• Gaming Vijesti
  • Najveća svjetska trgovina razmatra ukloniti Xbox igre s polica. Nitko ih ne kupuje

Kad ti je 3/4 kupaca Series S-a, logično da će i prodaja fizičkih igara stati jer su ljudi osuđeni samo na digitalno. Isto kao što žele da s vremenom budemo osuđeni samo na jednu platformu s obzirom na konstantne akvizicije renomiranih izdavača i studija.

Vjerujem da ljudi vide gdje ovo vodi, ali ako vam je svejedno, jednog dana će možda i stići otriježnjenje kako samo jedan izbor u nečemu nikad nije dobra stvar.

Fizički medij je odavno mrtav, na PCu više do 15 godina. Vrijeme je da umre totalno. Filmši su tehnički moderniji odavno od nekih gamera.

Sterlok Da, ali PC je otvorena platforma. Eliminiraj fizičke i rabljene igre na konzolama i osuđen si na cijene kakve ti oni ponude na svojoj online trgovini i servisu.

Na game pass igra za desetak eura, uz jeftinu konzolu…win win zato nitko više ni me kupuje fizičke medije.

S druge strane na drugoj platformi ljudi se bruse kak bi platili igru ko suho zlato da bi ju kasnije preprodavali i sl.

Igre nisu ljubomorno bogatstvo nego potrošna roba, slično kao i filmovi, muzika i sl. Imamo hiperprodukciju.

Sterlok Na game passu ima hrpa odlicnih igara, ali vecina multiplatform blockbustera nije na game passu ili ce doci tek nakon nekog duzeg vremena. Prema tome tko god zeli igrati te igre mora ih kupiti ili u digitalnom ili fizickom izdanju. Tvrdnja da nitko ne kupuje fizicke medije ti je pogresna, ja recimo i dalje kupujem fizicke kopije igara za xbox kao i hrpa ljudi u svijetu.

Sterlok Imamo hiperprodukciju.

Hiperprodukcija je nastala zbog maksimalno olakšane distribucije ilitiga zbog pojave digitalne distribucije.

Uklanjanjem digitalne distribucije bi smanjio broj smeća koja se pojavljuju u prevelikom broju, ali isto tako bi smanjio broj genijalnih naslova neovisnih studija koji bez nepoštenog ugovora sa velikim izdavačem ne bi mogli ni izdati igru.

Digitalno je budućnost i praviti se da to možemo zaustavit je jednostavno trošenje svog vremena.

Sterlok Fizički medij je odavno mrtav

Sterlok 2021. 72% prodaje bez medija

🤔

Budimo realni i digitalna prodaja će onda u jednom treunutku prestati, a sve će se svesti na rentanje.

Nema niš protiv rentanja, u stvari odavno sam se pitao kad će to zaživjeti. Npr. odigrao zadnji SW odmah po izlasku za 15 eura.

Jasno monoplost može dignuti cijenu rente.-..zato uvijek ostaje opcija PC-a i piratluka ako budu zadnja kapitalistička govna. Nismo ni mi vesla sisali.

wooddiebone

Ja ne znam kaj bi prije igrao, igre nikad nisu bile veće i kvalitetnije nego sada. Danas je problem originalnosti, ali logično da je do toga moralo doći prije ili kasnije. Kaj se same kvalitete tiče, izlazi ogroman broj odličnih igara. Stvarno loše igre su prilično rijetke. Naravno ako ideš plaćati 70 eura za igru da očekuješ i da te odvali…ali ne znam zašto bi plaćao toliko. Platiš daleko manje i očekivanja za uloženi novac su manja.

Nadam se da će Microsoft kupiti i tu trgovinu i staviti samo Xbox igre na police.

lp

Boli me kifla za korporacije i Microsoft i Sony, gledam samo svoj džep kao što oni gledaju svoj. Microsoft windows 11 platio 4 eura, igre im odigram na game pass kojeg kupim na cdkeys..znam da ih boli kifla za mene, isto kao što mene boli

kifla za njih.

Isto tak me boli kifla za Sony….ak ne žele portati igre na pc ne moraju, kupio ps 4 pri kraju generacije, odigrao desetak ekskluziva koje su išle za sitne pare i prodao dalje. Tak mogu sa svakom generacijom.Od mene se slabo najedu kruha jedni i drugi😀

A najam igara po trenutnim cijenama, puna šaka brade. Rijetke su moje igre za koje trebam više od mjesec dana za prelazak. Zašto platiti 70 eura za disk verziju kad mogu posuditi digitalnu za max 15eura. Igara ima toliko puno i sve su duže kampanje tak da bum se rijetko više ikada odlučio ponavljati istu igru. Prošla su vremena kad je kampanja trajala 10-15 sati koja ti proleti pa ju repriziraš još par puta

Sad su igre po 30-50-100+ sati i kad ju idem reprizirati nakon desetak sati postane lagano dosadno pogotovo jer u međuvremenu izlaze nove igre, sa svih platformi, a igraš sve žanrove. I onda gledaš najave i vidiš da izlazi hrpa novih igara kao na traci .

Za mene smisao skupljanja igara gubi smisao, posudbe su idealno rješenje po trenutnim cijenama I tak mi je arhiva ogromna i pola toga nebum nikada odigrao