PC5
Ali šalu na stranu jako pohvalno od strane Sony-a!
PC5
Ali šalu na stranu jako pohvalno od strane Sony-a!
Je da, PC igracima je jedino na pameti osvajat psn trofeje. Ajd, mozda jedino onima koji zele da im igra izgleda jos bolje pa su cekali port, i tek je na PCu budu odigrali a zele do platine.
Znaci li ovo da crossplatform igre isto budu podrzavale isto ovo, ili samo ekskluzive? Tipa hocu igrat MH prek Steama, osvajat psn trofeje, a igrat sa pc frendovima?
Pa trofeji su za PS5 igre.
Računaju se i vode pod tvoj PSN profil.
Samo ako ju igraš prvi put.
Mozda ce ih odvojit posebno kao PS4 i PS5 verzije pa ce trophy hunteri moći double dipat ili ti ga triple
foggy Je da, PC igracima je jedino na pameti osvajat psn trofeje. Ajd, mozda jedino onima koji zele da im igra izgleda jos bolje pa su cekali port, i tek je na PCu budu odigrali a zele do platine.
Mislim da im je ovdje strategija cock teasati igrače sa novim igrama koje budu izlazile na PlayStation, tako da ako se ikad odluče kupiti PlayStation za neku ekskluzivu da imaju neki progress tj da su već zakoračili u PlayStation ekosistem sa profilom i sejvovima. Meni bi osobno bilo fora da se još više nadovežu na ovo tipa cross-progress da mogu svoje sejvove sa PlayStation prenijeti na Steam i obrnuto u igrama poput Helldivers ili tobože kad izađe TLOU 2 Remastered da mogu odmah u startu New Game+ početi.
foggy Tipa hocu igrat MH prek Steama, osvajat psn trofeje, a igrat sa pc frendovima?
Nećeš jebat.
prayer Meni bi osobno bilo fora da se još više nadovežu na ovo tipa cross-progress da mogu svoje sejvove sa PlayStation prenijeti na Steam i obrnuto u igrama poput Helldivers ili tobože kad izađe TLOU 2 Remastered da mogu odmah u startu New Game+ početi.
Ne nadaj se previše. Ne možeš ni sa jednog ps5 na drugi prenjet save fileove za ps5 igre osim ako plaćaš plus.
Hmm da, ali ovo nije PlayStation da te ucjenjivaju s takvim stvarima. U najgorem slučaju što se mene tiče ili skinem sejv ili editam. Cross-Save nije znanstvena fantastika, još i više jer ga mnogo igara već sada imaju implementirane u sebi. U mojim ocima bi tako što bio jedan veliki plus u ocima igrača i u očima publike općenito. A ako se netko odluči preči na konzolu ili još bolje sa nje na PC onda im je još i veća incentiva da kupe Plus ako bude zbilja potreban, ali to bi bio negativan PR za njih.
Naravno da bi bio plus i za ps4 igre i dalje mozes normalno exportat save file. Za ps5 ne mozes. Ako ne platis za cloud save, file je vezan za konzolu i nema nacina da ga prebacis ikamo. Cisto sumnjam da ce pohlepna gamad to promijenit za PC
foggy I dalje mi to nije jasno. Odurno.
Jos ljepse je da ti pobrisu sve saveove s clouda ako neko vrijeme nemas plus.
foggy Pa nismo pali na glavu kao mali
Ali dok god se ne igra Fortnite sa jedne i s druge strane u 30-ima dobro je
sanzo Naravno da bi bio plus i za ps4 igre i dalje mozes normalno exportat save file. Za ps5 ne mozes. Ako ne platis za cloud save, file je vezan za konzolu i nema nacina da ga prebacis ikamo. Cisto sumnjam da ce pohlepna gamad to promijenit za PC
Ma gle, je da je šupćinski ali na kraju dana kužim, žele pare i to je to kao i svatko drugi.
I ne samo to, Ghost of Tsushima i budući Sonyjevi naslovi na PC-u implementirat će PlayStation pozadinsko sučelje nalik onom na PS5. Tako ćete i na PC-u moći pristupiti PlayStation listi prijatelja, profilima, postavkama, pa i već spomenutim trofejima. Sve to ako se ulogirate (ili registrirate) u svoj PlayStation račun.
Kamo je sve ovo krenulo, konzole će od iduće generacije kako mi se čini biti samo običan custom PC za one kojima se neda sklapati vlastita konfiguracija i žele proći povoljnije. Kako sam već ranije pisao, budućnost će biti platforme i content koji dolazi za njih, hardware će polako skroz padati u drugi plan.
Deadwalker Kako sam već ranije pisao, budućnost će biti platforme i content koji dolazi za njih, hardware će polako skroz padati u drugi plan.
Konzole idu sve više ka PC-u, ali su i dalje zatvoreni sustavi gdje nema univerzalnosti klasicnog PC-a i gdje svaku igru placas koliko oni odluce. Ako Valve ili Microsoft izbace konzolu koja podržava klasicni Windows/Linux, tada pricamo o PC-u.
TITANXIS To je već gotova stvar. Možda i bolje jer neće bit pc-konzolaških ratova.
U postu sam napisao da je gotova stvar samo ako netko napravi Sony, MS ili npr. Valve "konzolu" sa podrškom Windows ili Linux, bez podrške jednog od ta dva OS-a je to i dalje zatvoren klasicni tip konzole.
Istina, napisao si ali moj komentar išao više u smjeru da hardverskih konzola neće biti da su zatvorene od strane nekog OS-a. Igraš jednu na čem očeš, dok imaš aktivnu pretplatu i jedino te pretplate će svaka firma nudit svoju i tu će doći možda do konkurencije ali sve igre će se moći igrati u suprotnim taborima. Tako ja to vidim.