Po meni ići sa RE u neki otvoreni ili čak poluotvoreni svijet mi je mrcvarenje. Linearnost je zakon za takav kalibar.
Ubit će postepeno RE sa eksperimentiranjem tih pizdarija. RE je postao popularan još od 1996 ne samo zahvaljujući viziji Capcoma već i igračima koji su podupirali svo vrijeme taj serijal. Meni nije nit trebao ni RE6 ni RE7 a o RE8 da ne pričam iako se radi o tehnički solidnim RE naslovima s tim da u RE7 ima više horora ali zato u RE6 ima tradicionalne zombije pa su tu negdje, obje su prekretnice koje mjenjaju smjerove.
Za nove generacije igrača RE7, RE8 + rimejkovi su pun pogodak ako se još prvi puta susreću sa RE. Dobar gameplay, fluidnost i grafika su sve što mladi igrači u usponu najviše žele od jedne današnje igre a za nas starije ljubitelje RE to je previše otišlo daleko barem ja tako gledam na RE pa i opčenito na sve serijale koji se pomalo pretvaraju u tv sapunice. RE je meni izgubio šarm, čarolija je nestala. Trebalo se sa još RE5 završit čitav serijal i onda započet nešto novo sa drugim imenom i universumom pa tko voli nek izvoli.