Najbolja konzola svih vremena. Baš sam pričao s bratom, kada bih imao opciju da odem na pusto ostrvo, give me PS2 i taj fenomenalni library and I am set for life.
Ne čude me takve brojke inače, iako ne znam da li postoji taj podatak igdje, ali siguran sam da je čipovan ps2 doprinuo takvoj prodaji, pogotovo u zemljama trećeg svijeta. Znam da meni je, iako Sony i ostale kompanije nikada to ne bi priznale. Nikad ne bih imao nijednu "pravu" konzolu (ne računam terminator) vjerovatno da nisam kao dijete imao pristup pijaci i "prženim" igrama od 5 eura. Tj. nikad ne bih nagovorio svoje sigurno. Veliki adut je bila činjenica da se igre mogle ilegalno nabaviti za relativnu siću. Isto važi za Nintendove konzole koje su uvijek bile prve koje su fasovale po tom pitanju.
Ja sam kao dijete imao samo jednu ps2 original igru i to je to. Jak & Daxter. Sve ostalo sve i da su moji mogli uzeti, ne bih imao gdje jer nije bilo jednostavno za nabaviti. Maksimalno se moglo po većim trgovinama naći par orginala i to je tada bilo prokleto skupo.
Sada je naravno sasvim drugačija situacija, zahvaljujući digitalnom storeu i većem standardu (pogotovo u usporedbi s tim poslijeratnim periodom). Da mi je netko pričao da bih mogao za 5 eura danas na Steamu uzeti čitavu Batman Arkham trilogiju sa svim dlc-ovima, rekao bih da je seronja 😃
Alas, tko ima strpljenja danas, svakako može vrlo jeftino kupiti igre.
Ali što je ironija, da nije bilo upravo tih piratskih igara, ubijeđen sam da nikad ne bih ni pogledao danas igre, a kamoli bio strastveni igrač. Kada bih sagledao koliko sam novaca zadnjih 15 godina dao na igre, siguran sam da sam vratio svoj fair share djetinstva Sonyju i ostalim publisherima.