prayer s tobom se neda diskutirati jer si fanboyski nastrojen prema čitavoj temi, čak ni kad nemaš povoda s druge strane. Evo, meni ubija volju za pisanjem taj sarkastični pristup kada tražiš prepucavanje, čak ni kad povoda s druge strane nema. Toliko da ću uskoro to početi moderirati. Možeš svoje stavove prezentirati i na normalan način
Problematika ove teme je problematika kapitalizma općenito. Slobodno tržište dovelo je do toga da imamo nekoliko kompanija koje su previše odmakle i sada vode neke svoje bitke u beskonačnom rastu koji je opisao Fico. I tu dolazimo do bizarne situacije da u 40-50 godina staroj industriji, entitet koji nikada nije bio ni tržišni ni kvalitativni lider, ima priliku novcem kupiti one koji cijelo vrijeme to jesu. Ne da ima priliku, nego to i aktivno radi. I nije "wow, jedna kompanija kupuje drugu, što je tu čudno", nego, "jedna kompanija kupuje tržišnog lidera i najvećeg konkurenta". Ako to ne smijemo dovodit u pitanje da nas se ne smatra tobože glupima, ugasimo sve forume na svijetu.
Svoju poziciju na tržištu stvaraš na dva načina. Ljudskom kreativnošću, koja je je uostalom i zaslužna za sve lijepe memorije koje imamo u gamingu. I novcem. Uostalom, i Microsoft je nastao iz kreativnosti. Dok po pitanju gaminga raste najviše novcem. Kad nestane kreativnosti bilo kakve vrste onda nemilice trošiš. A kreativnost možeš kupiti, ali neće potrajati. Sve to rezultiralo je time da u gamingu ima jako malo inovacija na visokoj razini, jer koliko god da si velik, jedna greška ili dvije i gotov si. Kupilo te. Samo čekaju.
I nismo glupi, znamo u kojem smjeru ovo sve ide. Nintendo će jednom biti ili Microsoftov ili Amazonov ili Alphabetov ili kineski ili saudijsko-arapski. Kao i PlayStation. Čeka se samo neuspješno posustajanje bilo koga, bilo za 5 ili 50 godina i neizbježno je. Znamo da je dopušteno/normalno. Mislim da Tze želi, a i ja također, da potraje ova zdrava konkurencija. Još uvijek nam je dopušteno imati svoje stavove