zontra Pa došao bi u DR B (ili sam već bio, ne sjećam se) bez problema da ne izlazim iz utrka pa mi se spusti DR.

Dobar tjedan ce opet biti. Sve 3 utrke ce biti sa GT autima (sto je prvi put odkad ja igram). Odlicno.
Staze Suzuka East Course, Spa (napokon Spa sa GR3. autima, moci cu vise naucit cu tu stazu kak bog zapovijeda) i Dragon Trail u obrnutom smjeru sa GR 4. Mislim da cu sve 3 igrat, ali definitivno Spa najvise.

Gotovo. Nakon 10 dana cjelodnevnog igranja osvojio sam 2 najteža trofeja u igri. To su ona za osvojiti 91 pobjedu i 65 pole positiona u Sport modu. Od sutra idem na preostalih 17 misija, nakon toga grindanje do 50. levela, i za kraj ću ostaviti da odvozim preostalih 200 utrka u Sport modu. Trebalo bi sve biti gotovo u manje od mjesec dana.

4 mjeseci kasnije

GT Sport je u ovom trenutku vjerojatno najgora igra na svijetu. Ako ste mislili da je penalty system bio loš prije par mjeseci, onda će se on prema sadašnjem činiti kao nešto najbolje na svijetu. Jedino kad je valjao ovaj penalty je bio par tjedana tijekom proljeća, ne znam zašto su ga onda dirali, jebo im bog isus mater kretensku. Neki dan sam doslovno odvozio utrku bez ijednog dodira, samo sam jedan zavoj prošao ne baš 100% dobro (dio kotača na travi, dio normalno po stazi), nisam dobio kaznu, nego samo ono upozorenje da mi je Sportmanship Rating (SR) prema dolje, što opet nema nikakvog smisla jer zašto onda nisam kaznu dobio, Na kraju sam utrke dobio svejedno SR par bodova dolje makar sam 99,99% utrke odvozio bez da sam ikoga dodirnuo ili kratio stazu. Ili npr. ovotjedna utrka A, na onoj Route X stazi od 30km, frajer me bump drafta, i ja dobijem 4 sekunde kazne zbog 'forced another car off track'. Smijurija, nit ja, nit on nismo ništa izgubili/dobili, samo smo surađivali, niti je on mogao izletit za staze pošto je doslovno ograda svugdje, a i zapravo nije nigdje izletio jer je cijelo vrijeme bio iza mene nakon što me dotakao. Na kraju uđem u cilj prvi, ali zbog kazne završim 8. ili tako nešto. Zadnja 2 mjeseca doslovno nisam ni blizu SR max ratinga, a zadnjih mjesec dana nemrem iznad 50 dignut. Nemoguće, svaki mali dodir odmah dijele kazne kao ludi, a da ne govorim da sam i zbog frustracija već nebrojeno puta rage quitao. SR mi je i danas službeno pao na minimum što je automatski i srušilo moj Driver Rating na minimum i sad sam DR D, a SR E. I sve ono što sam radio da dođem do A DR i S SR pada u vodu i moram opet grindat.
Ali svejedno igram i dalje igru. No da jebena nesposobna smeća iz PD-a nemaju ljude zadužene za kazne iz mentalno retardiranih ustanova, ovo bi bila još 100 puta bolja igra.

zontra Rekoh već od prvog dana od kada je izašla ova igra, da je penalty sistem skroz sjeban...najluđe je to što se pogoršao.

