Znači možda ode u propast, konačno. RE8 je baš bio vrhunska igra, šteta. Možda iznenadi, ali mislim da open world kemijanje stvarno treba više zabranit.
Resident Evil 9 možda ide u open world okruženje
RE8 je bio poluotvorena igra na trenutke. Vjerujem da bi se moglo izvesti nešto da svijet bude još veći, ali čemu? Gubi se na horor elementu i pažljivo režiranim sekvencama gameplayja, puno je teže ukomponirati dobar dizajn zbog praznog hoda i eventualnog svođenja na čistu pucačinu da se ta praznina popuni (u što se skoro svaki noviji RE na kraju ionako pretvori). Što je sljedeće onda, vozila u igri kojima ćemo u stilu Dead Risinga ili Dead Islanda gaziti zombije? Ovo mi više vuče na pokušaj eksperimentiranja kao s RE6, za koji znamo kako je na kraju ispao (na svu sreću po Capcom, RE6 je čak komercijalno i dobro prošao ).
Resident Evil 6 je odlična TPS igra 8/10 ali kao Resident Evil prosječan.
Isto važi za Resident Evil 3 Remake. Super igra i linearni TPS ali kao Resident Evil 3 Remake je podbacio u mnogim očekivanjima.
Svejedno treba odigrati je je visoka produkcija i rijedak TPS nakon RE2 Remake, Uncharteda i slično.
Resident Evil 4 Remake je nadmašio original i mnoge današnje naslove te zaslužuje pridjev remek dijela.
Vidi se trud u svakom segmentu i volja developera i programera, puno fan servicea i zaista rijedak slučaj danas.
Po meni ići sa RE u neki otvoreni ili čak poluotvoreni svijet mi je mrcvarenje. Linearnost je zakon za takav kalibar.
Ubit će postepeno RE sa eksperimentiranjem tih pizdarija. RE je postao popularan još od 1996 ne samo zahvaljujući viziji Capcoma već i igračima koji su podupirali svo vrijeme taj serijal. Meni nije nit trebao ni RE6 ni RE7 a o RE8 da ne pričam iako se radi o tehnički solidnim RE naslovima s tim da u RE7 ima više horora ali zato u RE6 ima tradicionalne zombije pa su tu negdje, obje su prekretnice koje mjenjaju smjerove.
Za nove generacije igrača RE7, RE8 + rimejkovi su pun pogodak ako se još prvi puta susreću sa RE. Dobar gameplay, fluidnost i grafika su sve što mladi igrači u usponu najviše žele od jedne današnje igre a za nas starije ljubitelje RE to je previše otišlo daleko barem ja tako gledam na RE pa i opčenito na sve serijale koji se pomalo pretvaraju u tv sapunice. RE je meni izgubio šarm, čarolija je nestala. Trebalo se sa još RE5 završit čitav serijal i onda započet nešto novo sa drugim imenom i universumom pa tko voli nek izvoli.
Mislim da bi to mogao biti jako dobar smjer, jer i za elden ring se pričalo svašta.
TITANXIS Po meni ići sa RE u neki otvoreni ili čak poluotvoreni svijet mi je mrcvarenje. Linearnost je zakon za takav kalibar.
Dobra linearnost i pace je ono što daje RE-u odlicni doživljaj napetosti i atmosferu, potpuni open world bi potpuno razvodnio taj efekt naspram kvalitetnom settingu na manjem podrucju u kojem se igra odvija…manji open world bi donekle mogao proci.
Silent Hill je isto u prvim nastavcima polu open world i funkcionira odlično. Nimalo nije izgubio na atmosferi i dobrom pacingu.
- Uređivano
Usrani open world je uništio industriju. Baš fali vrhunskih linearnih igara.