Recenzija | Baldur’s Gate 3 (PS5)
Igra ima dijelove gdje pada ispod 20 fpsa…za druge naslove rekli bismo tehnički krš.
Sterlok Iskreno da se igra vrti i u 15 FPS-a čitavi Act 3 bi bila masterpiece.
Kad smo već kod toga, jako dobro napisana recenzija i slažem se sa mnogo toga što je napisano u recenziji. Stime na umu za ovakav kalibar igre, a to mislim na industry changing kalibar koja je ova igra, sve manje od savršenih 10/10 je po mom mišljenju bizarna ocjena pogotovo kad se uzme u obzir da je jedan TLOU Remake dobio bolju ocjenu (barem ovdje) od Baldurs Gate 3. No ajde ljepota je u oku promatrača.
Jebiga egzaktne brojke su neumoljive, ostalo je u oku promatrača. Da neka druga igra pada ispod 20 fpsa bila bi razapeta.
Sterlok meni igra zakucano radi na 60 fpsa na ultra. Jedino kad padne ispod 60 je kad postavim krdo bačvi i igram se minecraft eksplozija mozda je do sirove snage amda^
Igra je podijeljena u 3 zasebna akta, a samo za prvi vam, ako igrate kako mnogi od nas ove igre i igraju – istraživajući svaki mogući kutak, dijalog i kopajući sve kutije te bačve, može trebati i do 50 sati.
Uh, nisam baš siguran. Realnija brojka je oko 80h. Mislim da Act 1 ima daleko najviše sadržaja i pregršt tajni i opcijalnih borbi. Ja sam na 40h i završio sam situaciju s Thieflinzima i Goblinima te s time gotovo sve na prvoj mapi, a u Underdark sam samo provirio. Btw. borba u Groveu je bila baš epic (koliko se to može reći za turn based igru), fenomenalna glazba i okršaj koji podsjeća na jedan nastavak LOTR-a.
Inače, jako dobro napisana recenzija s kojom se slažem gotovo u potpunosti. Osim s ocjenom koja bi trebala biti čista stotka za igru koja je benchmark kako za cRPG žanr tako i za igre općenito.
Sterlok Da neka druga igra pada ispod 20 fpsa bila bi razapeta.
Samo što ovo zbilja nije neka druga igra, i kad kažem to zbilja je pretjerujem. Ne znam ako si ju igrao no svaka borba i svaki odabir ima toliko mogućnosti, toliko toga može proći po tvome ili po krivu da je zbilja teško za zamisliti kompletni snop mogućnosti. Evo ruku na srce ne postoji niti jedan quest da je nezanimljiv ili loš. Mogućnost izbora je gotovo beskonačna i animacija postoji za apsolutno sve. Evo jutros sam saznao da na početku igre možeš se prišuljati Astarionu, ubiti ga dok ne gleda i oživiti ga i umjesto da scena koja inače bude bude nešto potpuno treće. Ja ću vjerojatno imati preko 100h kad ju završim. I mogu ju opet isponova početi sa drugom klasom i sa drugačijim odabirima i imao bih skroz novu kampanju, a ista je igra u pitanju. Imam tipa na Steam koju je igra 550h i ima skoro pa sve achievmente. Opet ponavljam ova je igra kojoj se sve može oprostiti jer daje toliko toga više nego što je itko tražio. Nemam druge riječi nego da je ovo doslovno čudo od igre.
prayer bez obzira. Tehnicki aspekti trebaju, da ne kazem moraju, ulaziti U konacnu ocjenu.
prayer a to mislim na industry changing kalibar
Ne zelim downplay-at igru, ali mozes li mi pojasnit Sto je to industry changing U ovoj igri. Bez sarkazma ovo pitam jer tako sta nisam vidio Jos od Half-Life 2 i sumnjao Sam da cu ikada vise.
Ili medved tebe!
Jesu speglali Act 3 ili igra i dalje crasha u njemu i radi losije? Ako nisu, nebi im trebalo to previdjeti, nego adekvatno ocijeniti. Ljudi su u pravu oko toga, nitko nije povlasten izdavati nedovrsene stvari. Ako je minorno, nije strasno onda
- Uređivano
maverick bez obzira. Tehnicki aspekti trebaju, da ne kazem moraju, ulaziti U konacnu ocjenu.
Slažem se donekle ali sve je to give and take na kraju dana. Ima igre koje se vrte i izgledaju odlično a da su prosječne u najbolju ruku i imaš igre poput BOTW koje i više nego često pada ispod 30 sličica a potpuno mijenja open world dizajn.
BG3 je igra koja samo daje i daje. Imaš dosta zanimljivu priču s kojom tvoji odabiri upravljaju u potpunosti bez fantomskog držanja ruke, imaš fantastične i odrađene likove koje razvijaš ti i za koje tvoji odabiri uvijek imaju posljedice, voice acting najmanjih životinja koje se nalaze u prirodi za koje nebi ni znao da imaju mogućnost pričanja imaju bolji voice acting od većina likova u modernim AAA igrama, Voice acting i emocije iza njih su jednostavno savršenih i to od doslovno sve do ti jednog karaktera, glazba je na razini LOTR-a i zbilja nema melodije koja ne uspije kompletnu borbu ili okoliš očarati, kombat sam po sebi je toliko dubok i toliko mogućnosti ima od sinergije između likova te samog okoliša i taktika koje možeš iskoristiti, modeli likova su savršeno napravljeni kao i njihove animacije, humor između likova ima na šake i kape, no samo ako ti to želiš, replay value je najveći koji sam ikad vidio u iti jednoj igri i koju ću vidjeti vjerojatno jednom kada izađe BG4 ili sta već.
Ovo je jednostavno savršeno na svaki način moguć, toliko kompleksije ima, toliku dubinu ima da je tehničko čudo da se igra ne raspada od bugova koji su vrlo rijetki. Ono što ju čini drugačijom od drugih je sloboda izbora do te mjere da ti igraš igru koju ti krojiš kako ti želiš. Zbilja su podigli standard u gamingu i svaki developer na ovom svijetu bunim se trebao ugledati. Opet kažem, čudo od igre, doslovno čudo.
Edit: možeš i biti medvjed i jebati druge kao medvjed
prayer uvjerio si me. samo moram prvo pc novi sloziti jer ovo je griota igrati na konzolama.
fensisuperstar mozes jebat medvjeda.
10/10
Može pitanje, dal nekom stvarno treba kompletan combat log u nekoj igri i da li netko to stvarno čita i prati?
Sup reca, makar po meni bez da sam i igrao ovo je 100/100. Igra je anomalija u današnje vrijeme i iznimno mi je drago da su ponovno podigli toliko prašine u gaming industriji.