4 mjeseci kasnije

U zadnje vrijeme baš stavljaju odlične staze i utrke u Daily Races, tako da moram priznat da zadnjih par tjedana igram najviše još od početka 2020. godine kad sam samo ovo igrao, a sad još i TLOU2 igram usput. Ovaj tjedan jedna prokleto zabavna kombinacija, naša staza (Dragon Trail) sa GT2 autima. I još moramo koristiti i Hard i Medium gume. Ići full speed sa Hard gumama kroz Death Chicane... uf, lagano se možeš skucat u ogradu. Inače tu našu stazu uopće nisam volio na početku, no sve mi je draža i to zato što ima svega; dugačkih ravnica, ultra brzih S zavoja, sporih zavoja, brutalna šikana... stvarno super staza. Druga odlična staza ovaj tjedan je Barcelona sa GT3 autima. Uopće ne volim tu stazu u stvarnom životu, ali mi je baš dobra u igri. Sad ću moći ovaj tjedan vježbati na njoj.
    A i kazne nisu više toliko ubitačne koliko su znale biti. Istina, npr. prošli tjedan u Monzi si morao jako paziti na limite staze gdje bi dobio sekundu i pol kazne ako si cuttao zavoj za jedan piksel, ali ajde bar nisu davali kazne za i najmanji dodir, a ako je i bilo jačih dodira, bile su pravednije kazne. Makar i dalje su preoštre kazne općenito, a i znaju uletiti neke bizarne kazne s vremena na vrijeme i tu se definitivno da napraviti napredak za GT7.

Mene su upravo te mrtve kazne u potpunosti odbile da dalje igram igru.

Icek

Je, znaju biti nekad stvarno iritantne, ali moj prijedlog je doći do B Driver Ratinga (DR) i S Sportsmanship Ratinga (SR) i već su ti u tim lobbyjima 95% ljudi skroz pravedni i stvarno se utrkuju pošteno pa su šanse za kazne puno manje. Ja znam nekad otići na svoj 2. account gdje imam skroz niske Ratinge pa pokušat pobijedit sa zadnjeg mjesta protiv tih slabijih igrača. I tamo je to kaos, doslovno neki ljudi igraju sa mindsetom radije ću crknut u najvećim bolovima nego izgubit jednu poziciju na fer način. Tako da doslovno znaju namjerno skretat u tebe na ravnicama i onda to nekad bude katastrofa i utrke pune kazni za sve. Ali kažem, ako dođeš do barem niskog B DR Ratinga i S SR Ratinga, utrke će većinom biti dobre i pravedne. A za B Rating ne moraš biti neki briljantni vozač, dovoljno je da budeš okej.

Ma dok sam vozio sam uvijek bio S rank, ali možeš ga puhat. Nisam dobar vozač da bi došao do B ranka.

4 mjeseci kasnije

Što više ovu igram, to mi se više gadi. Toliko nema veze s mozgom i realnošću da me hvata proljeval svaki dan kad sjednem i odvozim nekoliko utrka.

zontra
        Online.
        Ma općenito. Kada auto od 210bhp, prednji pogon, ne može normalan zavoj riješiti sa 65km/h već moram gasiti auto na 30km/h da bi pritom izletio te pri toj brzini od 30km/h auto odleti 50m van staze u nekontroliranom vrtlogu? A da ne govorim da auto od 700bhp ne može sa tcs i automatskim mjenjačem uopće ubrzati i treba mu 7 sec do stotke. Sa isključenim tcs auto ne može uopće startat, throttle na 1/4 auto se sa 13km/h vrti u krug kao na jebenom ringišpilu.

Controller -.-

Icek

Ja kad sam igrao online, uvijek sam igrao Daily B ili C posto su tamo najcesce bili GT auti. Ovo sto si ti komentirao se vjerojatno dogadalo sa road autima, a od toga sam bjezao ko vrag od tamjana jer je uzas vozit s tim pored GT auta. I naravno, samo kontroler sam koristio.

Što je najgore, vozio sam se u nekim od tih autiju i ono što je predstavljeno u igri nema veze s vezom od pravog auta. Vozio sam se i u nekim bijesnijim jurilicima i njihova GTS verzija izgleda kao uškopljeno izglednjelo tele naspram rasnog rasplodnog bika kakvi su ti auti u stvarnosti.

Icek Ma daj? Pa kad su dodali Yugo Koral 55 u igru?

buz Yugo Koral 45

Ispravljeno 🙂 Iako preferiram Floridu, ali i Yugo može proči.

3 mjeseci kasnije