"I dođu tako vremena kad pamet zašuti, budala progovori (u ovo i sebe ubrajam, da se razumimo ), a PS2MASTER popije ban."
Gran Turismo serijal je očito i dalje relevantan, čak i puno više nego što neki sebi žele priznati, a ovo nepotrebno mentalno nadjebavanje zadnjih dana to samo dokazuje. Tko god je odgojen na Playstationu ili je imao barem jednu PS konzolu je prilično sentimentalan po pitanju ovog serijala i svatko od nas ima drukčije poimanje samog Gran Turisma. Npr. Kad Revo kaže da je GT4 karijera zastarjela i da taj grindfest u današnje vrijeme ne prolazi, ja se ne slažem ni 1%. Ja na GT4 gledam upravo suprotno.
Za mene sva genijalnost GT4 stane u to da tu igru danas možeš uzeti i zabaviti se kao ni sa jednom vožnjom na tržištu. Ali ja sam spreman prihvatiti njegovo mišljenje i ne vidim nikakvu potrebu da mu dokazujem suprotno, jer znam koliko su ti pokušaji besmisleni. Naučite prihvaćati tuđa mišljenja. Potpuno je ispravno i u redu je napisati svoje mišljenje, bilo kad - bilo gdje, a ako konkretno pričamo o ovoj igri, normalno da nju ne gleda svatko na isti način. Netko je subjektivniji, netko objektivniji, ali to je realnost, tako jednostavno mora biti. Ja prvi nisam objektivan u milijun stvari.
Ali ako ćemo iskreno, ja jednostavno ne kužim potrebu da se sad konstantno masakrira ovaj GT i PS2MASTER ili neko drugi tko će cijeniti ovaj GT. A nije da je neočekivano i da je teško razumiti da postoji takva ekipa. Pa dosta je bacit oko na neki GTS NeoGaf thread di ekipa doslovno puca od optimizma i jedva čeka nadmetanja i vožnju. Tamo sam čak ubrao masu detalja iz igre koje su napisane, a da ih nisam niti skužio kroz svoja dva sata Demo igranja. Pa evo i Dormin jedva čeka igru, je li sad i on taj fantomski fanboj?
Meni je stvarno drago da će barem netko na ovom forumu s guštom dočekati novi GT. Ne želim da GT postane impotentan, kao što se dogodilo sa Final Fantasyjem.
Ovdje je ključ u jednoj stvari (ili bi barem trebao biti), NITKO NE OSPORAVA SAMU KVALITETU GT Sporta, ona je neosporiva; OSPORAVA SE KVANTITETA. I da se onda usput osvrnem na Nexusovu recenziju, ni za nju ne mislim da osporava kvalitetu igre (možda je previše subjektivna, ali božemoj ), dapače; ta recenzija je realno stanje stvari.
Isto tako mislim da se ipak svi možemo složiti da GT Sport iz 2017.-e i GT Sport iz 2019.-e neće biti iste igre. Kad Dormin kaže da mu je zastrašujuće iti pomisliti kako će ova igra izgledati za koju godinu, ja se slažem s njim. Sto posto. Istovremeno, to mrzim više od ičega. Spreman sam se kladiti tko god hoće da će se o GTS-u za dvije godine pričati kao o VELIKOJ igri, jednoj od najznačajnijih za serijal. Ja sam onaj tip koji kad kupi igru, ne zanima ga više ništa izvan tog CD-a na kojem je igra. Ali u ovom vremenu, a pogotovo sa ovom igrom - to je nemoguće. Svejedno sam svjestan da u Polyphonyu trenutno imaju jebenu podlogu, i samo je do njih koliko će ta podloga dobiti slojeva u budućnosti. Mene iskreno više ne zanima. I šta trenutno možemo napraviti?
Neće GTS dobiti karijeru GT4 zato što ćemo biti glasni i frustrirani na FFA forumu niti je PS2MASTER kriv što je tako. 2017.-a nije godina kad će Polyphony izbaciti gigantski PS1/PS2 Gran Turismo naslov. Zaboravite ta vremena. Često uzimamo ovu industriju zdravo za gotovo, ja prvi. Iako su pojedini timovi/izdavači zaslužili pljuvanje, kao uostalom i tržište koje im je to omogućilo (opet, sve u granicama), nekad previše masakriramo ljude iz ove industrije. Postoji ta knjiga od tog Jasona Schreiera, i toplo je preporučujem. Nije baš sve crno/bijelo kako najčešće mislimo. Para vrti di burgija neće. Nema tog Square Softa koji će u istoj godini izbaciti i najaviti unaprijed novi FF, nema tog Team Silenta koji će u razmaku od tri godine izbaciti tri horror igre kao jedne od najboljih svih vremena, nema tog Uematsua koji za "tamo neku igricu" sklada sa takvim ponosom i kao da mu život o tome ovisi.
:Sad, jebiga, šta ćeš? Sjediš i plačeš.:
Sjećam se i tog Vajperovog posta (polu zajebancija ili ne, nebitno) kad je odbio nečiji prijedlog da uzme neku igru na Steamu, kao uzet će je na GOG-u jer ne želi dati pare Gabenu. I možda glupo zvuči, ali to je jedini način na koji se možemo boriti protiv stvari koje nam smetaju u ovoj industriji. Pokaži karakter i Acta non verba. Nitko te ne tjera na ništa.
Moram i ovog Mavericka spomenit.
Maveriče, meni ne smetaš ni najmanje. Dapače, drag si mi tip. Pogotovo jer često mislimo na sličan način i vidim da smo odgojeni u istoj eri konzola, često kužim što želiš reći, ali jednostavno se čudno izražavaš.
Ispada da ulaziš iz teme u temu sa bokserom na rukama, jer si često previše negativan i pljuješ sve redom. Mislim da bi bilo učinkovitije i značajnije da biraš rasprave, ne možeš u svaku ulazit đonom. Stani na balun.
Općenito, ovde je moderatura predobra i tolerira se nekad i previše. Ova besmislena rasprava bez problema završi Masterovim banom, sjebe se one koje samo žele pročitati i zanima ih kakav je novi Gran Turismo, a uzrok se nikad ne bi ni pogledao. Bitno je da se Mastera navodi na tanak led, i da se obavezno barem svaki drugi post spomene fanbojizam. Ili kad ničim izazvani označavate Emilija uz nezaobilaznu "Emilijo na aparatima" ili još luđe (!) ulazite u nadjebavanje sa njim, ne bi li odnili još jednu virtualnu bitku. Birajte rasprave ili ignorirajte sve. Prelako je.
Na kraju krajeva, u 2017.-oj smo. Godina za gaming je nemoguća. Šta god uzmeš, ne možeš falit. Pa nismo više dica. Trebali bi biti veći od ovoga i guštati u ovom što nam je omogućeno.