• Gaming Vijesti
  • Hellblade 2 u 30 FPS-a na Xboxu za “cinematično” iskustvo igranja

biver baš to, cinematic iskustvo postalo je izgovor za nesposobnost napraviti igru u stabilnih 60fpsa s dobrom grafikom.

Picek Nije stvar cak ni u tome. Ima hrpa igara koje izgledaju odlicno i ja ih igram na Series X u 60 fps-a. Sta me boli kita kako se zove engine u kojem radis igru, ako ne mozes izdat igru u 60 fps-a, promijeni na engine u kojem mozes ili nemoj izdavat igru za platformu koja to ne moze vrtit. Pa kad bi za Xbox/PS 5 izasle 2 nove igre u godini dana, onda bi se valjda konacno skuzio false marketing i dobio razlog za preispitivanje trzista.

StarFox_N neusporedivo izgledom…

Ali tako mi je drago zbog ovog. UE5 se reklamirao kao next gen engine ovih konzola, a ispalo takvo sranje epskih razmjera

chono Igre koje izgledaju fenomenalno i istovremeno se izvode u 60.

Nema nikakvog razloga da Hellblade nema performance mod koji bi lijepo izgledao.

chono Meni nije drago jer su prvo probali trziste sa izbacivanjem smeca u 30 fps i onda kad su vidjeli da ljudi i dalje kupuju ko retardi i igraju bez obzira sto su u startu prevareni samo su nam lijepo nastavili servirat sranja bez posljedica. Bilo bi mi drago da ih sve tako osamari kolektivna tuzba za false marketing da im prisjedne izdavanje "next gen" konzola uopce.

StarFox_N ima, igra smrdi naveliko cijeli razvoj i ovaj sam kraj pred izlazak jos nema sys requirementsa. Nitko ne kaze da nece doci perf mode, ali u ovom stanju, mi neznamo prakticki nista sa tehnicke strane.

Osim da izgleda neusporedivo bolje od Ratcheta i Dooma

Ne igram i ne kupujem igre u 30 fps i to je to. Imam hvala bogu za igrat hrpu igara koje idu u 60/120 fps tako da mi nije sila. Tuzno je sad sta ce izdat generation refresh i onda ce ps5 pro i novi xbox vrtit te sve igre u 60 fps kako su i ove trebale i onda ce se oni lupat u prsa kako imaju najjace konzole ikad i objavljivat statistike konzola i brojeve koji apsolutno nista ne znace jer su informacije vezane uz software neistinite, zapravo i lazne.

Zar se next gen ne bazira na tech a ne na framerate? Ne kužim čemu plakanje oko broja sličica pogotovo kad se prošla generacija konzola vrtila sa jednakim performansama?

chono Ne mora izgledati neusporedivo bolje.

Neka malo smanje postavke i ubace performance mod. Igrači bi trebali imati izbor.

Ako ne ubace 60fps mod to je lijenost ili nesposobnost.

Ako se može jedan Cyberpunk koji je pravi veliki open world izvoditi u 60 i pritom sasvim lijepo ( ne fenomenalno kao na PC-u ali lijepo ) izgledati na konzolama nema opravdanja da ne može i Hellblade.

prayer zato jer je poanta next-gena da na njemu bude bolje ono što nije bilo na old-genu, a to uključuje i frame rate. Bilo je i na PS4 igara koje su se vrtile u 60 fpsa i izgledale dobro tako da nema izgovora za PS5.

Picek

Pa i je bolje, bolja je grafika i brža su učitavanja pa i sami tech iza njih, framerate je proporcionalan tome tj jačini/slabosti HW-a. Raytracing i Pathtracing su nove tehnologije koje nove konzole nisu sposobne niti ogrebati površinu, a ako jesu to je najčešće najosnovnije od najosnovnijeg i to u 30 FPS-a ako se radi o third party stvarima. Sa UE5 sa muče najjača računala tako da bi bilo malo glupo očekivati ista drugo od konzola koje su višestruko slabije sa drastično manjim arsenalom tech-a.

prayer Zbog toga što je s ovom generacijom 60 postao standard.

Sve ti kužiš. Nisi glup.

chono Da, u tome i je problem. I isto tako u tome da nitko nece za to odgovarat, to je tuzno. Nebitno dal se radi o igracoj industriji ili necem potpuno drugom, za takve stvari ljudi trebaju odgovarat i trpit posljedice.

StarFox_N cp77 je peglan godinama da se izvodi ovako. Samim time neusporediva igra, jako brza, dinamicna i koja pita visok framerate. Hellblade je vise iskustvo nego igra, jako naginje "walking simulatorima" Sonya, puca na storytelling i dojmljivu vizualnu prezentaciju. Usudio bi se reci interaktivni film