• Gaming Vijesti
  • Microsoft ne odbacuje namjerno diskove: Radimo ono što žele naši kupci

FFA je promijenio naslov Microsoft ne odbacuje namjerno diskove: Radimo ono što žele naši kupci.

Podrzavamo diskove tak da ih ne mozes koristit na konzoli koju je kupilo 70% xbox igraca.

Nije to da kupci ne zele nego jednostavno ne mogu koristit diskove.

Kolko taj lik moze srat

revo

Na konzoli su diskovi svakako dobra stvar jer se igre mogu jeftinije nabaviti ili preprodati, ili imati kao fizicku uspomenu. Npr. PC ima toliko opcija igranja igara i mjesta za uštediti da im to uopce nije potrebno, dosta ljudi ima cijeli svoj GoG library na eksternom disku ili serveru te moze ga pokrenuti i za 50 godina ako hoce🙂

stitrek Ne radi se tu o tome nego o cinjenici da kupovinom digitalnog sadrzaja kupac ne postaje vlasnikom medija i softwarea na njemu vec samo postaje ovlasteni korisnik licence koju taj digitalni software ima. U teoriji je moguce da igru koju imas digitalno pokrenes i za 50 godina, ali je isto tako moguce da ti ukinu licencu sutra i da vise nemas pristup sadrzaju koji si jednako platio. Nemam s tim problema iz personalnih razloga, ali razumijem ljude koji imaju.

biver Ne radi se tu o tome nego o cinjenici da kupovinom digitalnog sadrzaja kupac ne postaje vlasnikom medija i softwarea na njemu vec samo postaje ovlasteni korisnik licence koju taj digitalni software ima.

Za to je PC platforma solucija te treba kupovati pametno, GoG ili full-demo™ igre na velikim hard diskovima (serverima) su solucija za preservaciju igara.

Slučajno odbacuju diskove, kao što su slučajno otpustili cijeli tim za fizičko izdavanje igara. To tako igrači vole. Jbg

Zadnja fizička kopija igre koju sam kupio je bio Deathloop i to za PC kojeg sam uspio nekako nabaviti za 50kn negdje u HR (Brijač style) samo da bi otvorio kutiju i našao papirnati CD sa kodom za Steam lol. Što se same digitalije ne vidim problem dok god postoje third party trgovina gdje se ključevi mogu kupiti. PC je što se toga tiče davno najpametnije riješio problem, a čak i da igre nema više na platformama za kupiti uvijek se može skinuti krekana verzija te ne vidim nikakav problem stime.

Ma koji diskovi….samo mogući problem više da ti rikne čitač ili sami medij, buka dok instalira i vrti…bljak. Nisam kupio fizičku igru za PC petnaest godina. Zadnja kupljena fizikalija je bila za PS4. Odigraš pa u oglasnik i onda se nalaziš sa nekime ko neki klinac da prodaš/kupiš igru 🫣

prayer i ja sam isto to kupio frendu, tehnomag je bio ako se dobro sjecam 🤣 .

Evo da se nadovežem na vaše komentare, ja se recimo ne sjećam kad sam zadnji put kupio digitalnu igru, 99% kupujem na disku

Sterlok Nije moguci problem nego ce se sigurno dogodit i samo je pitanje vremena. Ja znam kupit fizicku igru second hand u Game-u i onda odigram i prodam u pola cijene nazad, znaci odigram igru za cca 15-20 eur, mozda i manje. I to govorim za novije naslove. Meni isto vise pase digitalija, ali u pravilu mi je nebitno jer ja igre odigram jednom i to je to, ne sjecam se kad sam replay-ao sp igru osim u slucaju strategija gdje je mapa randomly generated pa ima infinite replayability.

Jednostavnije je preko pretplate odigrat digitalnu novu igru za toliko ili manje para, samo da vam omoguće day 1 nove igre na pretplati.

Fetty

Ajme da, tehnomag, znao sam da je neki lijevi dućan tada ali sam si rekao neću propasti za tih 50 kuna i na kraju igra ispala fantastična 😁

Ja dam pre ljen mijenjati igre fizički (ako ima opcija) pa zbog toga niti ne kupujem išta tako. Čak su mi i ja Switch sve igre digitalne iako znam da ih mogu za dosta veliku cifru nazad prodati. Što se samog Xbox-a tiče mislim da ni tamo digitalija nije problem jer će sigurno staviti neki disk drive koji se prodaje zasebno, a naspram plejke digitalne igre možeš iz third party dućana kupovati pa čak i mijenjati regiju pa kupuješ za bagatelu skroz nove igre.

biver Lijepo si im objasnio problem a oni i dalje kao panjevi po svome.

Nekim ljudima na ovome forumu bi lakše ušla 2 metra u guzicu nego milimetar u glavu.