Evo jednog topika s periodičnim anketama koje će se mijenjati svakih tjedan dana sa novim serijalom. Glasajte za po vama najbolji RE nastavak pa da vidimo kako FFA diše po tom pitanju.

Nisam ubrojio one nastavke za gameboy niti iOS kao ni Gun Survivore. Imam dojam da ih gotovo nitko nije ni igrao pa bi sam bezveze zauzimali mjesto na anketi. Pa prionimo.

RESIDENT EVIL SERIJAL - Resident Evil Remake (REmake)

1. Resident Evil remake (REmake) - 11 (35.5%)
2. Resident Evil 2 - 8 (25.8%)
3. Resident Evil 4 - 7 (22.6%)
4. Resident Evil 3: Nemesis - 3 (9.7%)
5. Resident Evil 5 - 2 (6.5%)

Ostali - 0%

METAL GEAR SOLID SERIJAL - Metal Gear Solid 3: Snake Eater (Subsistence)

1. Metal Gear Solid 3: Snake Eater (Subsistence) - 14 (46,7%)
2. Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty (Substance) - 8 (26,7%)
3. Metal Gear Solid (+ Integral / VR missions) - 5 (16,7%)
4. Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots - 2 (6,7%)
5. Metal Gear Solid: Peace Walker - 1 (3,3%)

Ostali - 0%

SOULS SERIJAL - Bloodborne

1. Bloodborne - 10 (43,5%)
2. Dark Souls - 7 (30,4%)
3. Demon's souls - 5 (21,7%)
4. Dark Souls III - 1 (4,3%)
5. Dark Souls 2 - 0 (0%)

GRAN TURISMO SERIJAL - Gran Turismo 2

1. Gran Turismo 2 - 11 (47,8%)
2. Gran Turismo 4 - 8 (34,8%)
3. Gran Turismo Sport - 2 (8,7%)
4. Gran Turismo 3: A Spec - 1 (4,3%)
5. Gran Turismo 5 - 1 (4,3%)

Ostali - 0%

FINAL FANTASY SERIJAL - Final Fantasy VII

1. Final Fantasy VII - 8 (28,6%)
2. Final Fantasy IX - 6 (21,4%)
3. Final Fantasy X - 4 (14,3%)
4. Final Fantasy XII - 4 (14,3%)
5. Final Fantasy VI - 3 (10,7%)
-----
6. Final Fantasy VIII - 2(7,1%)
7. Final Fantasy III - 1(3,6%)

Ostali - 0%

TONY HAWK'S SERIJAL - Tony Hawk's Pro Skater 2

1. Tony Hawk's Pro Skater 2 - 7 (63,6%)
2. Tony Hawk's Pro Skater 3 - 3 (27,3%)
3. Tony Hawk's Pro Skater 4 - 1 (9,1%)

Ostali totalna nula

Potencijalne nove ankete:
Fallout, TES, Mass Effect, Silent Hill

RE: Remake kao najbolja RE igra ikad.

RE2 kao najbolji nastavak.

Da se quoteam

Kad god se sjetim Resident Evil serijala, uvijek se sjetim ovog klasičnog i maestralnog trenutka:

Namještene scene poput ove su razlog zašto mnogi fanovi obožavaju RE2 toliko mnogo. Igra je imala sjajan pacing i prezentaciju, i svaki "prepad" je pažljivo promišljen unaprijed i prilagođen prema trenutnoj poziciji fiksirane kamere. U prvom kadru, možete vidjeti prvog lickera kako se migolji na prozoru. Slažem se, ovo se moglo jednostavno napraviti i sa kamerom pozicioniranom iza ramena. Ali onda sljedeći kadar ide "napolje", iz potencijalne perspektive samog lickera. Režiser/igra vam daje do znanja da je moguće da vas baš u tom istom momentu mogu vrlo lako promatrati svaku vašu kretnju, što zauzvrat čini vas vrlo ranjivim. Ovo je jednostavno nemoguće uraditi sa kamerom preko ramena.

