mogu reći da sam s te strane jako zadovoljan. Mogućnost igranja Nintendovoh igara visoke produkcije, kao i vrhunske indie naslove, je sjajna stvar. Ekran je također iznenađujuće dobar, kao i sama baterija. Odigrao Celeste, Donkey Kong Tropical Freeze i Super Mario Odyssey, a trenutno se šaltam između Tetrisa 99 i Zelde. Imam i desetak sati u Hollow Knightu, ali uhvatila me bila želja za Mariom i Zeldom pa sam ga stavio na pauzu. I da, Mario Kart je neizbježan kad sam doma i imam ljudi kod sebe, a kupio sam i Smash al nikak da zamjeni Kart kao go-to party igra. Ukratko - konzola me zabavila i još uvijek me zabavlja.
No nije sve sjajno.
Kao prvo, joycon gljive su užasne. Vrlo vjerojatno ću kupiti kontrolfreekove, iako dodaju svega 4-5mm na ukupnu visinu. Ali i to je svakako bolje od trenutne situacije. Samo držanje konzole je ok, iako mi mali prsti čudno leže na joyconovima. No ništa strašno.
druga stvar je bonus za online koji je blago rečeno katastrofa. Nintendo ima nevjerojatan backlog, a najbolje kaj mogu ponuditi je NES emulacija. Lol. Dodavanje SNES (i možda Gameboy) emulacije bi jako poboljšalo situaciju i povećalo vrijednost same usluge.
Treći, a ujedno i najveći, minus je third-party podrška. Podrška od strane indie developera je veliki plus, ali nije dovoljna. Ima puno (starijih) igara koje bi bile vrh na ovakvoj konzoli, a da ne pričam o nadolazećim naslovima. Evo, Sekiro izlazi za par dana i, zbog trenutne životne situacije, prisiljen sam ograničiti igranje na par sati preko vikenda. Da, znam da je to pitanje tehničke prirode, ali svejedno mi je žao što konzola nije ps4.