Ima čovjek pravo za proširenje i otvaranje prema drugim platformama. Ne sjećam se tko je uopće prvi počeo sa tim eskluzivama. Ta pošast je valjda stigla sa konkurencijom jer inače nema smisla.
Za brojku igrača sad i onda, valjda imaju podatke kad ih iznose. Upravo to što se tiče prodanih konzola sad i onda je meni malo upitno jer u današnje vrijeme igrači imaju po više konzola odjednom što je plus za proizvođače dok se nekoć imala samo jedna, najviše dvije.
Ako se kroz prodaju konzola gledaju i broj igrača onda i sada onda je po tome broj igrača u padu a nekako mislim da nije slučaj jer gamera ima sve više a i dobna granica dokle netko igra se proširuje i povečava.
A za pretprodaju videoigara sa uslužnih platforma se i ja slažem. Ako kupiš igru, šta nisi onda i njezin vlasnike te kopije i možeš ju prodati?
Uvođenjem potpune online digitalizacije pretprodaja videoigara će se možda u potpunosti isključiti jer više nećeš imati toliku kontrolu nad igrom kao što je sad imamo dok postoji fizička kopija. Jedino ako nekom ne prodaš svoju konzolu sa korisničkim računom