Sljedeća dva ugla samo eskaliraju napetost sa novim detaljima: obezglavljen policajac očito nije ubijen od strane zombija, suptilno nagovještavajući da je moguće da imate posla sa nekom drugom zvjerkom. Sljedeće što se da prmjetiti je da su prozori potpuno razbijeni, što znači da je to "biće" moglo vrlo lako ući unutra (što po svemu sudeći se i desilo). Nakon svih ovih pažljivo postavljenih uglova kamere i detalja dolazi trenutak kad se licker konačno otkriva i borba/bježanje može početi.

Samo jedan licker je bio ogromna prijetnja u RE2. Brzog ubijanja nije bilo, osim ako bi ih upucali sačmom iz blizine, što je odmah značilo da ste im se morali približiti prije pucanja. Trgnuli bi ste ste istog trenutka kad bi ste jednog vidjeli, i osim ako ste bili dobro opskrbljeni, jedina opcija vam je bila bježanje. Pogledajte samo šta se desilo sa istim lickerom u RE5. Jedan licker uopšte nije prijetnja kad vidite daleko niz horizont i možete precizno pucati u bilo koju tačku. Možete ih čak skinuti i snajperom sa 100 metara. Da bi to kompenzirali, Capcom je onda ubacio gomilu lickera, ali nikakva gomila nije uspjela da izaove strah kao što je jedan mogao u RE2.

Ovo mi je tako jedan klasičan trenutak kad sam iste sekunde znao da igram nešto posebno. Naravno tu su još mnogi poput probijanje Mr X-a kroz zid, saznanje da imate faktički 4 scenarija, konačan bijeg, muzika... Ali ovo je baš mi bila nekako upečatljiva scena.

Bravo Kamiya i Mikami.

Šitposter alert:
Nastavak je nešto što uslijedi. Ako je nešto prvo, ne može biti 1. (prvi) nastavak. Prvi nastavak je, po nekoj logici, dvojka.
Znači, najbolji nastavak Die Harda ne može biti jedinica, najbolji nastavak Smrtonosnog Oružja ne može biti jedinica... da je rečenio dio, onda da.

Glasao sam za dvojku. Iako je remake jedinice najbolja igra, dvojka je ipak nabolji nastavak.

Evo, malo ću preformulirati naslov iako se zna na što aludiram

Glasao za prvu avanturu Jill Valentine i Chrisa Redfielda u remake inačici.

Glasao sam za REmake ali svaki nastavak je poseban na svoj način.

Da malo napišem nešto o serijalu i kako sam prelazio igre.

Prvi dio kojeg sam igrao (i prešao) je RE 3 davne 1999. I ta igra će zauvijek imati posebno mjesto u mom gaming srcu. Ne samo da je trojka prvi Resi kojeg sam prešao, nego prva natježa igra i horor kojeg sam prešao. Tad sam imao samo 10 godina pa sam uglavnom igrao sportske/platformere/utrke/tučnjave i ne pretjerano teške igre, pogotovo ne sa zagonetkama. (logično za klinca od 10 god) Tako da me trojka poprilično namučila i prestrašila. Kad se samo sjetim taj prvi susret sa serijalom ej emocije na 100. I dan danas Nemesis mi je možda ako ne najbolji onda u top 3 negativca svih vremena. Dio kad misliš da si se spasio, a ludi Nemesis skine helikopter (bio sam 100% siguran da je kraj igre). A ona uvodna CG animacija? Pa samo nju sam pogledao 1000 puta.."The monsters have overtaken the city. Somehow... I'm still alive..."

Nakon trojke morao sam nabaviti Resi 2 jer su svi govorili da je najbolji dio. Nisam kupio odmah jer sam još masu uživao u trojci (bilo je stvarno puno razloga za novo igranje + legendarni plačenici mode. a nitko od gusara nije imao na lageru). Za nekih pola godine sam kupio-prešao i ostao oduševljen. Bilo mi se teško odlučiti koja mi je bolja između te dvije ali tada sam ipak rekao dvojka. Kemija i povezanost između Leona i Ade mi je bila special.

Resident Evil - pa šta je moguće da igra iz 96 može biti tako odlična. Jedini problem je bio šta ga nisam igrao prvog. Nakon dvojke sam se dvoumio oko najboljeg serijala ali kad sam prešao jedinicu. Bez imalo sumnje Resident Evil mi je postao najdraži serijal.

