• Gaming Vijesti
  • Prvi dan suđenja Epica i Googlea: Epic Games Store još uvijek neprofitabilan

fensisuperstar "konačan cilj je dosegnuti polovinu ukupnog prometa od prodaje igara na PC-u"

😂

Ček, prvo su tužili Apple zbog iste stvari, izgubili i sad očekuju drugačiji rezultat od Googlea?

Giphy - Are You Insane Margaret Qualley GIF by NEON

Al meni nije jasno, koristiš servis druge firme da bi zaradio pare od svoje igre i ta firma ne bi trebala uzeti fee za korištenje, nego ga dati besplatno? Ko tu koga. Kao da developeri tuže Sony jer uzima postotak svake prodaje na PS Store-u.

Meni Epic games sluzi samo da bi na tjednoj bazi pospremio free igre u library. Nikad ni centa tamo nisam potrosio.

Ja kupujem kod njih, volim poticati konkurentnost. Zahvalan sam na svim besplatnim igrama.

Makar brijem da su zakasnili, prodaja igara postaje zastario koncept. Ide se u najam pa bi bilo OK da se uključe u pretplate.

Sterlok Ček, ti si dosad živio u iluziji da su digitalno kupljene igre tvoje? Po čemu? Tvoja je samo licenca da ih koristiš dok servis i usluga funkcioniraju, te s tim kupljenim igrama na računu ne možeš zapravo ništa, a najmanje da ih preprodaš. To nije definicija vlasništva.

Zero prodaš i digitalnu igru ili profil ako želiš

Buy Baldur's Gate 3 Standard Edition Steam Account | K4G.com

Jasno je meni odavno da nisi vlasnik digitalne igre. Ali mene nije strah takvih pizdarija, ja se bojim raka, moždanog i prometnih nesreća ne gubitka digitalnog vlasništva. Kupovao sam igre za bethseda launcher jer su bile jako jeftine. Bethseda je zatvorila svoju trgovinu i SVE igre su mi preselili na Steam. Nikome nije u interesu da ugrozi dobar imidž digitalne trgovine kao i npr. bankarskom sustavu koji se krpa iz proračuna ako treba.

Sterlok Da, to neki rade, ali to je sivo područje (kao i preprodaja sumnjivo jeftinih ključeva za digitalne igre preko žnj stranica) i mislim da sve platforme za digitalne trgovine takve radnje u pravilnicima navode kao nedopuštene i od problema s istima se ograđuju (ako netko recimo bude prevaren s mijenjanjem lozinke kupljenog acca zbog tako nečega ne može očekivati korisničku podršku za povratak profila/igara).

Zero ali digitalija nosi vise zarade devu, dok preprodaja fizikalije radi stetu 🤷‍♂️ sve ovisi s koje strane gledas na stvari. Osim toga tesko da ce neki od servisa propasti bez alternative.

chono Pa da, svi otprilike znamo prednostii nedostatke i jednog i drugog. Samo kažem, tehnički nismo vlasnici digitalnih igara, ali ljudima je isto tako bitna jednostavnost, brzina, akcijske ponude i sve ostale prednosti što to digitalija donosi. Poanta je da je i to u neku ruku iznajmljivanje, relativno trajno za razliku od pretplata.

Tehnički nisam vlasnik ali nisam kupio fizički medij od PS2 konzole i igram se normalno cijelo vrijeme, kupujem sa sivih stranica cijelo vrijeme i živim normalno cijelo vrijeme. Tko se boji nek se boji i dalje, i bojal bu se uvijek.