Ovi brojevi i featuri u clanku me podsjecaju na lazi i prevare uoci izlaska current gen konzola.
Procurile navodne specifikacije PS5 Pro: Do 60% veća snaga i dvostruko više Ray Tracinga
- Uređivano
Ovi brojevi su 90% točni i očekivani uz cijenu 550$/EUR jer više nesmije biti.
Brojevi nisu sve jer će imat jako modificiran RDNA3 GPU sa custom hardwareom za ray tracing kojeg AMD planira staviti i na nove generacije GPU-a.
2K uspcale na 4k, lock 60 frejma i ray tracing. To je to i sasvim ok, za tu cijenu. Ovo nije PS6 i neznam kakav sad skok očekujete bez da raste cijena a bitna stavka je i potrošnja odnosno grijanje. Treba to sve staviti u kompaktno kućište.
"Da rezimiramo, kao nekoć kod PS4 Pro, fokus je stavljen na grafičke sposobnosti, a osobito na Ray Tracing. Ako moramo tražiti neku slabiju točku, to je svakako CPU koji pukim podizanjem takta neće pratiti napredak na PC-u."
za razliku od PS4 i jaguara 4+4 cpu koji je u trenutku izlaska konzole bio jako spora tehnologija, Zen 2 u PS5 (ryzen 3700X) je daleko bolji CPU.
Uopće ne kužim čemu ovo. Nešto više od 3 godine od izlaska konzola je i dalje stroj a pravih ekskluziva je na prste jedne ruke. Ako se nešto loše izvodi na PS5, to je isključivo krivica lijenih devova. Logičnije bi bilo za eventualno dvije godine izbaciti PS6 umjesto da izvode bijesne gliste s custom RT jezgrama ili čim god već. Uglavnom, ne kupujem ako je info točan.
Vjerojatno kako bi konkurirali PC platformi, ne vidim zašto inače. Računaju da ima dovoljno kupaca koji žele iskustvo igranja po pitanju grafičkih detalja što bliže PC platformi pa nude i bržu konzolu, iako je i trenutna odlična. Ako to bude po pravoj cijeni, koga briga…za kupce super. Najmanji je problem kod sonya cijena konzole, ona je odlična. Problemi su drugi…tak da samo naprijed sa pro konzolom za tako male novce. Naravno ovo će kad izađe dodatno osjetiti i PC igrači, očekujem još jači udarac na PC hardver.
Sterlok Naravno ovo će kad izađe dodatno osjetiti i PC igrači, očekujem još jači udarac na PC hardver.
Neće jer je baseline standardni PS5.
Sterlok PC igrači se neće zbog toga okrenut konzolama. Sve dok su konzole u sadašnjem obliku.
Genesis da kosta i 699 eura, ljudi ce ju kupit….dokazalo je covjecanstvo da su bili spremni platit i 1000+ eura samo da imaju konzolu…
To doslovce možeš upotrijebiti za bilo koji proizvod. Ljudi kupuju mobitele, grafičke, cpue, TVe, monitore za1000, 2000,3000 eura. Ali da, definitivno, ako bude i 700e(kod nas) je incredible value.
Zero Baš to još nekako ps4 pro gdje je fps bio lockan na 60 kod nekih igara ali ova razlika mi nema smisla. Meni osobno je ionako svejedno jel 2k il 4k dok imam 60 fpsa.
Ja fakat ne vidim razlog za ps5 pro model…pogotovo kad su gotovo sve ako ne i sve ps5 igre na 60 fpsa.
Možda izlazi neka neviđena igra koju će pushati uz PS5 Pro
[deleted]
Da li mi je potreban ps5 pro - nije
Da li ću kupiti ps5 pro - hoću
somethingwrong GTA VI je sasvim sigurno jedna od tih. Sad ćemo opet dobiti inkrementalni pomak umjesto generacijskog. Nema na kraju dana ništa loše u tome, svaka roba ima svog kupca, ali onda se isto tako ne bi trebali žaliti zbog cross gena koji će opet potrajati.
- Uređivano
S obzirom da rtx4070 trenutno Kosta 600€, Ako ps5 pro Bude kostao i 700€, to je sasvim ok cijena.
Zero ali onda se isto tako ne bi trebali žaliti zbog cross gena koji će opet potrajati.
Mislim da bi ti Tako i Tako potrajalo i bez pro inacica konzole.
[deleted] Da li ću kupiti ps5 pro - hoću
Bas Tako. Osim Ako U medjuvremenu ne sklopim PC tih ili jacih specsa. Ali s obzirom da ne igram Puno zadnje vrijeme, kontam da je ps5 pro bolja kupnja jer manje Kosta od cestite PC konfe.
Naravno iduce godine dolazi i Novi Switch pa se i to uzima, a Ako dodje i Kompaktniji series x Koji ne lici na one leakove KO bojler za vodu, uzet cu i to. Ima se, meze se.
Koliko bude bude prodavat cu PS5 fat i uzimat Pro
Onog momenta kada se pojavi pro verzija, znam da do izlaska nove generacije ima 2 do 3 godine.
Inace, ne vidim ni jedan razlog zasto bih debeljka menjao za pro?
Nightyx Problem je kaj ove nove generacije svršavaju na grafiku….a svi zaboravljaju na gameplay i zabavu. 100 puta budem rađe igrao igru sa savršenom mehanikom i zabavom koja izgleda prosječno nego nekakav grafički nabrijani naslov koji mi se neda igrat nakon par minuta.
doctorfreak indie scena postoji jako dugo, pa nisu ni priblizno popularne kao eye candy AAA igre. Nije problem u novim generacijama