Dostupan je demo na storeu, naravno da sam odmah isprobao.
Igra djeluje odlično. Combat ima odličan flow, kontrole su responzivne i točne. Light attack, heavy attack, pregršt specijalnih napada, pa link attack pa burst. Ima jako puno zanimljivih mehanika. U suštini prati neki standard akcijskih/ARPG igara i funkcionira jako, jako dobro. Mogao bih reći spoj Bayonette i Ys-a.
Art je predivan, full anime. Lokacije daju dovoljan privid slobode i potiču na istraživanje iako se radi o generalno linearnoj igri. Ima jako puno efekata i dosta kaosa na ekranu ali se nikad ne gubi kontrola nad likom i onime što se događa.
Glazba je fenomenalna. Pogodili su sa tim avanturističkih osjećajem koji igra nosi i prezentacija je jednostavno savršena. Tranzicija između field i borbene teme je toliko smooth, samo se osjeti hype borbe.
Ako bih morao istaknuti jednu manu onda bi to bilo zaključanih 30FPS. Radi se samo o ograničenju PS4 konzole, na kojoj sam isprobavao igru, ali je baš jako primjetno. Ne želim zvučati elitistički ali od kada igram uglavnom na PC sve ispod 60 FPS-a (posebno akcijske igre) mi je teško igrivo.
Sve u svemu, ako je suditi po ovom kratkom demou mislim da su se ove duge godine čekanja isplatile i da nas čeka prvi ozbiljni GOTY kandidat. Još samo 2 tjedna… ufff, samo 2 tjedna.