• Gaming Vijesti
  • Lenovo navodno priprema još jednu prijenosnu PC konzolu. Imat će veći ekran od drugih

"đabe ti velik kurac ako numeš da jebeš"

😃 bitne su performanse.

Bilo bi dobro kad bi valve dao steamos i drugima da ga koriste.

Kad vidim windowse na takvim uređajima srat me stisne

revo SteamOS je nista vise nego specijalizirana Linux distribucija. Medutim, s obzirom da je krojena oko Steama, potrebno je platiti Valveu licencu za koristenje. Ta se licenca ne bavi samim OS-om, vec Steam brendom koji je centralan u SteamOS distribuciji.

Ono sto ostali mogu napraviti, ako zele izbjeci placanje Valveu, je razviti svoju Linux distribuciju koja je krojena njihovim komponentama. Trosak nece ici na licencu jer su gotovo sve Linux distribucije open-source i besplatne za koristenje u sve svrhe, ali ce zato platiti prilagodbu. U ovom slucaju, ocito im je prakticnije bilo platiti Microsoftu licencu za Windowse jer vjerojatno ne zele davati konkurenciji novac kako bi i njihov brend koristili u marketingu.

Fico znam ja dobro kaj je steam os. Specijaliziran OS za takav uređaj, a to windows nije. Zasto Microsoft nije napravio neko sucelje za takve uređaje nemam pojma. Sjetit ce se valjda za 10 godina, a mogli bi fino i gamepass ukomponirat u to.

Valve-u ne treba placati nista. Cak mu je u interesu da bude steam os na cim vise uređaja jer od svake prodane igre imaju 30% zarade.

I da hoce mislim da ga ne mogu naplatit jer je tu jako puno rada linux zajednice.

Inace bile su neke glasine da ce valve upravo to i napravit , no nije se jos nist dogodilo

revo Valve-u ne treba placati nista. Cak mu je u interesu da bude steam os na cim vise uređaja jer od svake prodane igre imaju 30% zarade.

A nije baš tako u cijelosti, ako ćemo cjepidlačiti. Epic (i ostala konkurencija) ih je donekle prisilio na snižena davanja za one najuspješnije devove, tako da su davanja nakon 10 milijuna dolara za prodaju 25%, a nakon 50 milijuna dolara 20%.

Zero Ma dobro, jos uvijek ubiru brdo love.
          Idealno bi bilo kad bi Microsoft nesto napravio, al to nije za ocekivat.