Prvi dan suđenja Epica i Googlea: Epic Games Store još uvijek neprofitabilan
fensisuperstar "konačan cilj je dosegnuti polovinu ukupnog prometa od prodaje igara na PC-u"
Al meni nije jasno, koristiš servis druge firme da bi zaradio pare od svoje igre i ta firma ne bi trebala uzeti fee za korištenje, nego ga dati besplatno? Ko tu koga. Kao da developeri tuže Sony jer uzima postotak svake prodaje na PS Store-u.
Meni Epic games sluzi samo da bi na tjednoj bazi pospremio free igre u library. Nikad ni centa tamo nisam potrosio.
- Uređivano
Ja kupujem kod njih, volim poticati konkurentnost. Zahvalan sam na svim besplatnim igrama.
Makar brijem da su zakasnili, prodaja igara postaje zastario koncept. Ide se u najam pa bi bilo OK da se uključe u pretplate.
Zero prodaš i digitalnu igru ili profil ako želiš
Buy Baldur's Gate 3 Standard Edition Steam Account | K4G.com
Jasno je meni odavno da nisi vlasnik digitalne igre. Ali mene nije strah takvih pizdarija, ja se bojim raka, moždanog i prometnih nesreća ne gubitka digitalnog vlasništva. Kupovao sam igre za bethseda launcher jer su bile jako jeftine. Bethseda je zatvorila svoju trgovinu i SVE igre su mi preselili na Steam. Nikome nije u interesu da ugrozi dobar imidž digitalne trgovine kao i npr. bankarskom sustavu koji se krpa iz proračuna ako treba.
Sterlok Da, to neki rade, ali to je sivo područje (kao i preprodaja sumnjivo jeftinih ključeva za digitalne igre preko žnj stranica) i mislim da sve platforme za digitalne trgovine takve radnje u pravilnicima navode kao nedopuštene i od problema s istima se ograđuju (ako netko recimo bude prevaren s mijenjanjem lozinke kupljenog acca zbog tako nečega ne može očekivati korisničku podršku za povratak profila/igara).
chono Pa da, svi otprilike znamo prednostii nedostatke i jednog i drugog. Samo kažem, tehnički nismo vlasnici digitalnih igara, ali ljudima je isto tako bitna jednostavnost, brzina, akcijske ponude i sve ostale prednosti što to digitalija donosi. Poanta je da je i to u neku ruku iznajmljivanje, relativno trajno za razliku od pretplata.
Tehnički nisam vlasnik ali nisam kupio fizički medij od PS2 konzole i igram se normalno cijelo vrijeme, kupujem sa sivih stranica cijelo vrijeme i živim normalno cijelo vrijeme. Tko se boji nek se boji i dalje, i bojal bu se uvijek.