• Gaming Vijesti
  • Microsoft želi svoje igre i Game Pass na Nintendu i PlayStationu. Više ih ne vidi kao konkurenciju

Izgleda da je Xbox skuzio da nikad nece biti konkurentan Sonyu i Nintendu, pa se lagano spremaju na 3rdParty

Vjerojatno misle širit coloud na više regija…

Fico

Koliko sam ja uspio shvatiti iz članka jest da žele gurati Gamepass pa makar bio na konkurencijskoj platformi. Igre poput Ori ili Minecraft su već dugo vremena na Nintendo a i na PlayStation i jako dobro se prodaju. Što se mene tiče to je sve korak u pravom smjeru, što manje ekluzivnosti to više zabave. Nažalost, ima još onih poput Nintenda koji zaključavaju svoje igre iza konzole dok se recimo Sony dosta popravio što se toga tiče.

Fico nebi mješao fokus i uspjeh u nečemu. Kad potrošiš nekoliko milijardi na r&d konzole i marketing te nastavljaš supportati čitave odjele za konzole naravno da ti je u fokusu. Nisu odbacili taj segment, samo nisu jako dobri u njemu. Ja se nadam da neće postat SEGA

Neznam za vas ja sam mislio da ce Bethesta vec biti dovoljna da malo pogura Xboxu prodaju, nije mi jasno da im prodaja konzola idalje pada nakon sta su kupili Bethestu i Activision…

I to da im je fokus na preplate je cista glupost i kamuflaza za neuspjeh u ovim segmentu

Sta je najgore imam filing da je ovo najgori period od PS unazad 15 god… Doslovno nemamo pojma sta ocekivat od Sonyevi studija sljedece 2 god, sve sta znamo je da imaju studija koji valjda rade na necemu 😂😂

Ok, ova zadnja akvizicija je tek realizirana, trebat će vremena da se to nešto manifestira na prodaju hardwarea.

Ne bih rekao da im nije u fokusu (konzole su i dalje najpristupačniji način konzumaciji video igara nakon mobitela), no drugačiji su dosta od Sonyja i Nintenda gdje je hardware na kojem se izvodi software vrlo uzak (Sony se tek počeo otvarati prema PC-u s prodajom igara na third-party trgovinama). MS s druge strane ima Xbox App putem kojeg distribuira Game Pass ponudu i njima je Xbox samo jedna od platformi budući da im PC omogućuje dosta širi nastup na tržištu. Ako možeš GamePass imati na PC-u, Microsoftu je skroz svejedno gdje ga još vrtiš, dokle god hardware ima dovoljno snage ili ako nema, u bližoj budućnosti bit će cloud streaming.

Mislim da bi Xboxu (hardwareu) dosta i pomoglo da za početak bude podržan na više tržišta, a ne da na konzoli u npr. nekoj EU državi ti i dalje ne možeš plaćati karticom na digitalnom storeu, bez da ne lažiraš adresu i što sve ne.

Fico Pa fokusiraju se na ono u cemu su uvjerljivo najjaci. Ps i Nintendo im tu nisu ni do koljena i ne vidim u blizoj buducnosti da ce se stvari mijenjat. Sire uslugu na sve gdje se moze i to je fantasticno.

U ovom trenutku ne znam tko je jadniji. Xbox ili PS.

Jedni i drugi ništa s ničim.