Malo je falilo da stisnem na Peace Walkera.

Da nije takvo sranje, sigurno bih glasal za njega.

Evo ga, vrijeme je za novu anketu. Metal Gear Solid nastavci. Znači samo oni koji su solidni, a ne ostali koji su bez solida u imenu.

Proklet bio.

Jebiga, MGS je bio i ostao broj jedan za mene, iako je trojka bolja igra.

Glasao sam za MGS 3, iako je to vise bio kao slucajni odabir izmedju prva tri nastavka. Presudio je period u kojem sam igrao trojku i nostalgicne uspomene koje me vezu za taj dio zivota.

Realno MGS3 je i najkvalitetnija igra u serijalu od price do nekih tehnickih rjesanja i gameplaya koji je bio "thinking out of the box" za sve druge igre. Svaki dio MGSa dao je nemjerljiv doprinos gaming zajednici i uticao na milione zivota.

Zbog toga Kojima ima moje iskreno postovanja ali i Konami koji je bio spreman gurati malo drugaciji koncept.

Upatite: Tko ne glasa mora posjetiti svih 118 kvadrilijuna planeta u No Man's Sky za pokoru.

U fak, niš onda, evo, glasovao i ja

Iako su svi genijalni na svoj način, ovdje za mene nije bilo ni trunke dileme. Fajt s The Boss na rascvjetalom proplanku ostaje mi kao jedna od najdražih i najemotivnijih gaming uspomena. Odvalio sam zadnjih 5h igre u komadu i uz taktove Way to Falla dočekao zoru s knedlom u grlu. Eh...

Ja sam se odlučio za Metal Gear Solid. Za igru sam prvi puta čuo u davnom PSM-u, a opis uz igru me vrlo zainteresirao, odnosno ovo:

Čuj igrica.

Poslano sa mog E2003 koristeći Tapatalk

Pogodite tko je jedina osoba koja je glasala za Peace Walker.

Oznojio sam se samim ulaskom u temu. Dajte mi taj No Man's Sky i recite mi samo koji je od prva tri pobijedio na kraju balade. ;D

Malo je falilo da stisnem na Peace Walkera.

Da nije takvo sranje, sigurno bih glasal za njega.

Glasao sam za MGS 3, iako je to vise bio kao slucajni odabir izmedju prva tri nastavka. Presudio je period u kojem sam igrao trojku i nostalgicne uspomene koje me vezu za taj dio zivota.

Realno MGS3 je i najkvalitetnija igra u serijalu od price do nekih tehnickih rjesanja i gameplaya koji je bio "thinking out of the box" za sve druge igre. Svaki dio MGSa dao je nemjerljiv doprinos gaming zajednici i uticao na milione zivota.

Zbog toga Kojima ima moje iskreno postovanja ali i Konami koji je bio spreman gurati malo drugaciji koncept.
This is some fancy writing right here. You're pretty good.

Teškom mukom izabrah Metal Gear Solid 3 Snake Eater... ta igra je jednostavno perfekcija, ne znam kako bi to drugačije opisao. Ono kad upališ igru i od početka do kraja igre ti ni u jednom trenutku ne dosadi, a i kad ju prekucaš onda ideš new game na no kill's, no alerts challenge, i napucavat one vražje žabe .

Baš je lijepo vidjet da onaj isprdak Phantom Pain nije dobio niti jedan glas.

I da, za MGS 3 se glasalo.

Moj glas je otišao dvojci. Zašto? Koliko god volim trojku i smatram da ima jedan od najemotivnijih krajeva u igrama, koliko god četvorka imala nevjerojatne trenutke i koliko god jedinica bila početak svega, MGS2 je jedna od igara koja pokazuje da su igre isto umjetnost. Isto kao što postoje knjige koje su više od knjiga, filmovi koji su više od filmova, postoje neke igre koje su više od igara. One koje su poruka igraču i kritika društva i još uvijek sam uvjeren da je MGS2 sa svojim krajem uputio tu kritiku koja se dan danas, 17 godina kasnije, može primijeniti. Magija dvojke nalazi se u njenoj vječnoj mladosti. Godine prolaze, no tema i poruka su još uvijek aktualne.

Ako ćemo objektivno, MGSV ima najbolji gameplay u serijalu ma što god drugi govorili.

Ali MGS2 je tako prokleto dobro složen proizvod, tempiran točno kad treba, sa najvećom prevarom ikada u povijesti industrije. Čak i ako se ignorira Kojimin meta-narativ opet ostane jako kvalitetna igra sama za sebe. Nije savršena, nije vrhunac stealth žanra niti blizu sa igrama poput Thief, ali je po mom mišljenju najvažnija od svih.

Slažem se - MGS2 je greater than sum of its parts. I baš mi je žao što je dočekan na nož kao najgori nastavak od većine. Trebalo je imat muda i izvest to što je Kojima izvodio back in the day. Mogao je komotno ići na sigurno i napraviti kopiju jedinice s novom pričom, da se igra samo sa Snakeom, dodati neke nove pizdarije i twistove i puno bi bolje prošla.

Tko je još osim mene glasao za MGS4?

Ovaj put neću puno pisati...Prvi MGS kojeg sam igrao je bila jedinica ali bio sam premlad tad za tako nešto. Prvi kojeg sam prešao bio je MGS2, pa sam onda jedinicu i onda kako su izlazili.

Najveće razočaranje serijala je V. Ona me čak više razočarala nego Mass Effect 3. Iako ima vrhunski gameplay i utukao sam oko 60-70h ne mogu ga stavitini u top 4.

Zašto nema na listi Portable Ops? (super je pogotovo za psp)

Dvoumio sam se između trojke i četvorke ali ipak je MGS4 odnio sitnu pobjedu. Razlog jer sam previše-predugo čekao taj nastavak i nije me razočarao. Uživao sam od početka do kraja! Nije bila prva igra zbog koje sam pustio suzu, ali je bila prva igra zbog koje sam plakao kao malo dijete zadnjih 2-3h igre. Kad se sjetim da sam se napokon smirio i potrošio dosta maramica. I onda ona scena kad Sunny pita Otacona di je Snake "Snake... had a hard life. He needs some time to rest." ajmo opet isponova šmrc.

This is good, isn't it?

Da i ja sam gledao gdje je Portable Ops?

Znao sam da sam zaboravio sigurno jedan. Tako da isprike. Iako u moju obranu, čisto sumnjam da bi Portable Ops odnio pobjedu.

Btw, ajmo još tko nije glasao. Još malo pa sutra nestalo

Ide nova anketica - Soulsi + Bloodborne. Vjerujem da je težak izbor, ali u tome je čar. Git gud!

Ide nova anketica - Soulsi + Bloodborne. Vjerujem da je težak izbor, ali u tome je čar. Git gud!
https://www.youtube.com/watch?v=knLIbxS5T8I

(Glasao za DS3. I ne, nisam ga odigrao.)