Može se naravno složiti PC za razumne novce sa solidnim perfomansama, no to je bila i ostala platforma "za entuzijaste" u kontekstu toga da razumiješ i pratiš tržište PC komponenti, da si znaš složiti računalo koje najbolje odgovara tvojim potrebama i da zapravo kupuješ nešto više od običnog komada hardwarea namijenjenog samo igranju.
Konzole s druge strane su bile i ostale best-buy, glupo je uopće pokušavati povlačiti paralele da ćeš za 400 EUR kupiti PC koji vrti sve nove igre bez problema.
Mene bi od PC gaminga mogla odvući činjenica da mi se s godinama sve manje sjedi u uredskoj stolici. Na poslu sam barem 8h za radnim stolom, kada dođem s posla, najmanje što mi se da je još malo sjediti da bih se igrao. Da radim neki drugi posao gdje sam npr cijeli dan na nogama, drugi par rukava. Da, može se složiti opcija da PC pretvoriš u konzolu, no onda si rađe kupim konzolu lol. Zato imam i dalje PS5, kombiniram obje platforme, ovisno o stanju mojih leđa 🙃
Što se tiče teme članka, s vremenom će vjerojatno ekskluzive postati samo time limited ekskluzive. Činjenica je da je tržište konzola u istim proporcijama u kojima je već zadnjih 10-15 godina, a troškovi razvoja igara su višestruko porasli. Čak uz rast cijena igara, profitne marže su korporacijama postale očito preniske.