• Gaming Vijesti
  • Lista najprodavanijih igara na Steamu u 2023. otkriva nekoliko iznenađenja

Starfield na 3. mjestu po zaradi uz izlazak na game passu od prvog dana gdje ga je igralo hrpa ljudi.

Sobzirom koliko je igra trn u oku mnogima dobar rezultat…a prodavati će se igrati još dugo vremena, dolaze i ekspanzije.

Da jer eto, prodaja igara uvijek pozitivno korelira s kvalitetom.

Nitko nije ni spomenuo kvalitetu, kvaliteta je subjektivna. meni kvalitetno, tebi sranje, njima zarada. Idemo dalje.

Sterlok Zaboravljaš da je određenim ljudima osobna uvreda ako je tebi neka igra dobra koja se njima ne sviđa i polomit će se objašnjavajući zašto si u krivu. 😃

čak se registriraju na forum samo zbog toga. kaj bi im ja, nek nađu nekaj kaj vole i uživaju, život je kratak.

Nije poanta u tome što je nekome kvalitetno. Ako ćemo kao neki objektivni pokazatelj kvalitete uzeti Steam ocjenu ili prosjek kritičkih osvrta na Meti (jer realno, boljih pokazatelja nema), prodaja uopće ne mora pratiti tu mjeru. Evo, recimo RE5 je svojevremeno imao najbolju prodaju u serijalu (čak je i RE6 visoko kotirao), pa će se većina fanova složiti da im te igre nisu među omiljenim nastavcima tog serijala. Days Gone se isto jako dobro prodao, pa opet od strane kritike nije naročito dobro prošao. Ima i takvih primjera, Starfield je očito među istima uzevši u obzir i očekivanja od Bethesde kao deva. Mene ne iznenađuje da je unatoč mlakom prijemu i dostupnosti na Gamepassu ipak završio na trećem mjestu na Steamu. Ali rekao bih da im je ovo ujedno i upozorenje za sljedeći put, reputacija se ipak gradi kumulativno i isto tako i nestaje.

Zero Ali rekao bih da im je ovo ujedno i upozorenje za sljedeći put, reputacija se ipak gradi kumulativno i isto tako i nestaje.

Po toj reputaciji studio je odavno mrtav sa fallout 76, koji je meni vrlo dobar, tak da ne treba se nervirati. Oni su propali, ali svejedno dobili ogroman novac od microsofta i generiraju i dalje veliku zaradu. Po kvaliteti su užasni i to su jako loše igre, igramo mi bez ukusa 😃

Idemo dalje 😃

Zero Uvijek cu uzeti kritiku profesionalaca kao relevantnijom i objektivnijom od korisnika. Jednostavno je daleko veci postotak ljudi koji se profesionalno bave recenziranjem i znaju pristupiti tome profesionalno, u usporedbi s onima koji to nisu.

Kod korisnickih ocjena bih jedino rekao da je Steamov nacin ocjenjivanja relevantniji od Metacriticovog, primjerice, cisto zbog razlicitih provjerljivih faktora i detaljnije analitike. Medutim, ne radis si uslugu uzimanjem njih kao objektivni pokazatelj u vrijeme senzacionalizma i toksicne negative.

Slazem se u nacelu s time da popularnost ne garantira kvalitetu, kao ni obrnuti scenarij, no korisnicke recenzije su jako problematican kriterij za neki objektivni zakljucak.

Fico Slažem se sa svim, samo uzmi u obzir da skoro svatko ovdje može biti primjerice "IGN pro", jer te novinare vrte kao na rotirki, ne traži se nekakva vještina igranja ili poduži popis dosad odigranih igara u rezimeu, a nije im ni strano da napišu recenziju igre koju nisu ni prešli. I to sve ulazi u agregat "profesionalnog" prosjeka kritike na Meti, s tim da će IGN-ova recenzija imati i veću težinu u odnosu na neku manje poznatu stranicu.

No dobro, sad već idemo u smjeru koliko i kome pridajemo važnost prilikom odabira igara, a tema se uglavnom odnosi na prodaju koja govori sama za sebe.

chono Vjeruj mi, i meni je želja igrati i više, ali plan se uvijek izjalovi. Ali mislim da bih sad čupao kosu da sam danima igrao Starfield. Vjerojatno bi bio meltdown u stilu HeelvsBabyFacea.🤣

Sterlok Starfield na 3. mjestu po zaradi uz izlazak na game passu od prvog dana gdje ga je igralo hrpa ljudi.

Nije na trećem mjestu, nego je samo na listi.

Sterlok

chono

Slažem se da se za osobu poput tebe čini tako, moji postovi zahtjevaju ipak malo veću mentalnu razinu.

Fico

Dolazi od osobe koja piše za portal na kojemu je većina recenzija dobila ocjenu veću od 70 - nećemo o kredibilitetu. Objasni što tebe razlikuje od običnog korisnika? Diploma u novinarstvu ili si možda najbolji gamer u svijetu pa je tvoje mišljenje važnije?

bethesdafanboy123 ma pametnica moja mala. Ajd Jelas ne pizdi za staru godinu i razveseli se malo