pratio jutros do fife negdje. moram priznati da mi je malo splasnulo uzbudjenje oko ove konzole.
iskreno, igre poput xenobladea, fire emblema ili pak dragon questa ne igram vec dobrih 15 godina, jednostavno me odbija unaprijed kad znam da bi u igri trebao provesti 40+h. "warriors" verzije tih igara me zanimaju jos i manje.
arms izgleda kao neka mobilna igra, fakat ne mogu vjerovati da traze za to 60$. 1,2 switch mi u vecini mini igara djeluje bezveze, ne mogu se zamisliti da cu u dnevnom boravku imati revolveraski showdown a bome ni macevanje bez da gledam u ekran(wtf??), ping pong je kul ali nije mi jasno zasto tu jednostavno nisu reciklirali par mini igara koje su cinile wii sports iskustvom kakvo jest. splatoon 2 izgleda ok ali isto nije bas nesto sto igram, MK8 je zato nesto sto bih volio odigrati ali nije me sokirala objava.
zapadnjacke 3rd party igre izgleda na switchu ni ne postoje, fifa, nba 2K i skyrim bas i ne ohrabruju da ce se tu ista promjeniti. nema ni watch dogs 2, cod a ni mafie 3, nije da bi osobno igrao te igre bas na switchu ali ipak me na neki nacin zabrinjava izostanak istih posto ih je cak i wiiU imao.
cijena je takodjer nesto sto me je malo ohladilo, 299$ zaista nije puno s obzirom sta konzola sve moze ali vec mjesec dana se "leaka" cijena od 249$ sto sam ja shvatio kao given da ce to tako i biti. u njemackoj recimo ni ne pise cijena na sluzbenoj stranici, najveci retailer je vodi pod cak 349€ bez igre, sto vjerujem da je tek placeholder i da ce biti 299€. ipak, ocekivao sam tu 249€.
neznam, je li tko vidio cijene dodataka, cijene su da se useres
online placanje je bummer ali rade to i drugi a i tek treba vidjeti kako i koliko ce nintendo naplacivati. hoce li biti free igara uz pretplatu i slicno. nije me to iznenadilo, mogu shvatiti takvu odluku.
sto se tice prezentacije i showa, tu se sigurno ukusi razlikuju i vidi se da je prilagodjeno vise japanskim gamerima ali moram priznati da u tom pogledu su mi cak gori bili od EA-a ili bethesde. fakat mi nije jasno kako su to uspjeli da unatoc toliko bitnih objava show bude totalni shit. lik na splatoon predstavljanju, wtf?, onaj meme s pistoljima sto je radio me toliko iziritirao da sam vec tada htio ugasiti.
sad, na temelju ovoga sto sam napisao moglo bi se pomisliti da sam odustao od konzole ali nakon sto sam vidio mario odysee znam da to moram odigrati i da nema sanse da to necu uciniti. jos i zelda
koliko god bio kritican ljudi imaju 2 igre u 2017. sto ce jebeno rasturiti sve unatoc tome sto ce imati jaku konkurenciju ove godine.