Da, statistika kaže nebitne su i efekt je kratkoročan, ali MS proaktivno radi na tome da igre sve više izdavača i studija učini ekskluzivnim za "platforme na kojima postoji Gamepass". Očito se uzdaju u kumulativni efekt ekskluziva ili žele jednostavno imati monopol. Ova druga strategija zvuči puno realnije kada se sjetite što je Phil komentirao o tome kakav utjecaj Starfield i ekskluzivne igre imaju na postotak udjela na tržištu konzola.
Microsoft je analizom pokazao zašto su ekskluzivne igre nebitne
Zero MS proaktivno radi na tome da igre sve više izdavača i studija učini ekskluzivnim za "platforme na kojima postoji Gamepass"
Pa pričali su da žele Gamepass na Playstationu, ali Sony to nikad ne bi dozvolio.
wooddiebone ja bi donirao sto tisuca crvenom krizu ali samo ako mogu pojebati direktoricu
Fakat mi je pun kurac silnog mora ljigavosti koja izvire iz Microsofta doslovno….
wooddiebone Pa pričali su da žele Gamepass na Playstationu, ali Sony to nikad ne bi dozvolio.
Normalno da žele jer bi jedino tako GP mogao biti isplativ za njih, to da Sony nije želio je logično da logičnije ne može biti.
Možda je logično Sonyu ali trebalo bi pitati igrače da li bi voljeli gamepass na Sony konzoli. Ne vidim zašto bi to odbili ako se vole igrati.
- Uređivano
Niko nije ni mislio da je GP na Playstationu realna opcija, čak ni Microsoft.
Ali u toj digitalnoj budućnosti punoj usluga i pretplata koja je sad već neizbježna, to bi bilo isključivo dobro za igrače.
Ja osobno bi rado da se industrija vrati 10-15 godina unazad i da ne moram slušat stalnu negativu oko svega.
PS bi propao da GP dođe gore, a Xbox bi propao davnih dana da nema neograničene pare od MS-a.
Doso bude dan kad ce netko trazit od gamepassa da bude isplativ za microsoft
E onda ce bit problema.
Opcenito mislim da su takvi sevisi losi za kvalitetu igara
Streaming servisi općenito su vrlo čudna stvar.
Netransparentni su i svi skrivaju brojke da bi manipulirali percepcijom javnosti oko kvalitete nekih sadržaja, ali to koriste i protivnici da bi tvrdili kojekakve neutemeljenje stvari kao npr. neisplativost i neprofitabilnost itd.
Ja bi pustio da se stvar odvije. Nekako sumnjam da Netflix ili Disney+ posluju s minusom u nadi da će laganjem o kvaliteti svog sadržaja privući više ljudi i postati profitabilni kao što tvrde neki kritičari.
Isto vrijedi i za Gamepass. Svi puno znaju, a nitko realno nema pojma.
samo da je više game passa i ne zanima me moze bit i jedini