Code Veronica X - da vi znate koji je to hype bio. S kojim sam veseljem trčao doma ubaciti disk. Igra me nikako nije razočarala. Još jedan odličan dio i zagonetke su bile super, igra je bila dugo, borba sa Tyrantom jedna od najtežih borbi ikad (kakav demon's souls, dark souls) morao sam isponova krenuti jer sam imao premalo municije i lijekova za Tyranta.

Outbreak 1 i 2 obje sam igrao i mislim da sam samo jedinicu prešao. Iako mi se svidio koncept, to nije bio moj dobri stari Resi.

Resident Evil 4 - sjećam se prvih najava i svega toga i da neće izaći na PS2. Tad mi je to bilo neshvatljivo i bio sam pretužan. Napokon kad je izašao na PS2 bio sam presretan. Iako je Resi 4 bilo nešto novo nešto divlje ja sam tražio old skul Resi. Svjedno uživao sam u naslovu i prešao do danas barem 5 puta.

Zero - Čim sam vidio prve najave za REmake i Zero znao sam da ću kad tad morati kupiti GC. Napokon sam 2006 kupio konzolu i Zero (REmake sam čekao da stigne) Kad sam prvi put zaigrao Zero mislio sam da sanjam koliko je odlično izgledalo (i danas izgleda vrhunski) čak mi je u tom trenutku bio najbolji dio serijala. Ful mi se sviđala ideja sa dva igriva lika. Ispalo je super.

REmake - napokon je stigao na red i ovo čudo. Emocije i nostalgija su radile sve u 16. I kad sam prešao znao sam da je ovo najbolji Resi ikad.

Za ostale mi se neda pisati jer više to nije bio Resi kojeg sam ja obožavao. No velike pohvale za Resi 7, iako nisam bio fan prvog lica ispalo je sasvim dobro (i više od toga) čak su se vratile zagonetke iako poprilično lagane.

Šta još reći? Resident Evil mi je dobrih 4 godine bio najbolji serijal. Nakon završetka serijala Legacy of Kain (2004) Resi je morao predati titulu novom kralju. Nakon završetka serijala MGS (2008) Legacy je morao isto to napraviti. Kad sam se davne 2007 registrirao na GP forum svejedno sam odabrao ovaj nick iako su mi tad L.O.K. i MGS bili ispred...Resi serijal će uvijek biti nešto posebno za mene. Onaj osjećaj kad nađeš pisaču mašinu i krene melodija pa znaš da si na sigurnom. Ili kad nađeš sprej ili kad sretneš Huntera pa znaš da si u frci.

Top 3 igre serijala bi mi išle ovako:
1. REmake
2. Resi 3 (ipak on jer je prvi)
3. Resi 2

Na kraju je ispalo duže nego što sam mislio da ću napisati (jbg na poslu sam) i za kraj držim fige i vjerujem da nas očekuje odličan remake toliko očekivane dvojke, a potajno se nadam u dalekoj budućnosti i trojke..

Sviđa mi se tema. Bit će zanimljivo kad zaiskri na Silent Hillu, MGS-u, THPS-u, Gran Turismu...

Ovo je doduše lagano. Nadam se da svi razmišljaju ovako. ;P

RE: Remake kao najbolja RE igra ikad.

RE2 kao najbolji nastavak.
Yakuza_stinger svako koliko planiraš mijenjat serijale? Na kraju možeš staviti i u prvi post kao sve pobjednike koje je FFA izglasao. I ludilo je ako ćemo ovako malo više elaborirat kao Rezi i Solid. Good stuff. ;D

EDIT.

Jebate, RE4 još ni jedan glas dosad.

Hoću, rezultate stavim u prvi post. Samo se nadam da će angažman biti donekle na razini.

Ajmo sunce vam forumaško ljubim. Samo 14 glasova a sigurno vas 50ak lurka. Pa da niste u stanju izgubit 10 sekundi života na odabir. Jaooo

Chetworka reprezzzzentin  !

Ajmo, ajmo, samo 19 glasova. Tko još nije neka glasa. Još malo pa nestalo!

Glasao sam za dvojku. Iako je remake jedinice najbolja igra, dvojka je ipak nabolji nastavak.

Super tema, glaso sam za REmake, koji je stvarno genijalan (nadam se necemu slicnom za duju).

Isto tako cekam anketu za MGS serijal da duja dobije naravno

Ufff.

