Super članak, hvala na sumiranju DF videa. Nisam ni dalje uvjeren da mi treba Pro, posebno ako će cijena disk verzije biti oko 650€. Previše.
Analiza: Što je PS5 Pro, cijena i kome uopće treba?
Sta se tice GTA meni se vrti samo jedna stvar po glavi, a to je da ce mozda namjerno lockat igru na 30 FPS i nece nudit performance mode samo da bi 1-2 godine kasnije mogli izbacit nextgen koji ce naplatit.
Isto tako mislim da ni necu kupit GTA ako bude 30FPS only, jer proba sam HorizonFW i SW JEDI igrat u 30fps mode i jednostavno nisam moga. Neznam jel to do navike na 60fps ili do puno veće televizije pa je taj frame još primjetniji.
- Uređivano
escoban koliko sam vidio DF analizu, GTA 6 neće moći na konzolama ići u 60 fps-a zbog limita procesora. Nije da će "namjerno lockati", nego tehnički neće biti izvedivo. Mislim, postoje limiti što može hardware od 400 do 600 EUR isporučiti. Treba naravno pričekati što će Rockstar najaviti, no ne vidim scenarij da može konzola u sklopu ove generacije takvu veliku igru gurati u glatkih 60.
Što više čitam, imam dojam da je ovo sve trebalo ostaviti za PS6 (naravno, uz beefed up procesor i slično)
Deadwalker koliko sam vidio DF analizu, GTA 6 neće moći na konzolama ići u 60 fps-a zbog limita procesora. Nije da će "namjerno lockati", nego tehnički neće biti izvedivo.
Da, to su rekli skoro na početku videa za GTA VI. CPU je “bottleneck”
escoban Ma nije do tebe prijatelju, 30 fps je neigrivo bilo na malom ili velikom ekranu jednom kad se naviknes na 60 fps. Pa zivimo u 2024., kakvih jebenih 30 fps o cemu pricamo. To treba bit davno zaboravljeno, sve ispod 60 fps je sramota. Nove igre lockane u 30 ne kupujem koliko god me zanimale (ili unlockane u 30 ko dragon's dogma 2 ). Igranje takvih igara na current gen konzolama je isto kao da kupis veliki tv da mozes gledat svjetsko prvenstvo i onda na njemu slusas radio prijenos. Sramota
30 FPS-a ako je dobra framepacing može biti jedno jako dobro iskustvo. BOTW I TOTK su savršen primjer kako 30 sličica zapravo može dobro izgledati barem u onim trenucima kada Switch može toliko isporučit
Sad, osobno 600-650€ nebih dao za Pro te imam osjećaj da bi ako krenu s tom rutom vrlo brzo spustiti cijenu. Te novce ću radije staviti sa strane i čekati 5XXX seriju za sigurno veći boots u performansama.
Mislim da nema sanse da bude ispod 600€, to je stotinjak eura vise od obicne 5ice
- Uređivano
biver Al gle neznam sta se desava, jesu mozda novije igre losije optimizirane na 30fps?Isto tako sam nedavno igra Arkham trilogyu koja je takoder u 30fps i nisam imao velikih problema za naviknut se, kao da starije igre imaju “bolji” 30fps nezz nerazumim se u to al od Horizon2 i Jedi me nakon 10 min bolila glava a arkham sam odigrao bez problema…