Nasty! Stvarno se čini da ima dosta problema, treba pričekati updateani hardware i firmware. Šteta što si jedan renomirani proizvođač konzola poput Nintenda dozvoli takve dječje bolesti.
Nažalost nije samo to. Haj da je samo problem do biosa/softvera, to se da već riješiti, ali kad ulupate suludu količinu novca u R&D i ne riješite ono što je konkurencija davnih dana riješila, onda je to već problem. Ako ja kao konzument njihovih igara želim da za istu cijenu kao njihova konkurencija (zapravo je i poprilično skuplje, ali haj) igram, želim ako ništa da nema problema sa nekim očitim stvarima poput:
-usb porta koji je na dnu tako da ne možete puniti Switch dok se nalazi položen na stolu.
-lošeg dizajniranog dock-a koji grebe ekran. Čak nema ni Gorilla Glass. Nije samo do videa, već imate masu ljudi na yt-u i forumima koji imaju upravo taj lako rješivi problem, a to je nešto što Nintendo nije sebi trebao dozvoliti. Malo neke gume prilikom dockinga ili nekog blagog obloženog materijala i riješena stvar. Ali naravno, onda ne bi imali potrebe za ovim:
https://www.amazon.com/Nintendo-Switch-Official-Screen-Protection-Kit/dp/B01N5P86A7
-loše dizajniranih joycon strapova (ili kako je već naš prijevod) koje je jednostavno zamijeniti prilikom umetanja, ali preteško za odstraniti.
-slab signal lijevog joycona
- nedostatak jacka za slušalice na pro kontroleru, koji je genijalno riješen recimo na ps4
-nedostatak d-pada
Naravno za većinu ovih stvari bi se jednostavno moglo reći da consumer treba da pazi "i ne bude idiot", ali svi znamo da nam se ponekad omakne neka nesreća. Također ovo naravno govorim na osnovu, kao što sam rekao, pročitanih dojmova i gledanja videa, siguran sam da bi neki vlasnici Switcha na našem forumu mogli posvjedočiti ovim stvarima i dati svoj protuargument.
Nisam hejter, ali imam oči i common sense. Ako ja moram pljunuti skoro 500 eura za sve na kraju, a ogrebe mi se ekran za 5 dana ili se zamislim i zakačim pogrešno one strapove, onda je to problem.
Kao što sam rekao, i dalje imam soft spot za Nintendo i drago mi je kad vidim da se prodaje dobro, ali c'mon. Neke od ovih stvari nabrojanih nisu science fiction.
Nintendo, where is your seal of quality :/.