Kod MGS serijala su realno svi zasluženi pobjednici (koji god da se izglasa od prva tri dijela ;P), na stranu preferencije. Ja vjerojatno tu neću niti glasati. Nakon Vajperovog pitanja u topicu za člana mjeseca, ne mogu u tako kratkom roku još jednom vagati između prvog MGS-a i Snake Eatera. ;D

Mi ovdje laštimo Buster Sword za Final Fantasy anketu. 

Bit' će i jedna i druga anketa, no worries. 8.2. će nova.

a za odgovor na dilemu - prvi se pamte

Evo, obavio svoju forumašku dužnost i glasovao za REmake, naravno.

Holy trinity RE serijala bi za mene izgledao nekako ovako: REmake na prvom mjestu, dvojka na drugom i podcjenjivani Zero na trećem. Ljubav prema Resiju za mene je počela s dvojkom, no REmake u jednom savršenom paketu objedinjuje sve ono što Resi čini Resijem.

Četvorku sam svojedobno iščekivao kao ozebao sunce, no iako na kraju nije razočarala kao igra, mene je, iako sam svjestan da je to možda u tom trenutku bilo nužno, razočarala kao Resi jer je krenula u nekom drugom smjeru i za sobom, nažalost, povukla i cijeli žanr. No to, naravno, ne umanjuje njen značaj za cijeli medij, a pogotovo TPS igre. O tome sam već pisao detaljnije u RE4 retrospektivi pa ovdje neću duljiti. :)

Ufff.

Kod MGS serijala su realno svi zasluženi pobjednici (koji god da se izglasa od prva tri dijela ;P), na stranu preferencije. Ja vjerojatno tu neću niti glasati. Nakon Vajperovog pitanja u topicu za člana mjeseca, ne mogu u tako kratkom roku još jednom vagati između prvog MGS-a i Snake Eatera. ;D

Mi ovdje laštimo Buster Sword za Final Fantasy anketu. 
Jedinica ima posebno mjesto u povijesti i, kako kaže Yakuza, prvi se pamte, ali budimo realni... Snake Eater nema konkurencije.

Holy trinity RE serijala bi za mene izgledao nekako ovako: REmake na prvom mjestu, dvojka na drugom i podcjenjivani Zero na trećem.
Nego, kolega Fox , počeo si kopi/pejstati moje postove, je li? :(

(Šala. Upravo to je i moj Triforce - te 3 igre, tim redoslijedom.)

Great minds think alike!

Možda da se u sljedećoj anketi stavi 3 opcije, jer teško se odličiti.

REmake ( za kojeg sam i glasal) sam po sebi spada u nešto najbolje ikad, al eto, prvi RE je bio jedan od mojih prvih igara za PS1 (dobio sa 5 ostalih originala) i šteta je ne glasat za njega.

RE2 mi nije tolko savršen kao većini ostalih, radi se o vrhunskoj igri, normalno, ali nije mi u vrhu serijala.

Nemesis zato kotira jako jako visoko (kakva je to igretina bila, jebote), a Code Veronica je možda jedan od podcjenjenijih, ali meni je u samom vrhu.
Puno put sam ju prešal, uvukla mi se igra pod kožu i rado bih joj dal glas.

RE4, premda više nije "pravi" Resident Evil, je ponajbolja akcijska igra ikad napravljena, igra koju sam najviše put prešal (uz Dino Crisis 2 i MGS 2) i u svakom slučaju zaslužuje spomen.
Ni da sam glasal za njega, nebi pogriješil, premda je sa dolaskom na onaj otok sve to otišlo u previše shooter vode za moj ukus.
Ajde da ja pucam po njima, al da zombiji pucaju po meni? Ma mrš.
Petica je solidna, draga mi igra u serijalu, a šestica najveće razočaranje, od koje sam odustal nakon pola igre.

Sedmica, s druge strane, premda koncepcualno potpuno drukčija, je vrhunska igra koja bi također zaslužila glas.
Naravno da nije najbolja, ali da sam užival ko prasac dok sam igral, jesam :)

Evo ga, vrijeme je za novu anketu. Metal Gear Solid nastavci. Znači samo oni koji su solidni, a ne ostali koji su bez solida u imenu.