Slažem se, ali ne smiju se neke stvari zanemariti, bilo to da je sa izdavačke strane ili one od developera.
Čitam evo da masa ljudi ima problema sa PC verzijom, da je neoptimizirana, bugovita, drago mi je što se tebi to ne događa, ali popriličan broj ljudi se žali na probleme sa serverom. A ako se svaki put (kao što je primjer sa recentnim Street Fighterom) bude jednostavno prelazilo preko nekih stvari i gurale pare izdavaču niz grlo, ma koliko dobra igra (opet, primjer SFV) ovih problema i DRM-ova groznih (kao i Denuvo) će biti sve više i više, a igre sve više rasparčenije i nedovršene. Kakve crne epizode, ovo nisu epizode već su isjekli igru i prodaju pod DLC. Bolje da se zove Hitman DLC1, Hitman DLC2 itd. itd.
Ali ne, DLC je "hush hush" riječ, bolje epizoda.
Ako se Ubisoftu oko svake sitnice (zasluženo, jer sam i ja među tih par koji se sve više zgražava Ubisofta, Konamija itd.) prigovara, zašto se mora Squareu, Soniju ili drugim izdavačima često gledati kroz prste i ophoditi se na "let it slide" način pristupa. U dosta slučajeva je ili zvučno ime ili je jednostavno igra dobra, ali je okružena ovim da prostite govnima.
Ljudi su prelako prešli preko silnih day 1 patcheva koji su danas normalni, a do prije 5-6 godina bila bi ista stvari i rage kao danas oko mikrotransakcija. A koliko vidim i mikrotransakcije će se polako uvući u mainstream i postaće standardni dio većine igara.
Ja sam uvijek govorio i to je jedini način na koji se mi kao konzumenti možemo boriti protiv tih stvari, a to je "talk with your wallet" pristup i jedini način na koji možemo kao čitavo društvo gamera bolje profitirati. Zašto moramo prednaručivati igre i zauzvrat dobijati nedovršene igre kojih je realno danas 70-80% i svake godine se sve više ta brojka povećava.
Vajp nije ovo paljba na tebe, već moj rant. Jebg. dugo sam ja u ovoj industriji realno i stvarno mi je žao kad vidim sa svojim najdražim naslovima šta se dešava. Pa sam primjer mi je MGS za koji NIKAD ne bih rekao da će izaći nedovršen (od isječene epizode, grozne MGO podrške i koliko čitam na steamu masa cheatera roama bez ikakvog problema...)
A izišao je. A kad je došlo vrijeme da se jednom TAKVOM naslovu to može desiti, šta je sljedeće.