Pojedi ga ti, Mirza, ja sam te umjerenim postom dobronamjerno usmjerio, tvoja reakcija je izbjegavanje.
Cole, ti si kao neki ozbiljan recezent, negdje?
Oprosti ako te je moja referenca sa Snickersom ("Kad si gladan, nisi svoj") uvrijedila, ali si mi se učinio (bez razloga) napadan po pitanju tuđih stavova. Imaš svoje mišljenje koje poštujem, ali isto tako imam i ja svoje...ne moraš se slagati, ali bi te zamolio da ga poštuješ.
Dakle, MOJE MIŠLJENJE je da standard auta izgledaju odvratno i da im nije mjesto u igri kakva je Gran Turismo (7) na PS4. Riječ je o moćnoj konzoli koja je u stanju da vrti sve moguće i nemoguće fantazije developera i sam Kaz je to jasno dao do znanja.
“Everything will be running naturally,” Yamauchi assured us. “PS3 was much, much more difficult. The high quality of data that we have being rendered on the PS4 I think is going to make an incredible difference.”“For GT7, myself and my staff have a clear vision: to do everything we couldn’t do in GT6. We want to make it very Gran Turismo. By that I mean it’s going to be a game that matches the very era that we live in, in 2015 or 2016.”Kaz je perfekcionista, to svi znamo...stoga ne treba čuditi što od njega i očekujemo savršenstvo. Ali ako je za vrijeme u kojem živimo svojstveno da pored monstruozno detaljnjih auta vozimo pixelizirane Fiće, Peglice i Nissan Micre, onda čvrsto vjerujem da itekako ima(m) mjesta za razočarenje.
GT će se vjerovatno kupiti kakav god da bude...GT je kult koji igram od PSX-a, ali moram primjetiti da su se PD-ovci malo ulijenili sa posljednjim naslovima. Oni nisu mali studio i zato me još više čudi odluka da će ubacivati standard auta. Ali opet, ko sada zna 100% reći šta Kaz i misli pod "standard cars"...da li su to auta sa PS2 ili su standard cars postala premium auta sa PS3. Ne znam koliko je uopće realno očekivati da PD ispočetka pravi sva auta, tako da se možda može pretpostaviti da će premium auta sa PS3 poslužiti kao osnova za premium auta na PS4.
Uopće ne spominjem broj standard auta ili broj istih auta izvedenih u 10+ varijanti...to mi je nebitno. Ma nek bude 1 standard auto u igri koja izlazi 2016/2017 najjačoj konzoli na svijetu je porazno saznanje. Jedini razlog zašto oni postoje jeste broj i samo broj...pa će nam PD servirati priču 700+ auta.
Ne mogu a da ne napravim poređenje sa konkurencijom, ma šta ko mislio o Forzi...ne poredim igre kao igre, nego politiku i stav deva...Forza 5 je imala nešto više od 200 "premium" auta. Forza 6 će imati preko 450 "premium" auta. Zaključak priče: Ako je jedan Turn 10 u stanju da udupla broj auta za manje od 2 godine, onda je to svakako i PD.