Istraživanje pokazalo: Većinom igrate starije igre
- Uređivano
Prije si nisi ni mogao priuštiti da izbaciš tehnički drlog od igre jer nije bilo mogućnosti patchanja. Za PS1 i PS2 su igre trebali dobro testirati prije nego ih izbace van. Danas praktički svaka igra ima day one patch. Tako da je činjenica da su prije igre day one bile ispolirane.
Brijac Manji raspon hardvera za prilagodbu, manje kompliciran i zahtjevan proces izrade igre u odnosu na današnje, većinom izostanak MP komponente i feedbacka, manje bitchanja na netu od korisnika, manje uočljivi propusti…Dobar dio ljudi bi i današnje igre završio od početka do kraja bez game breaking bugova da i ne bude nikakve podrške, samo eto, drugačija vremena.
Naravno da igramo starije igre kad novih ni nema (sve remake, remaster i pokoja nova ideja), a ove koje izadju se patchiraju jos godinu, dve.
Zero manje kompliciran i zahtjevan proces izrade igre u odnosu na današnje
Ja se sjećam da su neku bolju igru razvijali minimalno 3-4 g a danas ih štancaju svake 2 godine a neki serijali tj. spinoffovi izlaze jednom na godinu da ne stigneš to popratit.
Devovi su nekoć nailazili na mnoge probleme kako nešto izvesti u igri a da to ne izgleda ko fuš posel.
Danas je puno lakše uz svu tu silnu softwersku i hardwersku pomoć. Samo pokretanje lika uz pomoć mocapa pa sve do gotovog skeniranog ambijenta prebačenog u software. Zbog tih svih blagodati su se svi uljuškali.
TITANXIS Haha, ne. Mislim, reci to slobodno ekipi iz Rockstara i Naughty Doga. Uz svu tu tehnologiju zašto sada svaki sljedeći GTA moramo čekati više od 10 godina. Od ND evo uskoro će četiri godine od zadnje velike igre, a nova nije ni prikazana. Od Insomniaca isto razmak između dva Spidermana je pet godina. Tužno je današnje stanje AAA gaminga moj Titane, što ne znači da je ponuda toliko loša ili da dobrih igara nema.
Zašto se toliko čeka na novi GTA. Mislim da su tu drugi problemi u pitanju koji nisu baš tehničke naravi. Rockstar je odlična kompanija sa velikim iskustvom i tehnički problemi im ne bi trebali kočit razvoj.
Uz današnju tehnologiju igre mogu bit vrlo odlične a usprkos tome neki izbace poludovršeni proizvod.
Filmovi i igre polako idu u smjeru gdje je glazba vec duže vrijeme zapela, novih ideja je manje, mediokritet i propaganda su sve više prisutni te je sve manje kvalitetnih pisaca, naravno svaka cast iznimkama kojih ce uvijek biti.
- Uređivano
Rockstar je firma koja želi isporučiti neko novo i neviđeno iskustvo a to zahtijeva upravo jak hardver i tehnologiju.
Sad imaš odgovor zašto čekaju jednu generaciju za igre. Da naprave zaista neki skok i o tome će se pričati godinama.
Igrati godinama.
Pogledaj Red Dead 2, 2018. još uvijek trga po svemu i nove next gen igre.
Gta V je isto dugo bio aktualan, sada pokazuje godine ali Rockstar je ostao nepobjediv u inovacijama.
Ne igram igre starije od šest mjeseci
U Rockstarovce nimalo ne sumnjam i njihove odlične igre.
Otprilike kada se prvi puta najavi neka igra da je u razvoju tada prođe 4 g do finalnog rezultata. Tako je bilo i sa RDR2 i sa GTA5 a tako će biti i sa GTA6. Prvi puta se spomenula 2022 i znači 2026 će izaći i ništa neuobičajeno. Mi smo nestrpljivi pa nam dugo čekati.
Moć trenutnog hardvera treba i znat iskoristit a ND i RS pravi su majstori.